Gå til innhold

Sommerdekk langs Norge nå?


Bassibi

Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe og hente en bil i Bergen på Mandag. Bilen har bare sommerdekk, og de står på nå. Har sett på værvarselet at det skal være pluss temperaturer og på alle veikameraene til vegvesenet ser veiene "bare" ut opp til Bodø hvor jeg skal til. Spørsmålet er om det vil gå greit å kjøre med sommerdekkene, eller om jeg bør kjøpe noen vinterdekk nå og bruke oppover? Eller kan det vente til høsten igjen? Man skal jo sko seg etter forholdene. Blir kun til å kjøre på dagtid. Noen innspill?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke gjør det. Kjørte selv på is i går her i Bodø. Problemet er at det er fortsatt kaldt under asfalten, så selv med plussgrader er det stor sansynlighet for is.

 

Det er flere steder imellom, både fjell og daler, som typisk har flere grader under hva som er ellers, og der vil du lett kunne treffe på is.

Lenke til kommentar

Hvis man kjører langs kysten opp til Trondheim, vil man ikke ungå de fleste stedene hvor det ligger snø/is? Tenkte på denne ruten. Eller blir det problematisk fra Trondheim til Bodø? Husker ikke om det er veldig stor stigning mtp på fjell og slike ting.

 

Kan huske jeg kjørte fra Bergen - Bodø (flere år siden) men da kjørte jeg denne ruten og hadde da byttet over til vinterdekk.

Lenke til kommentar

Det kan hende det er uproblematisk inntil du kommer til saltfjellet, men jeg tror faktisk du kan komme til å slite over saltfjellet samt saltdalen (typisk noen grader lavere her enn ellers) Normalt sett når påsken ikke er så sen som den er i år er det vel ikke så veldig uvanlig at fristen for sør- og midtnorge for piggdekk er utløpt på denne tiden. Kjører du på sommerdekk skal det ikke så mye mer enn en en liten flekk med is til for å ryke av veien.

 

Værmeldingen for saltfjellet viser minusgrader frem til i morgen kveld, noe som betyr at det vil være kulde igjen under asfalten som fort kan lage noe is. Temperaturen for når is oppstår nå her i området er på ca. 2 grader. Er temperaturen 2 grader eller lavere og det ikke kommer nedbør vil det begynne å fryse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...