Gal_ape Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Fikk med meg 13! 6pakninger med egg fra jobb for omtrent en måned siden. Haken ved det var at de gikk ut om en uke, for en måned siden. Nå har jeg oppbevart dem i kjøleskapet på det kaldeste den lille boksen klarer, og har lagd meg omelett ca 3 ganger i uka. Når jeg knakk opp 6 stk i dag merka jeg at hviten var mye løsere enn før, men igjen var eggene mye kaldere enn det de har pleid å være. Holder eggene mine på å bli uspiselige, eller oppfører hviten seg slik siden den er kald? Lenke til kommentar
Wartom_InnleggNO Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Du merker det når de er uspiselige. Da lukter de helt jævlig. Det er vel bare å prøve, men det virker ikke som de eggene der er utgått. Lenke til kommentar
Kiro Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Vet ikke om det er helt dette du er ute etter men en måte å finne ut om et egg er dårlig på er å legge det i en bolle med kaldt vann (gjerne med tilsatt salt). Hvis egget da synker er det friskt,men hvis det flyter opp igjen er det dårlig. Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Beste måten å finne ut om dem er dårlige på er som sagt bare å prøve seg fram. Om du finner blod i et egg så kaster du det. Om det luker noe annet enn egg så kaster du det. Eller så har jo marthE et godt tips og... Lenke til kommentar
Kvindøl Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 (endret) "Egg bør oppbevares kjølig, helst i kjøleskap. Da er de holdbare i flere uker, ja, egentlig i flere måneder. Men, på samme måte som ost, bør egg også tempereres før vi skal bruke dem, da kommer alle eggets gode egenskaper best fram. For egg tåler godt å oppbevares i romtemperatur (på kjøkkenbenken) et par dager før bruk. Man kan også gjerne fryse egg, men da må de knekkes først, og plomme og hvite røres sammen. Plomme og hvite kan også fryses hver for seg." Tatt fra egg.no Så hvis de har vært oppbevart kjølig så er de vell fortsatt spiselige. Endret 4. mai 2009 av Turboleif Lenke til kommentar
Gal_ape Skrevet 4. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2009 Lagde meg en omelett i dag tidlig, 6 stk og en del pizzakrydder. Ble grønn og smakte for mye pizzakrydder, men eggene var helt fine når jeg knakk dem i en bolle! Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Egg er "hermetisk" lukket som gjør at dem har en sinnsykt lang holdbarhet. Eggehviter er også fine å ta vare på da de også her en kjempe bra holdbarhet! Det er nesten ingenting i eggehviter som faktisk kan bli dårlig. Egg er en flott ingrediens. Den har lang holdbarehet og smaker godt:-) Lenke til kommentar
Gal_ape Skrevet 4. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2009 Så da kan jeg stole på at de eggene jeg har igjen holder skal vi siiii, minst 3 måneder til? Lenke til kommentar
Craxmerax Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Vet ikke om det er helt dette du er ute etter men en måte å finne ut om et egg er dårlig på er å legge det i en bolle med kaldt vann (gjerne med tilsatt salt). Hvis egget da synker er det friskt,men hvis det flyter opp igjen er det dårlig. Og hvis de flyter sånn cirkus midt i bollen så egner de seg ikke til annet enn f. eks omelett (Tatt fra Hakkespettboka mi) Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Så da kan jeg stole på at de eggene jeg har igjen holder skal vi siiii, minst 3 måneder til? Vel kanskje ikke 3 mdn men dem holde ri ganske lang tid:-) Lenke til kommentar
Laland Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Etter å ha lest her fikk jeg lyst til å kjøre et eksperiment med egg.. Skal jobbe på Meny i sommer, kan sikkert få med overskuddslager hjem da Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå