Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst]


ulriktr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan tipse ligningskontoret.

 

men du bør ha en viss dokumnetasjon og ikke bare ting du tror.

 

Kan jo ikke akkurat rote rundt i posten hans heller :p

Hvilken dokumentasjon foreslår du?

At han har postadresse i finnmark/troms men oppholder seg på vestlandet? :shrug:

 

Uansett så virker det som en..ikke noe du bør bry deg med.

Men må du på død og liv så ringer du 800 80 000 og spør hva du skal gjøre.

Lenke til kommentar

La han være i fred, sier jeg... vi betaler så høy skatt her i landet, at det er naturlig at folk vil dra nytte av noen smutthull - og det er kun snakk om noen få tusenlapper. Det er ingen stolthet i å angi naboen sin til staten. Ingen liker en angiver (i beste fall får du en lavmåls byråkrat til å dra litt på smilebåndet).

Endret av Capcent7
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Trådstarter, hvordan har du fått alle disse sensitive opplysningene om en nabo du åpenbart ikke liker? Har du vært en falsk venn hele tiden, har du spionert og snoket i sakene hans over tid, eller har naboen rett og slett gått rundt og skrytet om disse tingene i detalj til fremmede? Det siste virker ikke veldig sannsynlig.

 

Ettersom du selv innrømmer at du ikke har alle fakta, burde du først konfrontere naboen dersom du har tenkt å angi han. Gi han en sjanse til å forklare seg, og eventuelt endre atferd. Om du ikke har mot nok til å være åpen og ærlig, bør du la dette ligge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Her var det mye idioti. Du skal selvfølgelig ikke ha dårlig samvittighet for å tipse skattemyndighetene! "Tysting", "Om du ikke har mot nok" o.l. Høres ut som skolegården i 5. klasse, eller et lugubert fengselsmiljø.

 

Det er anonymt og ufarlig å tipse om sånt. Om det ikke er hold i det forfølges ikke ryktene, så han havner ikke i trøbbel om han har rent mel i posen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

angry norwegian her er en typisk ola nordmann som er så glad i verden for han tror det offentlige gir han så mye

 

 

Realiteten er desverre det at vi betaler så sinnsykt til staten og staten gir lite i retur

 

skal jeg ta noen eksempler:

 

når staten skal ha noe av deg:

tilbakesmell på skatten: frist? 2uker...

inkasso, frist? 2uker

 

 

når vi skal ha noe av det offentlige:

nav:

sosialstønad 1uke-1mnd behandlingstid avhengig av hva

trygd eller annet 1mnd-6mnd behandlingstid

sykehus operasjon ikke livstruende på sekundet = flere mnd ventetid

 

og slik kan det fortsette

 

så kan jeg nevne andre ting som for eksempel det idiotiske systemet med at betalingsfristen på regninger og slike ting er 2 uker men du får lønn 1 gang i mnd. hmm, a thinker ya.

 

så kan vi nevne at vi har over 800 000 kr per eneste nordmann i oljefondet per i dag og vi får inn over 200mrd i året i oljefondet men vi bruker bare 14mrd av de i året

 

talekort_oljefondet-1.gif?size=614x800

http://www.frp.no/no/Vi_mener/

under oljefondet

 

 

så når dette er nevnt så skal vi ta de virkelige punktene her:

 

http://www.vg.no/protokoll/?pid=905

slik er veiene i norge... vi betaler veiavgift i norge for å vedlikeholde og bygge nye veier i norge, men det var ikek nok for staten så nå betaler vi bompenger også for akkurat samme sak, ikke nok med det men så sitter staten med 70%ish av bensin/diesel prisen. så hvor går de utrolige mange tusen kronene du selv betaler utav de ega lomme hen?

 

vi har ikke nok barnehage plasser

vi har ikke nok sykehus plasser eller gamlehjemsplasser

vi har skoler som er datert til 1950 med gamle trestoler og slitne bygninger

 

så kan vi også ta med at vi har skyhøye avgifter på absolutt alt her i landet. en bil i usa koster 1/3 av norsk pris (sjekket, samme modell og alt)

 

det positive med norske system:

vi arbeider og får lønn og er et Industrielt land og holder oss oppdatert med gadgets og teknologi, problemet er at mange ting vi ikke tar i bruk for norge finner det for dyrt som for eksempel fiber nett eller nye skolebygg eller lignende

 

men så kan dere spørre dere selv: er det virkelig verdt alle de negative tingene der med at vi er et av verdens dyreste land i skatt og avgifter og har så mye peng og er så utdatert på så mange viktige ting?

