Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

G. Rimala fra Firstmile se her


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å kaste inn min mening i dette.

 

Det dere må tenke på er at Sverige og spesielt Danmarks natur ikke er så utfordrene som det Telenor må slite med. Legg til problemer med erosjon, tæle i bakken om vinteren, osv. Dere må huske på at Telenor er jo en av de billigste fasttelefon-operatørene i Europa (mulig dette har endret de siste årene, har ikke fulgt så nøye med), og prisene har jo blitt langt lavere i løpet av de siste to ti-årene.

 

Jeg har ikke sett så mye på tallene fra Telenor, men det er klart at det langt vanskeligere og bygge ut transport og spredenett i Norge enn f.eks. Sverige og Danmark. Det er jo klart at alle ønsker "Ja takk, begge deler" men det er jo lettere å bygge ut Danmark enn Norge, og dette gjenspeiler seg også i sluttbruker prisene. Videre må dere tenke på at når Televerket bygget ut mye av dette i etterkrigstiden, hadde ikke olje-eventyret startet og Norge hadde ikke så mye penger. Videre var det ingen som tenkte bredbånd eller lignende da. Sentraler som er opprettet i senere tid er jo langt bedre, men dersom dere ikke vil betale ennå mer for bredbånd og telefon, er ikke dette noe som fikses "over natten".

 

 

Mvh,

 

G. Rimala

Lenke til kommentar

Koster det mye ekstra dersom man ikke har telefon?

 

Q: Jeg har ikke telefon, kan jeg få DSL da? A: Ja. Firstmile vil leie eget kobber inn til kunden, dersom det er mulig. Der det ikke er mulig vil vi benytte delt aksess, det vil si både tale og data over samme kobberpar (telefonlinje) men da kan vi kun tilby ADSL.
Lenke til kommentar

Teknologien og nettet som er nå er jo veldig gammelt. Derfor synes jeg at det etterhvert er på tide å bygge et helt nytt nett, som dekker hele norge.

 

Noe litt moderne, som kan vare lenge. Å drive å bygge ut sentraler med utstyr for ADSL, er litt unødvendig, siden det allerede er gammel teknologi.

Norge har jo så masse penger at det burde være mulig å foreta en massiv oppgradering av tele/data nettet i norge.

Lenke til kommentar

Ja, hvis staten hadde giddet, så hadde de kunne strekt ut fiberlinjer i hele Norge for alle, med de feite hastighetene, hadde ikke vært noe problem det, om de hadde prioritert slikt, og hadde brukt penger på det, hadde sikkert kunne gitt det bort gratis og, men over til virkeligheten, selv om noe av det i allefall hadde gått så tror jeg det forblir en drøm. Norge hadde ikke slitet mye for å blitt best på dette området, med fiber som den mest brukte formen for bredbånd med 100mbps og oppover, ja, det kunne de, men det tror jeg vi kan se langt etter, men hadde jeg styrt... :yes: hehehe....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...