Gå til innhold

Søke på hybel


TCRW

Anbefalte innlegg

Til høsten er det på tide å forlate redet, og jeg har et spørsmål angående søking på hybel.

Jeg har satt opp flere ulike ønsker for høyskoler og universiteter, og er meget usikker på hvilken skole jeg kommer inn på, og i det hele tatt hvilken by jeg ender i. Har hørt at det er smart å søke på hybel tidlig, så tidlig som i dag. I mitt tilfelle fører dette til at jeg må søke på flere hybler i ulike byer. Er dette nødvendig? Er det vanlig å søke på flere hybler?

 

Takker for svar!

Endret av TCRW
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er i samme situasjon selv. usikker på hvor jeg ender opp og hvilken skole. Snakka med mora mi om det, og hun råda meg til å begynne å søke på hybler etter at jeg har fått vite hvor jeg kommer inn på skole.

Om du søker på hybel i Oslo, får den, og skriver under kontrakt,

men kommer inn i Trondheim, så er jo det litt dumt. Du kan ikke bare si opp en hybel når du vil.

 

Du kan allerede begynne å søke, men da må du la de som leier ut vite at du ikke har mulighet til å si ja til hybelen før 20 juli (eller når det nå var man fikk vite hvilken skole man kommer inn på). Men folk holder vanligvis ikke av hybler.

Lenke til kommentar

Hybel.no har gjort underverker! Der kan du legge inn annonser gratis=)

 

Dersom du er veldig sikker på at du kommer inn på en skole, lei gjerne en måned på forhånd før samordna opptak blir offentliggjort. Det er forøvrig ikke sjangs i havet at du får hybel i de største byene fra 1.august (mange som vil leie fra august og utover, bare glem det).

Leier du tidligere, unngår du også mange bolighaier=)

 

Dersom du ikke får deg hybel, og må tilbringe de første dagene i en gymsal (vanligere enn du tror), så sjekk ut oppslagstavler på det lokale lærestedet ditt. Mange som gjerne vil ha studenter av "samme art", og avaterer kun på skolen.

Lenke til kommentar

Ikke vent med å søke på hybel til etter at du har fått svar fra Samordnaopptak. Vil anbefale deg å søke gjennom studentsamskipnaden i de aktuelle byene, det private markedet er (a) unødvendig dyrt og (b) fullt av useriøse folk (les: folk som ikke studerer).

Søker du nå får du uansett ikke svar før i juli, og skulle du ikke trenge hybelen lenger er det bare å takke nei.

 

Siste frist for å søke og få hybel gjennom studentsamskipnadene er etter min erfaring rundt midten av mai.

Lenke til kommentar

Som de andre sier over her, søk på hybel gjennom studentsamskipnadene med en gang. Jeg var ikke klar over det og ventet til jeg fikk vite resultatene fra SO, og da var det jo altfor sent. Det private leiemarkedet kan være greit nok, men det er mange useriøse utleiere. Dersom du kan få tak i noe fra studentsamskipnaden vil jeg absolutt anbefale deg det. Jeg fikk heldigvis tak i en fra SiS etter studiestart, men det var bare pga medisinske årsaker og en dårlig privat hybel jeg leide først.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet er det jo tre måneder som er vanligst (og det lengste som er lovlig), men Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) opererer med én måneds oppsigelsestid. I tillegg lar de førsteårsstudenter i din situasjon få si opp avtalen med umiddelbar virkning dersom de ikke kommer inn på et studium i Trondheim. Hvordan praksisen er ved andre studentsamskipnader kan jeg ikke svare på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...