Gå til innhold

Regler, "maler" for generelle tråder om spesifikke spill


Anbefalte innlegg

Skjul
Mens jeg er veldig for at vi skal ha muligheter til å opprette tråder hvor man kan snakke om litt løst og fast rundt et spill, en spillserie eller konsoll, mener jeg det være litt retningslinjer på det. Hva mener dere andre?

- Emnetitler som "den store xx-tråden" og "den lille xx-tråden" vil jeg helst slippe. Det er mye bedre om man kan ha emnetitler som bedre spesfiserer at disse trådene er generelle diskusjonstråder. Jeg vil heller at tråder av denne typen skal kalle seg "Generell prat rundt xx", "xx - Generell prat" eller evt. "xx-kafeen".

Innholdet i førsteposten til disse trådene føler jeg må være mer informative rundt spillet.



Forslag til mal:

"Half-Life 2: Episode one"

- Generell prat rundt spillet

halflife2_episode1_banner.jpg


Utvikler: Valve Corporation
Utgiver: Valve Corporation
Plattform: PC
Sjanger: Action
--> Spillets hjemmeside
--> Spillprofilen på Gamer.no
--> Prisinformasjon på Prisguide.no

Beskrivelse: Kort beskrivelse av spillet på norsk, for eksempel hentet fra Wikipedia. Om man ikke finner noen kan man finne en beskrivelse selv. Half-Life 2: Episode one er en tilleggspakke til spillet Half Life. I Episode One møter vi nok en gang Gordon Freeman der historien forrige gang sluttet osv.


Oversikt over omtaler: (valgfritt)
- Gamer.no (8/10)
- Gamespot.com (8.7/10)
- Ign.com (8.5/10)

Oversikt over noen artikler/nyheter av spesiell interesse (valgfritt)
- Episode One ble aldri utgitt! - Det er en konspirasjon! (Gamer.no)
- Nyhet 2 her (Gamer.no)


Ofte stilte spørsmål: (valgfritt)

Skjul
Hva heter han hovedpersonen?
- Gordon Freeman

Hva gjør man i spillet?
- Dreper slemme



Nyttige guider (valgfritt)
- Videoguide: hvordan du kommer deg fra A til Å i hele spillet.
- Guide: Vi viser deg hvordan du gjør kule ting!


Regler og retningslinjer for tråden (valgfritt)
- Følg retningslinjene som normalt.
- Ikke spør om ting eller ta opp større emner som trenger veldig mye diskusjon. Lag egne tråder for det. Større diskusjoner som utarter seg i tråden kan bli splittet ut til egne emner av moderator.
- Andre regler trådstarter vil at brukere skal forholde seg til.
- Enda en regel eller ønske for hvordan tråden skal være


--
Trådstarter sine siste ord før tråden settes i gang, kanskje hvordan han kom over spillet. Kjapt hva synes om spillet og ellers prøve å legge forholdene til rette for at trådstarter får den typen generell diskusjonstråd som han ønsker seg.


[size=5]"Half-Life 2: Episode one"[/size]

[i]- Generell prat rundt spillet[/i]

[img=http://www.joystiq.com/media/2006/04/halflife2_episode1_banner.jpg]


[b]Utvikler:[/b] [url="http://www.valvesoftware.com/"]Valve Corporation[/url]
[b]Utgiver:[/b] [url="http://www.valvesoftware.com/"]Valve Corporation[/url]
[b]Plattform:[/b] PC
[b]Sjanger:[/b] Action
--> [url="http://ep1.half-life2.com/"]Spillets hjemmeside[/url]
--> [url="http://www.gamer.no"]Spillprofilen på Gamer.no[/url]
--> [url="http://prisguide.tek.no/product.php?productId=29824"]Prisinformasjon på Prisguide.no[/url]

[b]Beskrivelse:[/b] [i]Kort beskrivelse av spillet på norsk, for eksempel hentet fra Wikipedia. Om man ikke finner noen kan man finne en beskrivelse selv. Half-Life 2: Episode one er en tilleggspakke til spillet Half Life. I Episode One møter vi nok en gang Gordon Freeman der historien forrige gang sluttet osv. [/i]


