Gå til innhold

Counter-Strike kobles til skolemassakren


Meggern

Anbefalte innlegg

Artikkel hos Dagbladet av Snorre Bryne

 

Dagbladet.no): Etter den fatale skoleskytingen i den tyske byen Winnenden, der 17-åringen Tim Kretschmer skjøt og drepte 15 personer, har den vanlige årsaksdebatten oppstått.

 

Det tok ikke lang tid før flere medier — deriblant Dagbladet.no - kunne opplyse om at Kretschmer spilte skytespill som «Counter-Strike».

 

Vil spill som Counterstrike føre til at gutter (og eventuelt jenter) vil begå skolemassakre? :huh:

Endret av Meggern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-oVjeg2q2Tk

Han var, i likhet med alle andre ansvarlige for skolemasakre, en kukløs feiging som ikke taklet livet slik normale folk talker det. Så lenge det finnes patetiske folk som han kommer det alltid til å være slike masakre, CS skaper da ikke psykopater.

Lenke til kommentar
Han var, i likhet med alle andre ansvarlige for skolemasakre, en kukløs feiging som ikke taklet livet slik normale folk talker det. Så lenge det finnes patetiske folk som han kommer det alltid til å være slike masakre, CS skaper da ikke psykopater.

Ouch, den var vel litt slem? Skolemasaker folkene fortjener jo og leve selvom de ikke takler livet så godt som andre. De burde få hjelp.

Lenke til kommentar
Han levde et dobbeltliv

 

At det går an å si noe så latterlig.

Å gud bedre!

Rolig, vennlig og en helt på idrettsarenaen. Slik kjente de fleste Tim Kretschmer (17). Bare de færreste visste at han også elsket voldelige dataspill og hadde et helt arsenal av skrekkfilmer på gutterommet.

Ja jøss, og det har liksom ikke et stort antall gutter i den alderen i Norge heller?

Lenke til kommentar

Hehe, Dagbladet.no og VG.no har nok fått sine bemerkninger om elendige artikler og titler :)

 

Men back to topic, han var helt klart mentalt forstyrret men, som sagt før, det er ikke pga. spillingen. Har lest at han ofte ble mobbet osv. og hadde sikkert andre problemer som han holdt for seg selv. Til slutt tok det over han, og han klarte ikke mer og måtte gjøre noe. For noen er dette selvmord, og for andre er det å fjerne de som den personen mener er årsaken til problemet.

Lenke til kommentar
Han hørte på musikk.

Han så på film.

Han hadde en far med skytevåpen.

Han var en dust.

Han var en tenåring

Han spilte spill.

Han gikk på kino.

 

Er det noenting her som er uvanlig for en tenåring å drive med, og hvilken av de kan alt skyldes på? Ingen.

Det er vel ikke så vanlig vel?

Lenke til kommentar

Er neppe alle som har hatt forskjellige pistoler som softgun eller ekte... anser ikke lekepistoler her.

Har selv skutt med gevær, og hatt softgun, men aldri ekte pistol.

 

Men så har du jo gjerne forskjellige klubber forskjellige steder (Spesielt USA) som aktivt lærer barn å håndtere og skyte med våpen. Dette mener de selvsagt for barnas beste, slik at de lærer både hvordan det brukes og hvordan det skal håndteres skikkelig.

Min mening om det er vel at det kan være litt hardt å la små barn skyte med våpen i en så tidlig alder, selv om det er et ordtak som sier at "man skal tidlig krøkes".

Sier ikke da at dette var grunnen til hvorfor denne personen gjorde det han gjorde, men nå sies det jo at faren var veldig aktiv når det gjelder våpen og skyting, så sønnen har vel fått en god del erfaring derifra... kanskje på en tidlig alder også. Faren hadde da god kontroll over våpnene, alle 15... men nå var det at en av pistolene lå på soverommet hans, som gjorde det lett for sønnen å skaffe drapsvåpenet.

Lenke til kommentar

Våpenopplæring blant barn er rimelig vanlig her i Norge også. Er en hel drøss med jaktvåpen rundt omkring i Norge, men vi har heldigvis sluppet å se noe sånt enda. Slike ting kan sannsynligvis forklares på grunnlag av sosiale problemer snarere enn en liberal våpenlovgivning. USA, Finland og Tyskland er de landene som har opplevd disse tragiske hendelsene oftest, og det er nok ikke uten grunn.

Lenke til kommentar

Jeg har våpen selv jeg, en rifle i kaliber 30.06 og en hagle i kaliber 12-76. Og jeg spiller skytespill, som; Gears 1 og 2, GTA IV, CS, COD osv. osv. Men blir jeg preget av det? nei! og bruker jeg våpnene til noe annet enn jakt? NEI!

 

Så at de skal skylde på at spill har skylden for at folk gjør slike ting, er idiotisk!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...