DaKurlzz Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Kebab er godt etter en fylletur på byen. Ellers smaker det drit Det vet jeg egentlig ikke når jeg tenker meg om Skulle faen meg si det samme, haha. Kebab er godt, men den ene broren min klarer det bare ikke. Tror han er litt dramaqueen når det kommer til kebab. Lenke til kommentar
lolidude_InnleggNO Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Du må begynne med jålekebab. Så går det sakte over til rotte og katte kebab. Lenke til kommentar
PureChaos Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Hahah, kebab smaker digg det! De som er interesserte kan jo bli med i kebab-tråden her på forumet. Lenke til kommentar
lolidude_InnleggNO Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 (endret) Ja, Godt poeng. Vi avslutter kebab diskusjonen i mat tråden nå Endret 6. februar 2009 av lolidude Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711 Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Gjør heller kebab-tråden min større *taoverforumet* Jeg hadde ikke fått med meg at han nordmannen vant kokkekonkuransen i paris. Lenke til kommentar
lolidude_InnleggNO Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Hvem? Hva? Hvor? Lenke til kommentar
Nesumar Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 På tide med litt tradisjonsmat eller hva? Dette er helt klart min favoritt når det gjelder julemat, og jeg tar gjerne litt utenom også Pinnekjøtt! Porsjoner Ingredienser 1,6 kg pinnekjøtt - gjerne mer til et sultent lag! Slik gjør du: 1. Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 30 timer i romtemperatur. (Se under) 2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. 3. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varmei ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt. 4. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter. Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene. PSST: Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. For uvannet pinnekjøtt beregnes 400 g pr pers, og 500 g for storspisere. For ferdig vannet beregnes 530 g pr pers og 650 g for storspisere. Nesumar Lenke til kommentar
Toroto92 Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Årets måltid er pinnekjøtt! Herlig å kjenne kjøttet mellom tenna! Lenke til kommentar
lolidude_InnleggNO Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 Jeg hater Norsk mat. Det er forferdelig. Pinnekjøtt smaker salt på pinne. Lenke til kommentar
KimS Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 (endret) Hvem? Hva? Hvor? Du kan lese om det for eksempel på VG Nett Årets måltid er pinnekjøtt! Herlig å kjenne kjøttet mellom tenna! Må si at ribba står høyere når vi kommer til en vis årstid. Endret 6. februar 2009 av KimS Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 7. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2009 Gjør heller kebab-tråden min større *taoverforumet* Jeg hadde ikke fått med meg at han nordmannen vant kokkekonkuransen i paris. Geir skeie i lyon gutten min lyon! Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg syns tradisjonell norsk mat er kjempegodt, jeg! Mulig det har noe med at jeg ikke fikk altfor mye av det hjemme under oppveksten. Så hjemmelaga, norsk mat var liksom litt spesielt. Lenke til kommentar
Essem Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Nei nå tuller du med meg? Kebab er noe av det ekleste jeg vet. Proppfull av karbohydrater og annet drit <_< So? Det er fortsatt godt. Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 8. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2009 I dag har jeg laga både ovnsbakte poteter og chili con carne:-) Slenger ved et bilde Lenke til kommentar
Essem Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Litt mye poteter i forhold til kjøtt? Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 8. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2009 Hehe når det er snakk om ovnsbakte kan jeg nesten bare spise det:-) Alt er stort sett laget ut av det jeg fant i kjøleskapet og kjøkken hyller:-) Eneste jeg kjøpte var bønner og kjøttdeig!!! ps potetene er delt i to så det ser mer ut enn det det er da!! Lenke til kommentar
deaktivert443556 Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Mmm, enig angående potetene. Jeg burde tatt bilde av gårdagens laksemåltid med ovnstekte poteter dynket i kryddersmør. Mengden poteter overstiger i høy grad mengden fisk, men det fungerer helt utmerket. I dag er jeg ganske stappet etter morsdagskaken. "Atomkaloribomba fra nord" er passe mektig. Den ble ikke skikkelig stekt i midten, så jeg måtte kutte hele kaken om til en smultring. Det er dessverre ikke første gang jeg må ty til dette drastiske steget. Jeg har et bilde av mesterverket, men Nokia PC Suite er ikke i veldig godt humør akkurat nå, så bildet forblir på min telefon. Lenke til kommentar
DaKurlzz Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Gå inn på tlf/minnekortet gjennom "Min Datamaskin"? Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711 Skrevet 8. februar 2009 Del Skrevet 8. februar 2009 Denne kaka var kjempegod! Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 8. februar 2009 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2009 MmmmMM bilder er alltid fint:-) Kake er kake uansett om det ser ut so men smultring eller et mesterverk:-)!! Hva skal jeg lage forno godt i morra da?? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå