freddyteddy Skrevet 9. april 2011 Del Skrevet 9. april 2011 (endret) Noen som har en bra oppskrift på italiensk pizza saus og deig? Hvilken typer topping er vanlig? Ønsker den så autentisk som mulig, så hvilket type mel, tomater osv burde jeg bruke? Endret 9. april 2011 av freddyteddy Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 9. april 2011 Del Skrevet 9. april 2011 Digen er det kritske her, det samme er tomatsausen. Du får eget mel spesielt for pizza. Det som gjør det så vanskelig å lage god Italiensk pizze hjemme er ovnen. Pizza skal optimalt stekes på 500 grader i ca 90 sekunder. Å grille pizzaen kan fungere, ellers fungerer pizzastein og ovnen på full guffe helt greit også. Pizzastein er noe du må ha, det får du hos jernia og liknende. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 9. april 2011 Del Skrevet 9. april 2011 (endret) http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/pizza-dough-recipe-08-02-14 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/the-quickest-tomato-sauce-recipe-08-02-14 De to med litt fersk mozzarella, et par blader fersk basilikum og rett inn i ovnen blir kanon. Det er viktig at du kjører ovnen din så høyt det går ann. Personlig så kjører jeg '3D varmluft' på 275c, da det er viktig å få luften rundt hele pizzaen og ikke bare toppen. Jeg gråter litt inni meg når jeg ser folk bruke tomatpurée som saus. Har ingenting med pizza å gjøre. Endret 9. april 2011 av ahpadt 2 Lenke til kommentar
Populært innlegg the_last_nick_left Skrevet 12. april 2011 Populært innlegg Del Skrevet 12. april 2011 Start med å fyre opp den vedfyrte bakerovnen.. Så blander du tipo 00-mel, litt gjær, salt, vann og olje og knar et kvarters tid. La deigen heve i ca en time. I mellomtiden går du ut i hagen og henter noen fullmodne plommetomater, noen stilker oregano og en håndfull basilikumblader. Gå til naboen og spør pent om noen baller av den helt ferske bøffelmozzarellaen.. Hva? Har du ikke vedfyrt bakerovn, fullmodne plommetomater i hagen og en nabo som lager bøffelmozzarella? En litt mindre autentisk, men veldig god pizza: Bland litt under 4 dl fint mel (du kan gjerne bruke italiensk Tipo 00-jålemel, men norsk mel er bra, så det er ikke så stor forskjell å snakke om), ca 1,5 dl lunkent vann, en klump gjær på størrelse med en ert, en teskje salt og 4 spiseskjeer olje. Bland sammen til deigen er passe fuktig og elt i et kvarter. Dekk til deigen og la den heve i en times tid på et lunt sted. I mellomtiden setter du på ovnen på full guffe og setter i en pizzastein, helst en custom-made i kleberstein, jeg bestilte min fra granit.no . Så lager du sausen. En boks Mutti hakkede tomater siles, men væsken som siles av tas vare på. Når den har stått i silen i et kvarters tid, har du væsken som er silt av i en kjele og koker det inn til en spiseskje. Kutt opp et fedd hvitløk og en sjalottløk og stek på lav varme i litt olje. Når løken er blank tilsetter du en spiseskje tomatpuré og øker varmen så tomatpureen steker litt og mister den litt skarpe, rå smaken. Så blander du den innkokte tomatvæsken, løk, hvitløk, tomatpure og den silte tomatmassen sammen med to finmoste italienske eller spanske ansjosfileter, et fedd finhakket hvitløk, pepper, litt salt (ansjosen er ganske salt, så ikke for mye) og en klype sukker. Så har du i finhakket fersk basilikum og oregano og knust, tørket oregano. Men smak deg frem.. Så meler du en fjøl og tar halvparten av deigen. Kjevl den ut så tynn du klarer, ha på et par spiseskjeer av sausen og noen ringer hakket løk. Stek pizzaen til den nesten er ferdig, ta den ut og ha på mozzarella, helst bøffelvarianten, sett den inn i ovnen igjen og la osten smelte. Ta ut pizzaen, ha på god spekeskinke, olje og basilikumblader eller noe annet du måtte ønske. 11 Lenke til kommentar
iChristian Skrevet 12. april 2011 Del Skrevet 12. april 2011 Jeg ble sulten av den oppskriften... Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 12. april 2011 Del Skrevet 12. april 2011 Hvis jeg har god tid foretrekker jeg å strekke ut deigen for hånd. Kjevling er litt brutalt. Lenke til kommentar
insolvent Skrevet 12. april 2011 Del Skrevet 12. april 2011 (endret) For en bs-oppskrift. Jeg kan alt du spør om, og lagde faktisk italiensk pizza i dag. Men du får ikke vite noe. sukk.... Endret 12. april 2011 av insolvent 3 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 For en bs-oppskrift. Jeg kan alt du spør om, og lagde faktisk italiensk pizza i dag. Men du får ikke vite noe. Å nei, en på internett synes pizzaoppskriften min er teit! Hva skal jeg gjøre? Det er den oppskriften jeg har kommet frem til etter ti år med eksperimentering, og det er den jeg liker best foreløpig. Hvis du har noe mer konstruktivt å komme med enn å kalle den BS, så kom med det, hvis ikke bryr kommentaren din meg der ryggen skifter navn.. 1 Lenke til kommentar
