Gå til innhold

X360 vs PS3 vs Wii


Anbefalte innlegg

Er enig med at antall spill her spillet inn. La oss si at det ikke ble gitt ut spill på xbox 360 en lite stund, og bare på ps3 slik at den tok igjen xbox 360 på antall utgitte spill. Vil tro at ps3 og xbox 360 vil ligge ganske så likt. Men Wii er jo i en egen klasse her, men det er ikke rart med tanke på alle dritten utviklerene spytter ut i håp om å tjene noen kroner.

 

Men er ganske imponert uansett at ps3 ligger høyere, med tanke på at 99% av multiplattforum spill i lengre tid har scoret best på xbox 360.

 

MagnarP: Statistik er nesten alltid misvisende, man må kunne lese tallene for å få noe ut av dem. Men det er ikke noe grunn til å grine, om en eller 2 som leser den artikkelen leser at ps3 er best så er det ikke verdens undergang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har du rett i UrgeLoL, det som irriterer er hvorvidt Spillmagasinet ikke gjør oppmerksom på dette, og alle dem som bruker det som en nyhetsside med kredibilitet får plutselig et veldig feil inntrykk. Greit nok, det er færre dårlige spill på PS3, men det er færre gode også, noe de ikke opplyser om i særlig grad.

Lenke til kommentar
Statistik er nesten alltid misvisende, man må kunne lese tallene for å få noe ut av dem.

 

Helt sant det, og det er jommen ikkje lett heller! For å kunne lese statistikk på ein, i mangel av betre ord, god måte, må ein ha mykje kunnskap om det området statistikken gjeld for å faktisk kunne forstå kva som står der. Statistikk er ein veldig god ting, det er berre så latterleg lett å misbruke! Og ikkje berre av dei som publiserar slikt, men også dei som les det. Dei fleste føler seg rimeleg trygge i ein diskusjon viss dei kan starte ei setning med "statistisk sett viser det seg at ...", sjølv om ein ofte ikkje helt veit kva dette betyr. Nokon kjem sikkert til å linke til denne saken her også, enten dei argumenterar med "360 har flest gode spel!" eller "PS3 har størst prosent gode spel!", ein kan alltid tolke tala i sin fordel.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

70% av de som dør i trafikken brukte sikkerhetsbelte. Så i følge statistikken er sikkerhetsbelte livsfarlig.

(Usikker på om det var 70%, men dere forstår poenget)

 

Men til saken. PS3 har faktisk færre dårlige titler enn X-box 360 i forhold til antall titler(I følge den omtalte statistikken). Det forteller faktisk litt mer enn det dere har fått med dere. Om trenden fortsetter, vil PS3 ta igjen 360 i antall topptitler uten å ta igjen antallet titler.

Det forteller igjen at det som blir produsert til PS3 er av høyere "kvalitet". For det er ikke satt at topptitlene kommer først i en konsolls "liv". Om det foreksempel kommer 2 topptitler per 10 utgitte titler, så vil det si at 20% er topptitler. Dette er en prosent man vil se holder seg ganske stabilt fra start til slutt av konsollens "liv".

Men når sant skal sies, så var jo forskjellen på 4%, noe som kun gir 4 ekstra topptitler per 100 spill.

 

Så jeg mener det at dere tar feil når dere sier at denne statistikken ikke forteller noe. Samtidig mener jeg det at her var forskjellen mellom PS3 og 360 så små at det bare blir tull å diskutere.

 

Det man virkelig skal se på er hvilke titler som er gitt ut til de respektive konsollene.

PS3 har Metal Gear Solid IV, Ratchet & Clank og LittleBigPlanet, mens 360 har Halo3 og Gears of War 2. Da snakker jeg ikke om karakerer, men om salg og entusiasme spillene har generert. Noe som til syvende og sist er viktigere enn karakterer.

PS3 har også titler på vei som kommer til å kunne føyes til listen. Gran Turisimo 5 og Uncharted 2 er vel de største av det som kommer. Vet at X-box også har ting på vei, men har liten tro på at det er spill som blir større enn GT5. Ikke er de så veldig snakkesalige om hva som kommer heller, noe som tyder på at det ikke er noe veldig stort på vei med det første.

 

Men X-box 360 har faktisk flere "topptitler" enn PS3, noe den kommer til å ha lenge også. Husk at det er 4% forskjell.

Jeg tipper dog at PS3 sine eksklusive topptitler vil være mer av bedre "kvalitet" enn 360 sine. Men det er bare min mening.

Endret av mhm.
Lenke til kommentar
Så jeg mener det at dere tar feil når dere sier at denne statistikken ikke forteller noe. Samtidig mener jeg det at her var forskjellen mellom PS3 og 360 så små at det bare blir tull å diskutere.

Poenget i tråden har vært at statistikken forteller akkurat det du vil den skal forteller. Uten alle fakta kan en statistikk være missvisende og missbrukes. Hvilket er tilfellet her.

Lenke til kommentar

Jeg har PS3 pga spill som rett og slett ikke finnes på Xbox360 og Wii + en helsike til underholdningsmaskin på stua med blu-ray. Har hatt Xbox360 men den støvet bare ned, er ingen spill jeg liker på den. Wii har jeg på hytta og er morro for en time eller to i året hehe.

Lenke til kommentar

Jeg har selv alle maskinene denne generasjonen. Den som blir brukt mest er PS3, mest på grunn av de ekslusive spillene som dukker opp der. Jeg er kanskje en av de få, som foretrekker DS3 fremfor 360 kontrollen. 360 har masse gode ekslusiver også, men har enda ikke sett noen som kan måle seg med LittleBigPlanet og Killzone 2. Wii er noe helt for seg selv(altså elendig!), har fått skaffet meg No More Heroes, så får se om det spillet jeg er mest interresert i på Wii får meg tilbake til den lille maskinen.

Lenke til kommentar
Rart du ikke nevnte det allerede på forrige side. Å nei, da nevnte folk at dem hadde 360.

 

Var ingen som begynte å prate om at konsoll x var bedre enn y fordi de synes spill x er bedre enn y. Personlige meninger har ingenting med denne debatten å gjøre og er totalt uvesentlig.

 

Ikke greit å holde seg til tema tydeligvis.

Lenke til kommentar

Da gjør jeg det, og jeg må si at argumentene dine er håpløse. Avean og Bebeluv sier at de bruker PS3 mest, til tross for at de har alle konsollene, og de begrunner hvorfor de liker den best. Av svarene dine oser det bare en herlig stank av "360-fanboy", og om du ikke skulle være det er du håpløs til å skjule det (selvom du selvsagt er det, med tanke på oppførselen din og avataren).

 

Og en ting til, du sier de ikke holder seg til tema (noe de gjør), men selv bøser du ut med ihvertfall to innlegg som heller ikke har noe med tema å gjøre.

Lenke til kommentar

Rolig nå folkens. Greit nok at han postet noe som ikke var temaet for tråden, men det er ingen grunn til å ta helt av over det. Og når det kommer til artikkelen så er jo det hele ganske latterlig. En konsoll vil jo gradvis få lavere og lavere prosentandel i gode spill, rett og slett fordi det er flere dårligere spill som kommer enn gode. Det betyr at jo lengre en konsoll har levd, jo mer av både dritt og godt vil den ha, men prosentene vil alltid minske.

Lenke til kommentar

La nå folk bashe MagnarP litt, 99% av alt han sier er jo designet for å irritere.

 

Har uansett det for meg at % toppspill går ned jo lengre man kommer inn i en konsolls livssyklus. Det skal mer til å imponere anmeldere, samt at nivået hele tiden øker. Og når en konsoll når 30-40-50-100 millioner solgte konsoller så er det enklere å selge mye av spillet ditt, selv om at det er ett drittspill.

Lenke til kommentar

Det er jo aldri greit å avspore en tråd helt randomly.

 

Selv er min teori litt annerledes. La oss si at 30% av en konsoll sine utgitte spill hvert år er "bra", og resten er dårlige. Jo flere år som går, jo flere spill vil det komme, og samtidig også enda flere drittspill en gode spill, noe som vil presse prosentene lengre ned for hvert år. Det vil aldri treffe null pga det fremdeles finnes gode spill, men den vil bli presset lengre og lengre ned over tid. Uansett plattform.

Lenke til kommentar

Men det vil jo selvfølgelig ikke være en konstant strøm av både gode og dårlige spill. Og med det faktum at det vil alltid komme flere dårlige spill enn gode så vil prosentandelen gode spill bli lavere og lavere for hvert år som går. Og dermed er vi tilbake til originalpoenget mitt: Tid = Lavere prosent.

Lenke til kommentar
Så jeg mener det at dere tar feil når dere sier at denne statistikken ikke forteller noe. Samtidig mener jeg det at her var forskjellen mellom PS3 og 360 så små at det bare blir tull å diskutere.

Poenget i tråden har vært at statistikken forteller akkurat det du vil den skal forteller. Uten alle fakta kan en statistikk være missvisende og missbrukes. Hvilket er tilfellet her.

 

Om man får statistikk til å fortelle det du vil fortelle så må du faktisk lese den som du vil, og ikke som den skal.

Det var det som var poenget med den bilbeltesammenligningen min.

Statistikk får aldri blitt feil, om man da ikke leser den feil.

 

Hvilke fakta er det du mener mangler i denne statistikken da?

Den eneste jeg synes manglet av fakta er det at multiplattformspill har fått bedre karakterer på 360. Det er jo noe som er negativt for 360 med tanke på denne statistikken. For da drar jo 360 opp et lavt snitt på titler som også finnes på PS3.

Sier ikke at det er negativt for 360 at multiplattforspillene har fått bedre karakterer på 360 enn PS3, men i forhold til denne statistikken er det noe som egentlig skulle vært regnet med og da gitt 360 et lavere snitt.

 

Men etterhvert som brukerbasen øker kommer det mer drit også. 30% første året, 20% andre året, 10% tredje året etc.

Da blir det 30+20+10/3=20% "gode" spill. For å sette det litt på spissen.

Det her er vel tall du bare har tatt ut av luften, ikke sant?

På det fjerde året kommer det 0% topptitler da eller?

Endret av mhm.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...