[size=3][b]Oversikt over omtaler:[/b][/size] (valgfritt)
[url="http://www.tek.no/hvaskaljeghete/artikler/half-life_2_episode_one/26665"] - Gamer.no (8/10)[/url]
[url="http://www.gamespot.com/pc/action/halflife2aftermath/review.html"] - Gamespot.com (8.7/10)[/url]
[url="http://pc.ign.com/articles/710/710967p1.html"] - Ign.com (8.5/10)[/url]

[size=3][b]Oversikt over noen artikler/nyheter av spesiell interesse[/b][/size] (valgfritt)
[url="http://forum.gamer.no"] - Episode One ble aldri utgitt! - Det er en konspirasjon! (Gamer.no)[/url]
[url="http://forum.gamer.no"] - Nyhet 2 her (Gamer.no)[/url]


[size=3][b]Ofte stilte spørsmål:[/b][/size] (valgfritt) (Bør være inne i en "skjul"-tag så fort forumet får det på plass;) 

[skjul][b]Hva heter han hovedpersonen?[/b] 
- Gordon Freeman

[b]Hva gjør man i spillet?[/b] 
- Dreper slemme[/skjul]


[size=3][b]Nyttige guider[/b][/size] (valgfritt)
[url="http://forum.gamer.no"] - Videoguide: hvordan du kommer deg fra A til Å i hele spillet.[/url]
[url="http://forum.gamer.no"] - Guide: Vi viser deg hvordan du gjør kule ting![/url]


[size=3][b]Regler og retningslinjer for tråden[/b][/size] (valgfritt)
- Følg [url="http://forum.gamer.no/index.php?act=boardrules"]retningslinjene[/url] som normalt.
- Ikke spør om ting eller ta opp større emner som trenger veldig mye diskusjon. Lag egne tråder for det. Større diskusjoner som utarter seg i tråden kan bli splittet ut til egne emner av moderator.  
- Andre regler trådstarter vil at brukere skal forholde seg til.
- Enda en regel eller ønske for hvordan tråden skal være


--
Trådstarter sine siste ord før tråden settes i gang, kanskje hvordan han kom over spillet. Kjapt hva synes om spillet og ellers prøve å legge forholdene til rette for at trådstarter får den typen generell diskusjonstråd som han ønsker seg.





(Dette er bare et eksempel på hvordan en tråd skal se ut, skulle kanskje tatt et eksempel med ett annet spill jeg vet mer om. Men HL2: Episode One var liksom det som dukket opp i hodet mitt - de fleste lenker og tekst over er naturligvis bare tull og skal erstattes med noe skikkelig)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet foreløpig er at forumet ikke er helt klar for disse større trådene enda. Jeg har prøvd meg på to allerede som nå venter på at forumet skal bli mer veletablert slik at ledelsen kan løfte litt på de restriksjonene som ligger på innlegg. Selv fikk jeg beskjed i begge trådene mine om at det var for mange bilder, noe som ødelegger en del av inntrykket. Spoilerfunksjonen slik vi kjenner den fra diskusjon.no hvor man kan åpne og lukke den er heller ikke tilstede her enda, men når disse punktene er på plass vil iallefall mine tråder bli fortløpende oppdatert. Har de nemlig på PC'en, men får som sagt ikke oppdatert de til det fulle enda.

 

 

Btw: Er også utrolig vondt å lese slik som layouten på forumet er nå, med at skriften går over hele skjermen, men det er en annen diskusjon :)

Lenke til kommentar

Henger meg på Mindtooth. God idé, og håper vi en gang blir kvitt "den store xxx tråden". Eksempelet du kom med TSP, var forøvrig utrolig bra. Slike tråder støtter jeg.

 

edit: Om dette blir noe av, så kunne vi hatt en sticky i hver kategori, eller eventuelt én stor en under "generelt om spill", med linker til alle de forskjellige trådene som omhandler et spesifikt spill/serie som overholder kravene TSP satte.

Lenke til kommentar

Dette med "Den store *spilltittel*"-tråden var noe jeg ikke likte på diskusjon.no. Jeg er helt for at brukere skal kunne ha en tråd for et spill hvor de skal kunne ta generelt prat rundt spillet. Så det er det ingenting i veien med. Problemet er desverre at slike tråder ender opp med å ommfatte alt utenom den generelle diskusjonen også. Nybegynnere spør for eksempel om ting som hadde passet best i en egen tråd etc. For eksempel ville jeg si at screenshots fra spillet kunne ha sin egen tråd, større problemer med spillet (enten tekniske eller gameplay-messige) kunne også få sine egne tråder etc. Tror jeg skal ta en intern diskusjon rundt dette så snart jeg får muligheten til det.

