Gå til innhold

Counter-Strike kobles til skolemassakren


Meggern

Anbefalte innlegg

Han hadde spilt CS før massakren og derfor får CS skylda. Men hva med alle oss andre som har spilt CS og ikke lagd massakre? Er vi farlige individer som burde sperres inne for å forhindre at noe slikt skjer i Norge? Det blir for dumt.

 

Så kanskje det var noe annet enn CS som var en minst like medvirkende årsak til tragedien?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Han levde et dobbeltliv

 

At det går an å si noe så latterlig.

Å gud bedre!

Rolig, vennlig og en helt på idrettsarenaen. Slik kjente de fleste Tim Kretschmer (17). Bare de færreste visste at han også elsket voldelige dataspill og hadde et helt arsenal av skrekkfilmer på gutterommet.

Ja jøss, og det har liksom ikke et stort antall gutter i den alderen i Norge heller?

Tenkte akkurat det samme, hadde alle som likte skytespill og skrekkfilmer blitt sånn hadde det vært konstant skolemassaker.

Lenke til kommentar

Et spill kan være den utløsende faktoren, men det ligger såpass mye under at han gjorde det han gjorde. Spill kan være en faktor, men så kan film, bøker og musikk være det er bare det at spill er liksom litt uglesett selv om 80%av norges gutter sitter å spiller et eller annet.

 

Disse personene som gjør dette er såpass sykotiske i hodet allerede. Men ingen vil skylde på samfunnets ansvar til å fange opp disse folkene, men isteden er det alle andres feil i dette tilfellet CS. Dessuten så kommer mange av disse karakteristene av ham litt etter skytinga. Dette er fordi folk vet det er noe gærent med ham derfor blir han sett på som lite vennlig osv. etter massakren, han kunen sikkert vært en hyggelig person, som hadde store problemer i livet sitt. Ikke alle er så heldige at de ikke er psykotisk friske. Dermed blir det feil å si at han ikek takla livet.

Lenke til kommentar
De fleste har vel en far som har et eller annet form for skytevåpen, være det luftpistol eller en 9mm.

Du mener vel i USA? Ingen i norge jeg vet om som har våpen o_O

 

Det kan du da ikke mene?

Fadern har både hagle og luftgevær. Kjenner masse folk som har forskjellige jaktvåpen hjemme/hytta.

Lenke til kommentar

Oss som bor utenfor bykjernene synes i alle fall at det er naturlig å ha våpentilgang...

 

Uansett: Blir så provosert av medienes trang til å koble slike hendelser med voldelige dataspill eller lignende faktorer. Skrev et lengre innlegg om dette i bloggen min i dag:

 

http://hybelen.net/total/?p=105

 

Hovedpoenget: Sjokkoverskrifter i massemediene som er helt på jordet, forskjell på årsak og virkning, og ikke minst at gjerningsmannen i dette tilfellet har gått til psykolog (og burde kanskje fortsatt med det).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-oVjeg2q2Tk
Han var, i likhet med alle andre ansvarlige for skolemasakre, en kukløs feiging som ikke taklet livet slik normale folk talker det. Så lenge det finnes patetiske folk som han kommer det alltid til å være slike masakre, CS skaper da ikke psykopater.

Ouch, den var vel litt slem? Skolemasaker folkene fortjener jo og leve selvom de ikke takler livet så godt som andre. De burde få hjelp.

 

Man trenger ikke avlive dem for å fjerne dem fra samfunnet. Psykiatri og annen form for hjelp må vel være det beste, men da skal man være RELATIVT sikker på at det faktisk har hjulpet.

Lenke til kommentar

Media hiver jo selvsagt alle mulige årsaker på bordet, slik at de fleste grupper av folk blir interessert!

Nå skriver de om at spill er årsak = Vi og andre gamere blir interesserte

Så kanskje om at våpen i hjem er årsaken = Våpenfanatikere blir interesserte...

 

Spesielt aviser er gode til slik, spesielt å lage sjokkerende overskrifter, får å få leseren interessert og lese denne. Det er et basic triks som man lærer kjapt når det gjelder å skrive artikler... overskriften og innholdet må være noe som interesserer leseren og siden det er forskjellige interesser for forskjellige lesere lages det flere artikler med forskjellige vinkler av årsaken.

 

Men som sagt tidligere, at han spilte CS blir for tamt å si er årsak til at han gjorde det han gjorde. Tror neppe han lærte noe ekstremt mye av å trykke på tastaturknappene og datamusa som gjorde at han kunne gå inn på sin egen skole og skyte flere personer.

Endret av Nesumar
Lenke til kommentar

I denne saken ble ikke det at han spilte CS brukt som syndebukk eller årsak til det han gjorde, men en mulighet til at det kunne utløst et eller annet i hodet som gjorde at han klikket.

Står jo også at han spilte bordtennis, kanskje et tap der istedet for tap i CS utløste det? Spill er spill, man spiller det for å ha det moro... og noen ganger må man se litt blodsplatt på veggene. Men alle vet at dette er spill, og noen ganger lever man seg inn i spillet... men det kan umulig være årsaken til denne massakren.

 

Nei her er det nok noen psykiske og sosiale problemer som han holdt for lenge inne, som tilslutt fikk han til å gjøre det han gjorde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...