Gå til innhold

Gulost VS Hvitost


Gulost VS Hvitost  

  1. 1. Hva sier du?

    • Gulost
      28
    • Hvitost/Kvitost
      28
    • Annet
      2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvem sikter du til egentlig. Det du mener er at alle som holder med det egentlig ordet skal holde seg til alle rent norske ord? :huh: Det er såklart en logisk grunn, det er at språket vårt forsvinner, alle som sier gulost deltar i det løpet. ;)

Endret av Genetics
Lenke til kommentar

Da har jo vært begrunnelsen for å si kvitost av visse brukere her, har det ikke ? edit: at det er det absolutt "korrekte".

 

Personlig er jeg ikke så stolt at jeg bryr meg om norsk blir sakte men sikkert nærmere dansk eller engelsk.

Endret av Gormers
Lenke til kommentar

Jo? Derfor kan vi ikke si TV istedet for fjernsyn? Vi vet alle at TV er et fjernsyn og at det kommer fra det engelske ordet Television. Argumentet ditt kommer ingen vei. Det kan ikke sammenlignes med Gulost og Hvitost i det hele tatt. :huh:

Endret av Genetics
Lenke til kommentar

Jeg mener det kan sammenlignes. For å ta en random post.

Som det står i den offisielle ordboka fra Norsk Språkråd:

Hvitost

"hvit|ost el. kvit~ fellesbetegnelse for osteslag som framstilles ved at fettet og proteinet i ystemelka blir felt ut.

Nå står vel det fortsatt både gulost og kvitost i ordboka (bare kvitost før, akkurat som med fjernsyn). Please forklar meg hvorfor det ikke har noe med saken å gjøre, for jeg skjønner ikke.

 

edit: takk

Endret av Gormers
Lenke til kommentar

Argumentet er Hvitost eller Gulost?

 

TV/Television eller fjernsyn? Her kan alle være enige i at fjernsyn er det rette ordet og at TV/Television er den engelske utgaven. Du skjønner vel at vi ikke snakker om det samme? Vi er også enige i at vi bruker å si TV fordi det er kortere og rett og slett lettere, men alle er enige i at fjernsyn er det korrekte ordet. :mellow:?

 

Det blir som og sammenligne Hvitost eller Cheese?

Endret av Genetics
Lenke til kommentar

Jeg forstår jo selfølgelig poenget, men skjønner ikke hvordan dere kan sammenligne det til Gulost/Hvitost problemet. Så klart TV og fjernsyn blir brukt, men vi er bevisst på at fjernsyn er det norske og "riktige" ordet og at TV er den engelske formen. Dette er jo da problemet mellom Gulost og Hvitost, hva er rett og hva er galt. Alle de som sier TV vet sansynligvis at det stammer fra det engelske ordet.

Endret av Genetics
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...