 

Så jeg stiller meg bak TSPs tanker om emnet. Ellers synes jeg malen så veldig bra ut. Det er synd med begrensningene for innlegg med tanke på antall bilder og slikt. Men dette er vel noe TST ikke har fått på plass enda.

Lenke til kommentar

Forumet kommer nok aldri til å slippe unna disse "Den store tråden om ***", som jeg egentlig ikke er så stor fan av. Eneste jeg har brukt er "Final Fantasy-religionens tråd". Men nok om det.

 

Ser allerede idag at halvparten av trådene på Sony-delen er sånne tråder.

 

Så mitt forslag er en egen del i forumet til disse trådene, slik at Sony/MS/Nintendo/PC/Generelt blir helt rene for disse og heller kan brukes til andre tråder.

Lenke til kommentar

Jeg er for at man skal være så konkret som mulig og ikke begynne å legge til mange ord og vendinger bare fordi det krever en emnetittel på mer en 3 ord, som jo var tilfellet på diskusjon.no (tror forøvrig det er derfor så godt som alle slike tråder heter "Den store xx-tråden)

"Half-Life 2" holder lenge for å vise at dette er en tråd hvor man snakker og diskuterer om spillet.

 

EDIT; så kan man heller bruke undertittelen til å spesifisere, "Generell diskusjon", "tips og triks" eller hva man måtte ønske.

Lenke til kommentar

Ja. Problemet med slike tråder er oppdateringsfrekvensen. Tråder med mindre aktivitet vil dermed synke raskt nedover trådlisten. Typiske tråder som vil ha lav aktivitet er jo tråder der trådstarter stiller spørsmål rund tekniske eller andre aspekter. Disse trådene er jo svært viktige, hvertfall for trådstarter, og det er dermed viktig at de ikke forsvinner før folk får sett på dem. En løsning kan, som du foreslår, være å putte alle tråder for generell diskusjon om et spill i en egen kategori. Men jeg er ikke helt sikker på om det er løsningen.

 

Jeg vil alikevel helst se at vi ikke ender opp med en bunke "Den store *******"-tråden. Det er vanskligere for nye brukere å finne svar på spørsmål som er stilt i slike store samletråder enn i egne tråder for det spesifikke spørsmålet. Så jeg håper og tror folk vil ha forståelse for dette. Kommer til å diskutere saken også internt slik at vi kan få satt en føring på dette.

Lenke til kommentar
Nå begynner forumet å bli mer klart tror jeg. Spoiler/Skjul funksjon er på plass og bildebegrensninger per innlegg skal gjøres noes med.

Da kan vi vel også begynne å snakke om hvordan trådene skal se ut igjen, da det ikke er lenge til man kan begynne å poste de.

Bare for å legge til. Bildebegrensningen per post er nå økt fra 10 til 30.
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711
Oj... Det vil si at jeg må fjerne . en i navnet mitt?

 

Likte malen veldig godt, støtter den.

 

Og litt off topic: kan du endre så mye du vil på forumet?

Lenke til kommentar
Bare for å legge til. Bildebegrensningen per post er nå økt fra 10 til 30.

Takk for det, da har jeg oppdatert mine "to store" :)

 

Og litt off topic: kan du endre så mye du vil på forumet?

Han er vel noe av det samme en Ueland på Disksujon.no? Altså udødelig, usårbar og uovervinnelig på en og samme tid.

 

 

Men det er vel ikke sånn at trådene må følge malen helt til punkt og prikke?

Regner at dette er en generell ide til hvordan en førstepost i en større tråd om enkelte spill burde seg ut.

Lenke til kommentar

Dette er en generell ide. Men jeg mener generelle diskusjonstråder bør ha noe av den samme oversikten. Brukere som starter disse trådene bør være villige til å legge litt arbeid i dem og oppdatere dem om det er nødvendig.

 

Jeg er like udødelig som Ueland, eller jeg er litt mindre udødelig - men like fullt udødelig. Ueland er vel Root admin, mens jeg er bare admin :p

 

Forøvrig løy jeg litt valgte å tillatte 40 bilder per innlegg.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...