insolvent Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 Jeg ser av profilen din, Ramius, at en av dine interesser er matlaging. Da er det trist at du ikke har noe bedre å komme med enn å spre søppel i en tråd om det samme. Godt voksen er du også, om alderen stemmer. Triste greier... 2 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 Jeg ser av profilen din, Ramius, at en av dine interesser er matlaging. Da er det trist at du ikke har noe bedre å komme med enn å spre søppel i en tråd om det samme. Godt voksen er du også, om alderen stemmer. Triste greier... Synd du er så trist da, når jeg er så latterlig glad. 1 Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/pizza-dough-recipe-08-02-14 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/the-quickest-tomato-sauce-recipe-08-02-14 De to med litt fersk mozzarella, et par blader fersk basilikum og rett inn i ovnen blir kanon. Det er viktig at du kjører ovnen din så høyt det går ann. Personlig så kjører jeg '3D varmluft' på 275c, da det er viktig å få luften rundt hele pizzaen og ikke bare toppen. Jeg gråter litt inni meg når jeg ser folk bruke tomatpurée som saus. Har ingenting med pizza å gjøre. Hva skal du ha mammas hjemmelagde pizza må du ha tomatpure, gjerne gamme røkte pølse skiver også, og bare vanlig gulost, ikke noe facy saker. og tykk bunn. Det er drit godt. Ikke så ofte jeg lager det, men noen ganger er det perfekt for en ferdags kveld med film. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 Sikkert godt som vomfyll, men autentisk pizza er det ikke;) Anbefaler Heston Bluementhals in search of perfection. Der tar han for seg pizza. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 13. april 2011 Del Skrevet 13. april 2011 (endret) http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/pizza-dough-recipe-08-02-14 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/the-quickest-tomato-sauce-recipe-08-02-14 De to med litt fersk mozzarella, et par blader fersk basilikum og rett inn i ovnen blir kanon. Det er viktig at du kjører ovnen din så høyt det går ann. Personlig så kjører jeg '3D varmluft' på 275c, da det er viktig å få luften rundt hele pizzaen og ikke bare toppen. Jeg gråter litt inni meg når jeg ser folk bruke tomatpurée som saus. Har ingenting med pizza å gjøre. Hva skal du ha mammas hjemmelagde pizza må du ha tomatpure, gjerne gamme røkte pølse skiver også, og bare vanlig gulost, ikke noe facy saker. og tykk bunn. Det er drit godt. Ikke så ofte jeg lager det, men noen ganger er det perfekt for en ferdags kveld med film. Så når du sier mammas hjemmelagde pizza, så mener du ikke den vakre litt modne, italienske moren. Som har viet livet sitt til å lage mat til sin flotte famillie, på den italienske landsbygden, hvor de omgir seg i tomatplantasjer, hjemmedyrkede urter osv. Du mener den norske moren som lager pizza med toro-poser, norwegia, kjøttdeig og løk. Ikke sant? Som står og røyker over kjelene, og helst vil at maten skal bli ferdig så fort som mulig, og at ingrediensene skal ta så lite plass som mulig, i den allerede lille leiligheten hennes. Så derfor bruker hun tomatpurré, istedenfor hermetiserte tomater. Og vertfall ikke ferske tomater. Endret 13. april 2011 av Ramius 1 Lenke til kommentar
hernil Skrevet 14. april 2011 Del Skrevet 14. april 2011 Prøv å holde dere til temaet folkens Har man ikke noe å bidra med så er det oftest lurest å ikke si noe i det hele tatt Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 14. april 2011 Del Skrevet 14. april 2011 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/pizza-dough-recipe-08-02-14 http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/the-quickest-tomato-sauce-recipe-08-02-14 De to med litt fersk mozzarella, et par blader fersk basilikum og rett inn i ovnen blir kanon. Det er viktig at du kjører ovnen din så høyt det går ann. Personlig så kjører jeg '3D varmluft' på 275c, da det er viktig å få luften rundt hele pizzaen og ikke bare toppen. Jeg gråter litt inni meg når jeg ser folk bruke tomatpurée som saus. Har ingenting med pizza å gjøre. Hva skal du ha mammas hjemmelagde pizza må du ha tomatpure, gjerne gamme røkte pølse skiver også, og bare vanlig gulost, ikke noe facy saker. og tykk bunn. Det er drit godt. Ikke så ofte jeg lager det, men noen ganger er det perfekt for en ferdags kveld med film. Så når du sier mammas hjemmelagde pizza, så mener du ikke den vakre litt modne, italienske moren. Som har viet livet sitt til å lage mat til sin flotte famillie, på den italienske landsbygden, hvor de omgir seg i tomatplantasjer, hjemmedyrkede urter osv. Du mener den norske moren som lager pizza med toro-poser, norwegia, kjøttdeig og løk. Ikke sant? Som står og røyker over kjelene, og helst vil at maten skal bli ferdig så fort som mulig, og at ingrediensene skal ta så lite plass som mulig, i den allerede lille leiligheten hennes. Så derfor bruker hun tomatpurré, istedenfor hermetiserte tomater. Og vertfall ikke ferske tomater. Nei, et godt utstyrt kjøkken i den store 150kvm leiligheten med 3 meter under taket. Som jeg sa pizza med reste kjøtt og tomatpure har sin sjarm og passe til visse fredagskvelder. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 21. april 2011 Del Skrevet 21. april 2011 Rain Man foretrekker autistisk pizza *humrer* De fleste her ville nok lagd pizza med Sophia Loren....lulz http://www.youtube.com/watch?v=331xibvyI2Q Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 21. april 2011 Del Skrevet 21. april 2011 For en bs-oppskrift. Jeg kan alt du spør om, og lagde faktisk italiensk pizza i dag. Men du får ikke vite noe. Kva faen er poenget med å poste då? Steinplate er eit must etter min meining. Finnes ein tråd her på forumet som diskuterer det. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 21. april 2011 Del Skrevet 21. april 2011 Banan paa pizzan er snadder *mums mums* Lenke til kommentar
Urmaker Skrevet 24. april 2011 Del Skrevet 24. april 2011 http://matentusiasten.blogspot.com/2010/12/pizza-med-tynn-og-spr-bunn.html Lenke til kommentar
dePt Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 (endret) For en bs-oppskrift. Jeg kan alt du spør om, og lagde faktisk italiensk pizza i dag. Men du får ikke vite noe. Jeg kan deler gjerne mine erfaringer etter noen års prøving og feiling, og oppfordrer andre til å gjøre de samme. I retur forventer jeg konstruktiv kritikk og forslag til hva som kan gjøre min pizza enda bedre. Dette er tross alt eg diskusjonsforum. Meningsløse utsagn klarer vi oss uten. Bunn: Jeg bruker aldri/skjelden mål, så denne varierer som regel noe. 100g mel 0.6 d vann 1 ts tørrgjær 1 ts salt godt med olivenolje Har mesteparten av melet på benken og lager en liten rundt demning som jeg fyller med vann, tørrgjer, olivenolje og salt. Så arbeider jeg inn melet litt etter litt med en gaffel til jeg har en jevn blanding. Tar så over med hendene og elter til en glatt deig. Erfaringsmessig virker det som at dess fuktigere deigen er, dess bedre blir resultatet. Eltes i minst 10min. Tomatsaus: Norske tomater i butikk er ubrukelige så jeg tyr til hermitikk. Mutti har jeg god erfaring med, men disse er dyre. Jeg benytter 2 forskjellige sauser, alt ettersom hvilket fyll jeg har. Denne bruker jeg til Margarita. 1 boks tomater uten skinn Olivenolje Tørket oregano Jeg siler tomatene i 15min og koker væsken ned til en spiseskje. Denne blander jeg sammen med tomatene i hurtigmikseren og blander til en jevn saus. Dersom den er veldig flytende koker jeg den inn litt. Dersom konsistensen allerede er bra dropper jeg det. Har jeg soltørkede tomater tilsttes disse i hurtigmikseren. Dette gir en mye sterkere tomatsmak Ost: Buffalo mozzarella er utvilsomt å foretrekke. Denne "svetter" på langt nær like mye som mozzerellan du får billig på rema, og har en bedre smak. Den er desverre grisedyr og benyttes derfor skjelden. Jeg kutter opp mozzerellan (fra rema ) med eggekutter og lar den tørke på et kjøkkenpapir før jeg har den på pizzaen. Sammensetning: Min pizza pronto ovn blir satt på maks i god tid før jeg begynder å sette sammen pizzaen for å være sikker på at den er varm i tide. ca. 120g deig strekkes ut til en rundt bunn. Jeg vet ikke hvor stor denne er i diameter, men den dekker nesten hele min pizza pronto. Jeg har så på nok saus til å dekke hele overflaten, men likevell kunne se bunnen igjennom før jeg avslutter med ost. Har jeg fersk basillikum river jeg litt på toppen. Pizzan går så i ovnen hvor den får stå til den har rett farge. Tar ca. 5min. Så, forslag til hvordan denne kan gjøres bedre? Endret 3. mai 2011 av dePt 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå