Gå til innhold

Gamer.no: Svarte og hvite kanter rundt videoer i fullskjerm


Anbefalte innlegg

Når jeg ser videoer i fullskjerm, får jeg svarte striper oppe og nede, og hvite striper på sidene. Dette er i både Opera og Chrome, så jeg tviler det er der problemet ligger. Jeg ser videoen på en TV som jeg har koblet til PC-en. Både videoene og TV-en er 16:9. Jeg har lagt ved et skjermskudd av teaseren til Fallout: New Vegas i fullskjerm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-127711

Jeg testet det med mine to skjermer på PCen og på Macen min nå på PCen så var det ingen sorte eller hvite felt, mens på macen var det rundt 2 cm svart felt på toppen og bunnen, noe som egentlig er overalt.

Lenke til kommentar

Hm, jeg får heller ikke det her (Firefox 3.6 / Linux), men hvilken versjon av Flash er det du bruker?

 

Det er også litt vanskelig å se akkurat hvor den ev. sorte linja går nederst på den videoen der, ettersom det hadde vært nyttig å se hvor den plasserte seg i forhold til grensesnittelementene i videoavspilleren.

 

Vi bruker samme bredde/høyde-forhold som det er på originalvideoen (selvsagt), og denne kan være bredere enn 16:9 i en del tilfeller. Da skal avspilleren legge på sorte kanter oppe og nede dersom du drar ting ut i et bredere format. Det finnes helt sikkert også en del filmer som er snevrere enn 16:9, men det blir stadig færre.

 

Vi legger også på enkelte sorte linjer oppe og ned dersom høyden videoen ikke blir delbar med 16 (ettersom vi er avhengig av det på mpeg4-formatet vi bruker).

 

Vi planla også å lage en versjon av videoene i ekstra høy bitrate for nettopp fullskjermsavspilling, men foreløpig har vi utsatt det for å prioritere andre ting. Om det er et ønske om noe sånt skal jeg få satt det inn på lista over ting som skal gjøres igjen!

Lenke til kommentar

Jeg bruker Flash 10. Jeg vet at samme bredde-/høydeforhold på videoene, men ser at den kunne strukket seg enda lengre ut i kantene.

 

Mulig det har noe med at jeg ser videoen på TV-en. I fullskjermmodus på PC-skjermen, som er 16:10, er det kun svarte striper oppe og nede, mens videoen strekker seg helt ut i sidene. TV-en er litt breiere, og i stedet for å strekke seg helt ut i kantene, blir det hvite striper på sidene. Kan prøve å forklare bedre hvis du ikke skjønte det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...