rover_InnleggNO Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 (endret) Ser mye rare utsagn i tråden http://forum.gamer.no/index.php?showtopic=654 og andre steder. Først og fremst vil jeg sitere Grandiosas hovedmotto; "Vi tuller ikke med nasjonalretten"... vel.. fjern pakrikaen og dere har gjort hva? Men jeg har merket meg at veldig mange er kresen på hva de spiser.... ja, ja.. noen liker kanskje ikke paprika. men, hold deg fast, men pølser spiser de.. helt utrolig. De fleste kjøper vel grandis fordi det er raskt og enkelt å lage? Men det finnes andre ting.. pølser for eksempel... smakfulle Gilde grillpølser -med smaksgaranti! -Når sjekka du innholdsfortegnelsen på Gildepølser sist? For å si det slik; jeg stolte fullt og helt på Gildes nydelige pølser.... -med smaksgaranti, i mange år. Dvs. helt til den kvelden for 3 år sida da jeg kom hjem etter en heller fuktig lørdagskveld. Hadde jo selvfølgelig ikke tid å koke opp vann til pølsene.. som vanlig, så de ble slengt i microen. men da de kom ut..? istedet for lekre rød-brune kjøttpølser, fant jeg noen GRÅ skrukker i microen. Tenkte med meg selv at ¨her er det noe galt¨Sjekka først ¨best før¨datoen, men der var alt i orden. Alt i orden`Nei... selv etter noen sterkt gjærede drikker klarte jeg å fokusere på inneholdsdeklarasjonen på pølsepakken. 40% kjøtt var ikke mye.... men når man leser ay 7% av disse 40% er noe som kalles "HODEKJØTT" begynner man å lure.. Hva er HODEKJØTT, og hvorfor er pølsene grå og skrukket? Vel HODEKJØTT kunne kanskje vært...?... eh... kinn? øyne..? skalp? Neh.. trukke det. Er egentlig litt pussig at de fleste Gildeprodukter utenom ¨Go og Mager¨produkter inneholder HODEKJØTT. Der var en gang innvoller, brusk, ben og HJERNE ble kastet, eller i værste fall brukt til dyrefor. Det var også en gang pølser inneholdt kjøtt... virkelig kjøtt... ikke HODEKJØTT, tapioka og gelatin. Men det spiller vel ingen rolle når ikke bare grillpølser, men også kjøttpølser ,wienerpølser og skinnfri middagspølser.... oops, jeg glemte hvist cocktailpølser inneholder store mengder HJERNE av sau, storfe og gris. Smaksgaranti burde ikke bety "så lenge kryddringa er bra, kan man dytte hva som helst i blandinga" Og de som spiser overnevnte "pølse-produkter" klager over paprika på grandisen!?!?! Endret 13. februar 2009 av rover Lenke til kommentar
Sparks50 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 (endret) Pølse består jo av "alt annet" kjøttet som de ikke kan selge på annet vis. Det er ikke akkurat indrefilet, men "restkjøtt". Ikke at det er noe spesielt galt med det. Endret 13. februar 2009 av Sparks50 Lenke til kommentar
Inaktiv bruker 3 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 (endret) Pølser smaker digg, paprika gjør ikke. Er du muslim? Det var en spøk. Edit: Uansett hva det gjelder så finner folk ting å pirke på og lage bråk om. For tiden er det grandis uten paprika, som er i lyset. Jeg forstår ikke hvorfor folk som liker paprika henger seg opp i at det blir laget en grandis uten paprika. Men for å svare på topic. Pølser smaker veldig godt og man blir ikke syk av å spise det (i hvertfall ikke i normale omstendigheter). Så spiller det da noen rolle hva det er laget av? Nekter ikke å spise paprika fordi det ser eller høres æsj ut. Spiser det ikke fordi det smaker ræv. Endret 13. februar 2009 av Sadfez Lenke til kommentar
Sparks50 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 (endret) Synes ikke Paprikaen smaker noenting Den er vel mer tenkt som garnityr da pizzaen ser enda tristere uten de skarpe fargene. Endret 13. februar 2009 av Sparks50 Lenke til kommentar
Odesseiron Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Tror folk bør bekymre seg mer for fett- og saltinnholdet enn at det er litt hjerne her og der Lenke til kommentar
bjaanes Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Jeg bryr meg ikke så mye om hodekjøttet igrunn Det eneste jeg syntes er litt ekkelt er at det kjøttet er i - altså det du ser utenpå pølsa er tarmer... Blæh. MEN! Jeg spiser det likevel Lenke til kommentar
