Gå til innhold

Pølser og Pizza


Anbefalte innlegg

Ser mye rare utsagn i tråden http://forum.gamer.no/index.php?showtopic=654 og andre steder.

 

Først og fremst vil jeg sitere Grandiosas hovedmotto; "Vi tuller ikke med nasjonalretten"... vel.. fjern pakrikaen og dere har gjort hva?

 

Men jeg har merket meg at veldig mange er kresen på hva de spiser.... ja, ja.. noen liker kanskje ikke paprika. men, hold deg fast, men pølser spiser de.. helt utrolig.

 

De fleste kjøper vel grandis fordi det er raskt og enkelt å lage? Men det finnes andre ting.. pølser for eksempel... smakfulle Gilde grillpølser -med smaksgaranti! -Når sjekka du innholdsfortegnelsen på Gildepølser sist? For å si det slik; jeg stolte fullt og helt på Gildes nydelige pølser.... -med smaksgaranti, i mange år. Dvs. helt til den kvelden for 3 år sida da jeg kom hjem etter en heller fuktig lørdagskveld. Hadde jo selvfølgelig ikke tid å koke opp vann til pølsene.. som vanlig, så de ble slengt i microen. men da de kom ut..? istedet for lekre rød-brune kjøttpølser, fant jeg noen GRÅ skrukker i microen. Tenkte med meg selv at ¨her er det noe galt¨Sjekka først ¨best før¨datoen, men der var alt i orden. Alt i orden`Nei... selv etter noen sterkt gjærede drikker klarte jeg å fokusere på inneholdsdeklarasjonen på pølsepakken. 40% kjøtt var ikke mye.... men når man leser ay 7% av disse 40% er noe som kalles "HODEKJØTT" begynner man å lure..

 

Hva er HODEKJØTT, og hvorfor er pølsene grå og skrukket? Vel HODEKJØTT kunne kanskje vært...?... eh... kinn? øyne..? skalp? Neh.. trukke det. Er egentlig litt pussig at de fleste Gildeprodukter utenom ¨Go og Mager¨produkter inneholder HODEKJØTT.

 

Der var en gang innvoller, brusk, ben og HJERNE ble kastet, eller i værste fall brukt til dyrefor. Det var også en gang pølser inneholdt kjøtt... virkelig kjøtt... ikke HODEKJØTT, tapioka og gelatin. Men det spiller vel ingen rolle når ikke bare grillpølser, men også kjøttpølser ,wienerpølser og skinnfri middagspølser.... oops, jeg glemte hvist cocktailpølser inneholder store mengder HJERNE av sau, storfe og gris.

 

Smaksgaranti burde ikke bety "så lenge kryddringa er bra, kan man dytte hva som helst i blandinga"

 

Og de som spiser overnevnte "pølse-produkter" klager over paprika på grandisen!?!?!

Endret av rover
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pølser smaker digg, paprika gjør ikke.

 

 

Er du muslim?

 

Det var en spøk.

 

 

Edit: Uansett hva det gjelder så finner folk ting å pirke på og lage bråk om. For tiden er det grandis uten paprika, som er i lyset. Jeg forstår ikke hvorfor folk som liker paprika henger seg opp i at det blir laget en grandis uten paprika.

 

 

Men for å svare på topic. Pølser smaker veldig godt og man blir ikke syk av å spise det (i hvertfall ikke i normale omstendigheter). Så spiller det da noen rolle hva det er laget av? Nekter ikke å spise paprika fordi det ser eller høres æsj ut. Spiser det ikke fordi det smaker ræv.

Endret av Sadfez
Lenke til kommentar

Først så tenkte eg: Æsj, hodekjøtt. Men så kom eg på at eg er ifra selveste smalahove-bydga. Ikke det at eg liker smalahove heller. Men når halve bygda setter seg inn i et telt midt i gata og spiser både hele og halve sauehoder, kan det vell umulig være farlig? Eller? :p

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Du gadd ikke koke vann til pølsene og valgte i stedet å nuke dem i mikroen? Hvor er logikken?

Og hva er egentlig galt med å spise biter av et dyrs hode? Du spiser jo neste alt det andre på det?

Lenke til kommentar

Vel dette var jeg vel fullstendig klar over fra før av:-)

Det som bekymrer meg mest er vel egentlig hva er de 60 andre prosentene i pølsa da?

Det syns jeg er mer skremmende en at det inneholder hodekjøtt ja!

Her er innholdet i medister pølser foreksempel.

La oss ta en nærmere titt på hva du faktisk spiser når du spiser medister pølser!

 

Medisterpølse

Ingredienser:

Kjøtt av svin (55%), skummet melk, potetmel, salt, muskat, pepper, kardemomme, konserveringsmiddel natriumlaktat og natriumdiacetat. Importert svinetarm.

Næringsinnhold pr. 100 gram:

Protein 10 g

Karbohydrater 7 g

Fett 21 g

Kalorier 1075 kJ / 257 kcal

 

 

Som vi ser så er det 55% kjøtt i pølsene det er jo greit nok det!

En kjapp hode regning innenfor prosent sier at det er 21%fett i pølsene også. (21g av 100g = 21%)

Av krydder: muskat, pepper og kardemomme så er dette ca 1-2% av innholdet. (dette vet jeg da jeg har gått på skole og fått dette inn med teskje)

Da er vi totalt oppe i 73% av det totale innholdet i pølsa!

hva er de resterende 27% da??

joda det er skummet melk, salt, natriumalaktat og natriumdiacetat

Ifølge denne siden så er begge disse e-stoffene harmløse heldigvis

Men vær obs på at det er ikke alle tilsettnings stoffer som er like bra for kroppen!

Jeg er generelt skeptisk til farse produkter da man ikke vet eksakt hva som er inni dem! Jeg personlig pleier å lage dette selv for å ha mest mulig kontroll over hva som er tilsatt og i hvilke mengder.

Men om jeg skal tippe så er det ganske så mye salt i disse pølsene noe man burde være obs på!

Lenke til kommentar
Først og fremst vil jeg sitere Grandiosas hovedmotto; "Vi tuller ikke med nasjonalretten"... vel.. fjern pakrikaen og dere har gjort hva?

De har ikke tatt bort paprikaen, de har lagd en alternativ Grandiosa uten paprika. Du finner fortsatt ordinær Grandiosa i frysedisken.

 

Når det gjelder pølser, så har jeg i løpet av torsdag/fredag i forrige uke, og torsdag/fredag denne uken spist totalt 24 pølser i brød eller lompe. Jeg vet at det ikke er premiekjøtt i pølsene, så man kan trygt si at jeg ikke bryr meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...