Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

DHCP og 2 switcher


Anbefalte innlegg

Jeg har en netopia router og 2 switcher(zykel og 3com) som skal kobles sammen: router-->switch1-->switch2 kobles til switch 1.

Vil routeren automatisk dele ut ipadresser til enheter knyttet til switch 2 uten å gjøre noe spesielle konfigurasjoner i routeren?

Det er en 25 m lang tpkabel mellom switch 1 og 2. Vil jeg merke noe til denne lengden på kabelen ved surfing,streaming eller avspilling av filer knyttet til den andre switchen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sorry. Fra switch til switch (og hub-hub, host-host) må du ha krysset TP. Ingen kontakt uten. Hvis du har kjøpt en vanlig, er det enkelt å krysse den. Hvis du ikke har utstyr, spør pent i en sjappe ;-)

 

zg

 

Pølsevev... man må ikke ha krysset kabel mellom 2 switcher.... enten så har 1 av switchene en uplink port (kabelen skal i uplink porten i ene enden og i en vanlig port i andre enden) eller så gjør switchen dette automatisk. Jeg har i alle fall 1 unex 16 port og en cnet 8 port switch som gjør dette automatisk på alle portene.

 

Konklusjonen: Rett kabel er RETT

Lenke til kommentar

som regel gjør det ikke noe om du ikke har en krysset kabel. mange switch oppdager automatisk om det er en krysset kabel, eller ikke. hvis switchen ikke gjør det, har den som regel en "uplink" - hvor kontakten er krysset.... bør ikke være noe problem. bare se at det er kontakt mellom de to switchene.

Lenke til kommentar

De fleste switcher har jo uplink, noe som gjør at du ikke trenger en krysset kabel for å skape kontakt. Denne porten gjør på en måte kabelen krysset (vanskelig å forklare), det en må passe på er å bare bruke uplink porten på den ene switchen, ellers snur man kabelen i begge ender, og er like langt igjen :wink:

 

EDIT: Litt treg, var visst oppklart fra før :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...