Gå til innhold

Tråden for oss som digger kampsport


PureChaos

Anbefalte innlegg

Tenkte en tråd om kampspport kunne vært på plass. Her er det rom for å diskutere alt som finnes av stilarter, og alt som kryper og går av utøvere. Fortell om ditt forhold til kampsport/kampkunst og hvilke(n) stilart(er) du har erfaring fra!

 

Selv har jeg prøvd ut en del forskjellig, men aldri mer enn et år om gangen. Testet kickboxing, BJJ, Muay Thai og Kali Sikaran. Men fra og med denne uka skal jeg begynne hos Doce Pares Norge og trene blant annet Doce Pares. Det er en filippinsk stilart med hovedkvarter i Cebu, Filippinene. Trener med stokker, kniver samt andre våpen, i tillegg til ubevæpnet trening, ala slag, spark og grappling. Kan lese mer her og her.

 

Tenker å lage en egen tråd om turneringer i MMA, Mixed Martial Arts, som UFC, Affliction og Dream. Får gjøre det etter at jeg har spist litt mat, med mindre noen kommer meg i forkjøpet.

 

Gleder meg til å høre fra andre kampsportentusiaster her på gamer.no!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv har jeg trent Kyokushinkai Karate i Drammen og er storfornøyd med kampsporten. Trente i ca 7 år før jeg la opp grunnet militær tjenestetid og en ganske så brutal kneskade. Hadde jeg fortsatt på Karaten den dag idag, vil jeg nok tro at jeg hadde hatt 2 dan sortbelte nå. Men, jeg kom aldri lenger enn graderingen til brunt. Deretter la jeg opp.

 

Personlig synes jeg dette var en erfaring som jeg kommer til å ta med meg resten av livet. Jeg fikk nok av bank, men det var aldri på en slem måte. Var mer som fysisk og psykisk herding for meg. Treneren min elsket å bruke meg som en slå-pute, men det var gøy. Lærte vel egentlig mer på den måten også. Fikk sett direkte hvordan teknikken ville komme mot meg, hvordan jeg ville reagere på teknikken og hvor mye skade den kunne gjøre. Mye enklere å forstå enn å stå lenger bak i mengden og se på, deretter prøve ut på personen til siden.

Lenke til kommentar

PureChaos;

 

Joa, har jo vurdert det, men er ikke så sikker på om jeg burde med tanke på kneet mitt.

Tror likevel jeg faller ned et par belter (om jeg ikke starter helt på hvitt igjen frivillig) ettersom jeg ikke har trent så alt for mye i etterkant.

 

Veldig lyst, men får se hva som skjer i nærmeste fremtid først. Hvis jeg starter igjen, lurer jeg på om jeg også skal ta opp vervet som styreformann i klubben igjen, hvis det lar seg gjøre.

 

Men, har også lurt litt på om jeg vil reise til Japan et års tid eller noe for å trene der, litt etter jeg har trent her igjen. Har lyst på en skikkelig utfordring.

Hvorfor, spør du kanskje.

 

Fullkontakt karate er ikke lovlig her i Norge per dags dato (fra hva jeg har fått med meg) og semi-kontakt treningen gir desverre ikke en ordentlig herding av kroppen som Kyokushinkai egentlig skal.

Endret av Sophonax
Lenke til kommentar

Skjønner. Kan vel være lurt å forhøre seg med lege med mye erfaring med idrettsskader angående kneet? Håper det ordner seg med kneet, og at du ikke blir dytta for langt ned i gradene igjen. Burde vel da i så fall gå fortere å komme opp til brunt igjen, hvis du har skillza vel og merke, synes jeg.

 

Reise til Japan ja. Høres utrolig spennende ut. Selv er jeg ferdig på videregående til våren. Etter det vil jeg mest sannsynlig jobbe et halvt år, så har jeg sinnsykt lyst til å ta en 5-6 måneder på Filippinene, der jeg trener Doce Pares. Tenkte å kontakte Academy of Eskrima, og få litt informasjon. De har vel tre forskjellige kurs, på seks uker hver. Lyst til å ta de rett etter hverandre hvis det er mulig.

Endret av PureChaos
Lenke til kommentar

Holder for tiden på med Jiujitsu, og må si meg storfornøyd med det. Grappling, kast og takedowns er rettogslett litt mer morro enn å bare trene på slag, spark og kast. Ingen disrespect for de sistnevnte, for det er jo en maks viktig del av kampsport, men det blir fort repetitivt å drille på slag og spark-teknikk. Dessuten får man også sparret en del mer uten å måtte bekymre seg for semikontakt eller annen beskyttelse enn mouthpiece og og aller helst susp.

Selv trener jeg uten susp, og det har vært noen nestenulykker der jeg kjenner knær plantet godt mellom ræva og bjellene. Jeg venter i spenning på dagen da testiklene mine blir propellert opp til nyrene!

 

 

Ser også en del på UFC, K1 og en del andre MMA-grener, og skulle virkelig ønske norge ikke var så restriktiv på slike arrangementer. :l

Lenke til kommentar

Finn deg en annen kampsport, begynn på noe nytt! Du må selvfølgelig starte fra scratch, men det er alltid enklere å lære når man allerede har bakgrunn i en annen kampsport, og det er dessuten optimalt å kunne mer enn bare en stilart. Kan skjønne at man kan få TaekWon-Do ned i halsen med tanke på evig mas på overdreven disiplin, ritualer, og slikt. Er virkelig ikke min greie. Du kan jo begynne på kickboxing, jiu jitsu, eller noe der du faktisk kan sparre med motstandere fremfor å bare drille. Det blir skjeldent repetitivt, ettersom det alltid er en utfordring å nedkjempe noen andre :)

Lenke til kommentar
Trent Muay Thai i Bergen, men sluttet etter noen måneder. Blir vel å starte opp igjen snarest mulig.

Hvor kan du trene Muay Thai i Bergen?

Har vurdert rimelig sterkt å prøve det.

 

Forøvrig har jeg snart gått på TKD i et år. Så langt har det vært noe av det kuleste jeg har prøvd, spesielt å gå konkurranse.

Anbefaler alle som har lurt på å begynne med en kampsport, å faktisk gjøre det. Du har ingenting å tape.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...