 

slik som sykehus, vi har enormt gode doktorer og leger, vi er noen av de fremste i verden innenfor der, men hva med standarden av selve bygget på sykehus? det er crap og stammer fra oldenstid og blir ikek tatt hånd om

 

hvis du ser serien dirty jobs finner du mange slike vedlikeholdsjobber som norge ikke har hverken hørt om eller tenkt på.

 

 

Hva ville jeg fram med dette?

staten snylter så mye de bare klarer og enda mer og komemr mer framover (ta biodiesel avgiften som eksempel eller avgift på netthandel) så det eneste fornuftige å gjøre er å snylte tilbake

 

er noen drittsekk med deg er du drittsekk tilbake (det ligger i homosapiens natur)

slenger noen med kjeften eller slår deg på trynet eller er frekk er du likens tilbake.

 

akkurat, ja da gjør du som staten gjør og er slu og jævlig og snylter ræva utav staten slik som staten snylter ræva utav deg.

 

jeg sier ikke gå på sossen og ha det greit, langt derifra. men det finnes mange veier å gå ;)

 

man skal ikke ha dårlig samvittighet om man snylter på skatten elelr staten. du betaler avgift og du betaler skatt uansett om du snylter noen få % så alt i alt så betaler du til naturen for det du tar som avgiften egentlig er for

 

la oss si du har en crappy arbeid på et fiskemottak eller et elleranna greier som er tungt fysiskt og krever mye av deg som person. du jobber 8 timer om dagen, kommer hjem og slapper av 1 time så er det middag så er det familietid i en liten time eller to før ungene legger seg så er det kanskje fotballkamp eller hva det måtte være i en time eller to så er det sove i utrolige 6-8 timer så er det opp når hanen galer og på an igjen

 

bytt ut psiken fra slave tida med penger så har du dagens samfunn. vi er slaver ja. hva sitter du igjen med det?

et lån med masse renter, kanskje 2-3 lån. eller kanskje ingen, kanskje et fint hus å bo i og finemøbler og god mat og slikt. men hallo? i 2011 så er dette standard og skal ikke måtte slite for det. vi er mennesker på jordkloden alene her og vi holder på som noen idioter hele gjengen.

 

så tenk virkelig om alt dette før du begynner å skal kysse regjeringa sine sko eller skal melde noen inn for noen få usle kroner

 

hadde dette vært en kamerat av deg hadde du bare vært glad på hans vegne, det er det du skal være. skal du ta knekken på han bare fordi han er smartere enn deg eller skal du bli like smart? ;)

 

 

usa har det minst like godt som norge og der sitter staten 4000 milliarder dollar i gjeld. ja hmm

(norge er bedre å bo pga mindre fare for terrorist trusler og mindre alvorlig kriminalitet. men øk folketallet så vil det øke automatiskt)

 

 

+1 Zaftig

Endret av DrHawkins
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Så du skal ta igjen på han for hva enn han har irritert deg med via å tyste på han? Nice. Ikke bland deg inn i hans greier mener jeg.

 

Han snylter på meg og andre skattesnyltere som ham fører til at vi som er lovlydige ender opp med å betale mer. Hvorfor pokker skal man ikke tyste på de som snylter på deg selv?

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Så du skal ta igjen på han for hva enn han har irritert deg med via å tyste på han? Nice. Ikke bland deg inn i hans greier mener jeg.

 

Han snylter på meg og andre skattesnyltere som ham fører til at vi som er lovlydige ender opp med å betale mer. Hvorfor pokker skal man ikke tyste på de som snylter på deg selv?

 

Sett dette litt i perspektiv. Personen det gjelder er en nordmann som jeg går ut ifra at er fullt arbeid, og det er derfor sannsynlig at han ikke mottar noen økonomisk stønad fra oss. Altså er det veldig begrenset hvor mye han snylter på noen. Til tross for at han kanskje utnytter smutthull i skatteloven for å beholde litt mer av pengene sine, er han fremdeles blant dem som betaler for velferdsgildet. Sammenlign dette med de tusenene av innvandrere som mottar full økonomisk stønad uten å løfte en finger, og rett og slett bedriver grov utnyttelse av velferdssystemet vårt. Du kan også sammenligne han med de tusenene av håndtverkere som arbeider svart. Syndene til denne naboen virker ekstremt marginale i sammenligning, og jeg har forståelse for at folk utnytter smutthull for å betale litt mindre (det er vel snakk om et par prosenter) når vi har såpass høyt skattenivå.

 

Uansett, jeg synes det ville være skamfullt å angi en nabo bak ryggen hans, for en fillesak som dette. Hva med å slå av en samtale med han, og vinkle temaet inn på hvordan han får skattelette? Han har jo allerede betrodd endel sensitiv informasjon om dette, med mindre trådstarter har snoket i papirene hans. Dersom han innrømmer rett ut at han gjør noe ulovlig, kan trådstarter advare han om at han vil bli angitt dersom han ikke skjerper seg. Da gjøres det i det minste ikke bak ryggen hans. Dersom trådstarter av den snokete typen, vil nok naboen uansett vite hvem som angav han om det gjøres bak ryggen.

Endret av Capcent7
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei

 

Sort sett alle vet at man får skattelette ved å flytte til Troms/Finnmark + mange andre fordeler.

 

Jeg har en nabo,en irriterende, som har oppgitt bostedsadresse i Troms, men bor og jobber på vestlandet. Han reiser aldri hjem til Troms. Han bor bare på en liten hybel, som koster to-tre tusen hver måned.

 

Er det mulig at han fortsatt utnytter seg av de fordeler og skattefradrag som man får ved å bo i Troms/Finnmark??? I så fall er det ulovlig??? Han later kanskje som han bare er borteboer, slik at fordelene går hans vei.

 

Please, Hjelp meg!! er det noen måte jeg kan få ta denne jævlen på????

 

Nå er det bare noen få kommuner helt nord i Troms dette gjelder (foruten Finnmark). Nå vet jo sikkert du hvilken kommune han har adresse i slik at du vet at han tilkommer skattelette. Om det er slik at han tilhører en slik kommune har han sikkert ufyselig mye fradrag for pendlerutgifter og for to husholdninger. Det verste er sikkert likevel at han bare betaler to-tre tusen for hybelen og er irriterende. (særlig det siste synes å være gaverende)

 

Om det er sånn at du på død og liv føler at du må melde dette til riktig myndighet er det folkeregisteret i kommunen hybelen ligger som skal ha beskjed slik at de kan kreve inn skatt istedet for kommunen han, etter det du sier, ikke bor i.

 

Min mening for øvrig er at dette er patetisk.

Lenke til kommentar

Det skatterettslige spørsmålet, jfr. skatteloven §§ 3-1 (5) og 15-5, er hvor vedkommende har sitt 'hjem'. Dette er normalt sett der personen er folkeregistrert, med mindre særlige forhold taler for at et annet sted er å anse som hans hjem. Når spørsmålet vurderes er det forholdsvis naturlig å se hen til folkeregistreringsforskriften § 6-5 annet ledd (for enslige pendlere) om at man må ha hjembesøk minst hver tredje uke for å regnes som bosatt på stedet man oppgir å pendle fra.

 

Skattefordelen ved å bo i Troms/Finnmark er for øvrig et fradrag i inntekt på 15k (for skatteklasse 1), noe som tilsier en skattelette på cirka 4k per år. Kanskje ikke så mye - sett i forhold til en gjennomsnittlig årsinntekt er det cirka 3 % skattelette.

 

 

Når du skal vurdere om du ønsker å melde fra til Skatteetaten bør du se bort fra kommentarer som "vi betaler så mye skatt her i landet". Skattesystemet finansierer de utgifter vi som borgere gjennom våre valgte representanter har vedtatt at staten skal bære. L'Etat, c'est nous.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke noe som heter å snyte på skatten. Det er statlig språk for å ikke godta at staten stjeler fra deg uten ditt samtykke eller at du vet nøyaktig hva pengene skal brukes på. Så å motsette seg ran er ikke akkurat det værste man kan gjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...