ohboi Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Først så tenkte eg: Æsj, hodekjøtt. Men så kom eg på at eg er ifra selveste smalahove-bydga. Ikke det at eg liker smalahove heller. Men når halve bygda setter seg inn i et telt midt i gata og spiser både hele og halve sauehoder, kan det vell umulig være farlig? Eller? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Du gadd ikke koke vann til pølsene og valgte i stedet å nuke dem i mikroen? Hvor er logikken? Og hva er egentlig galt med å spise biter av et dyrs hode? Du spiser jo neste alt det andre på det? Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Vel dette var jeg vel fullstendig klar over fra før av:-) Det som bekymrer meg mest er vel egentlig hva er de 60 andre prosentene i pølsa da? Det syns jeg er mer skremmende en at det inneholder hodekjøtt ja! Her er innholdet i medister pølser foreksempel. La oss ta en nærmere titt på hva du faktisk spiser når du spiser medister pølser! Medisterpølse Ingredienser: Kjøtt av svin (55%), skummet melk, potetmel, salt, muskat, pepper, kardemomme, konserveringsmiddel natriumlaktat og natriumdiacetat. Importert svinetarm. Næringsinnhold pr. 100 gram: Protein 10 g Karbohydrater 7 g Fett 21 g Kalorier 1075 kJ / 257 kcal Som vi ser så er det 55% kjøtt i pølsene det er jo greit nok det! En kjapp hode regning innenfor prosent sier at det er 21%fett i pølsene også. (21g av 100g = 21%) Av krydder: muskat, pepper og kardemomme så er dette ca 1-2% av innholdet. (dette vet jeg da jeg har gått på skole og fått dette inn med teskje) Da er vi totalt oppe i 73% av det totale innholdet i pølsa! hva er de resterende 27% da?? joda det er skummet melk, salt, natriumalaktat og natriumdiacetat Ifølge denne siden så er begge disse e-stoffene harmløse heldigvis Men vær obs på at det er ikke alle tilsettnings stoffer som er like bra for kroppen! Jeg er generelt skeptisk til farse produkter da man ikke vet eksakt hva som er inni dem! Jeg personlig pleier å lage dette selv for å ha mest mulig kontroll over hva som er tilsatt og i hvilke mengder. Men om jeg skal tippe så er det ganske så mye salt i disse pølsene noe man burde være obs på! Lenke til kommentar
Laktampe Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Otto von Bismarck sa noe lurt en gang i tiden: "Den som vet hvordan pølser og lover blir til, får aldri igjen en hel natts søvn" Alikevel måtte jeg og min nysgjerrighet innom denne tråden Lenke til kommentar
deaktivert443556 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Først og fremst vil jeg sitere Grandiosas hovedmotto; "Vi tuller ikke med nasjonalretten"... vel.. fjern pakrikaen og dere har gjort hva? De har ikke tatt bort paprikaen, de har lagd en alternativ Grandiosa uten paprika. Du finner fortsatt ordinær Grandiosa i frysedisken. Når det gjelder pølser, så har jeg i løpet av torsdag/fredag i forrige uke, og torsdag/fredag denne uken spist totalt 24 pølser i brød eller lompe. Jeg vet at det ikke er premiekjøtt i pølsene, så man kan trygt si at jeg ikke bryr meg. Lenke til kommentar
Licht Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Jeg ville vært mer bekymret for fiskepinner enn pølser. Førstnevnte består sannsynligvis av det de skraper opp fra gulvet i lokalene. Lenke til kommentar
Enceladus Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Vegetarianere FTW! Kjøtthuer! ^_^ Lenke til kommentar
Essem Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Samme om det er litt hode i pølsene vel. De smaker digg uansett. Lenke til kommentar
Lakus Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Så lenge ting smaker godt vil jeg fortsette å spise det Lenke til kommentar
Chris93 Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Der var en gang innvoller, brusk, ben og HJERNE ble kastet, eller i værste fall brukt til dyrefor. Jeg bare må: Før så spiste man alt på dyrene. Absoslutt alt, nomader og slikt gjør det fremdeles. Lenke til kommentar
bear^_InnleggNO Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Hodekjøtt, ja, spiser ikke folk smalahåve??? Lenke til kommentar
Bertelsen_InnleggNO Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 No shit Sherlock? Pølser har alltid hatt de råvarene som du skriver. Jeg skjønner ikke hvorfor folk spiser grandiosa, og betaler for det samtidig. Lenke til kommentar
bear^_InnleggNO Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Har aldri hadt noe spesielt til overs for Grandiosa, det er såpass enkelt å lage en pizza som er dobbel så god og med enda mer mat i så jeg har aldri giddet å lage meg Grandiosa for "enkelthetens" skyld. Har man i tilegg laget, som meg, ferdigbunner som er singelfrosen så er det like raskt som en grandiosa. Og ikke minst, den metter mer. Lenke til kommentar
Bertelsen_InnleggNO Skrevet 13. februar 2009 Del Skrevet 13. februar 2009 Smart Bear. Jeg vil gå så langt å si at hjemmelaget pizza er billigere enn Grandiosa, og ikke minst mer velsmakende. Grandiosa er mer opphypet enn Pepsi Max. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå