Gå til innhold

LCD/Plasma 1080p til ca 10000kr


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Jeg skal kjøpe meg en ny TV halvveis ute i august og trenger noen råd angående valg av TV. Jeg skal bruke en TV i et relativt lyst rom som får noe solskinn inn midt på dagen, den skal brukes opp mot PC og konsoll (blir en del tv titting og film også) Jeg kunne aller helst tenkt meg en 50 tommers TV men jeg vil helst ikke gå ned på bildekvaliteten. Minstekrav for størrelse blir 40"+ :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke ekspert på området, men kan i alle fall prøve meg:

 

Ut i fra det du forteller høres det på meg ut som du har behov for en LCD eller LED-LCD TV.

 

Hva med en Samsung LE46B535 til 8990,- ? Legg på 8-10000,- så har du en LCD-LED tv i samme størrelse med fantastisk kontrastnivå :) Siden du skal bruke TVen opp mot PC bør du ha 1080P, viktig å huske på ettersom mange plasmaskjermer over 40" leveres med 720P dersom du skulle gå for plasma.

Lenke til kommentar

Jeg har selv en samsung 37" full hd osv. Kontrasten og skapheten i bilde er helt suveren på tven.

Samsung er jo også viden kjent for å lage generelt gode skjermer.

Som Terje sier husk å sjekke at tven har 1080P siden det er mange som lurer litt med akkurat det der.

De har en tendens til å bruke Full hd om så mangt.

Kanskje ikke så mye hjelp i mitt innlegg men jeg ville holdt en knapp på samsung de har fantastiske skjermer.

Lenke til kommentar
Noen som har noen meninger om denne?

 

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=105900

Ser ut som en helt kurant TV. 4xHDMI utganger, 200Hz, 80 000:1 dynamisk kontrast og full HD.

Jeg kan gå god for LG. Har en 42LG7000 selv med 50 000:1 kontrast og 100Hz. Klart og fint bilde. Lyden er rimelig bra til å være tv-høytalere. LG leverer generelt bra elektronikk.

 

Edit: Du vil heller ikke få noe etterslep på den modellen.

Endret av Sadfez
Lenke til kommentar

Samsung har et kontrastbelegg utenpå sine LCD-skjermer, dermed vil du oppleve mye mer reflekser på de enn på andre LCD-skjermer hvis du er redd for det. På nært like ille som på gamle CRT-skjermer er det derimot ikke.

 

Vil også annbefale LG. LG er ikke et like kjent merke som samsung, dermed unngår du også å "betale for merket." LG har også laget meget gode plasmaskjermer, noe som gir utslag på deres LCDskjermer i form av bedre behandling av dårlige signaler.

 

Hvis du derimot ikke har tenkt å bruke TVen din til vanlig surfing via PC, ville jeg ikke nølt et sekund med å anbefale plasma. Du slipper alt som heter etteslep (0,00001 MS mot typisk 4-8 MS på LCD), innsynsvinkelen er mye bedre (Viktig hvis du har en bred stue. Spiller ingen rolle i smalere rom.), sortnivået er helt udiskutabelt mye bedre og fargegjengivelsen er mye mer naturlig.

 

I mørke spill merker jeg enorm forskjell på min plasma mot foreldrene mine sin LCD. Detaljer du ikke viste om kommer plutselig mye mer frem.

 

Min erfaring med innbrenning (som er forbedret på årets modeller,) er at med vanlig, sunn fornuft så forekommer det ikke. De første 200 timene skal man være forsiktig, for da kjører skjermen seg inn. Etter det kan man bare kjøre på med så mye gaming man ønsker. 10 minutter med vanlig TV-titting vasker bort alt som måtte forekomme av IR.

 

 

EDIT: Vil anbefale denne skjermen: Panasonic G10 Den har blant annet Panasonic sitt nye 600 Hz system :)

Endret av djing0
Lenke til kommentar

Hjemme hos oss har vi en plasmaskjerm på 50 tommer som jeg vil gjette på at er rimelig utdatert nå. Det er en 720p Samsung som jeg tror kom på markedet for ett eller to år siden og ble plukket opp på Elkjøp for 9000kr for rundt ett år siden. Denne har måtte tåle statiske bilder som har stått på hele dager uten bevegelse og lignende opptil flere ganger, og hver gang det har vært antydninger til innbrenning har det bare vært og skifte kanal i noen minutter. Det er med det jeg vil si at faren for innbrenning vil være ganske minimal på nyere plasmaskjermer om du ikke skal sitte å bruke den som PC-monitor over lengre perioder. Data-tekst er nemlig ikke særlig snilt mot skjermer, men det skal nok gå bra om du bare bytter kilde fra tid til annen.

 

Om du skal ha en 1080p 50" LCD tv må du nok ut med over 10.000 kroner for en skjerm som er verdt å se på etter min mening, men om du går for plasma får du straks mye mer for pengene. Jeg skal iallefall kjøpe meg plasma ved neste tv kjøp om jeg ikke kjøper LED skjerm (som for tiden er skamdyrt så det er bare å glemme per dags dato).

 

Liste over plasmaskjermer som fyller kriteriene dine: Prisguide.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...