Svar Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Den maskinen kan bruke opp til 30cm bredde, så du kan bruke hvem du vill. Personlig foretrekker jeg disse http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=760557 Jeg har ikke fått min sirkulator enda, men da jeg hadde SVSD stod den noen ganger på i 3 dager, selv om jeg var på jobb, uten noen problemer. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Hva lager du som tar 3 dager? Lenke til kommentar
Svar Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Ribbe Ble den møreste ribba jeg noen gang har spist. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 (endret) Den beste ribba jeg har spist var etter å ha confitert den i andefett i 5-6 timer (så avkjølt i fettet, skjært i porsjoner og så bruna). Ribbe blir så og si aldri tørr så jeg vet ikke helt hva man tjener ved å sousvide akkurat det stykket. Endret 22. september 2013 av ahpadt Lenke til kommentar
Svar Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Tja si det, jeg har ikke prøvd din metode Jeg bare gjorde det fordi jeg kunne, kjøttet falt fra beina før jeg hadde fått det på tallerken. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Da kom Soustopia`en på plass og hva gjør man først? Jo man putter den i en bøtte med vann for å teste termostat. Jeg satte den på 60grader: Så må man finne frem det man har av termometer, jeg kan ikke garantere at noen av disse er 100%, og det er nok alle heller ikke. Først ut, termometeret jeg normal bruker på grillen, det er elektrisk rimelig sak fra Jernia: Ja, 3grader over viser det Så iGrill, noe er seriøst galt med den ene proba her, ja det er proben, jeg byttet den til det andre hullet, og samme sjedde da, ellers er den her spot on Så Weber sitt gamle "penn" termometer, det er også spot on, 0.3 er ikke mye å snakke om: Så ett "analogt" te termometer jeg kjøpte i en te butikk i Danmark. Dette var litt mer vrient å få tatt bilde av, for med en gang jeg fjernet det fra vannet, datt tempen som ett lodd, dette termometeret er veldig sensitivt (noe som er bra) Dette er også spot on: Til sist målte jeg overflate temp med IR meter fra biltema, dette bruker jeg normalt for å måle at jernristene på grillen er så og så varme, jeg forventer ikke at dette ska være 100% egentlig. Det mener overflaten er 4.7grader over ihvertfall. Oppsettet i seg selv her ser litt corny ut: Jeg synes dette er innenfor der det skal være, for å si det sånn stoler jeg mest på det analoge termometeret, de digitale er aldri 100%. Det er min regel. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Mister du ikke veldig mye energi av å ikke ha noe lokk over? Lenke til kommentar
Svar Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Jo, men jeg skal ikke bruke dette oppsettet til mat, er bare for å teste selve sirkulatoren. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Kunne du tatt litt bilder av maskinen fra forskjellige vinkler? Jeg sliter litt med å se den for meg, og finner veldig lite bilder av den på nett. Er det meningen å bruke lokk over vannbadet, eller er ikke det nødvendig? Ser for meg det er vanskelig å finne et vannbad som både har lokk og plass til maskinen...med mindre en lager noe selv. Må si den frister veldig, bare dumt damen krever nytt kjøkken før jeg får kjøpe mer kjøkkenutstyr, så det kan fort bli en ganske dyr investering. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 @Phileas Fogg: Skal få tatt noe bilder etterhvert ja, den er litt større en jeg trodde. shhhh, detter er ikke kjøkkenutstyr, det er ett lab vektøy, hehe. Ang lokk, det jeg vet mange bruker er baller, som disse http://sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/tilleggsutstyr/plastkuler Men det er muligens mulig å bruke bioballer fra en dyrebutikk også. Ang vakumpakkeren deres, den er av enkleste sort, som SVS sin egen. Dvs at den ikke tåler noe fukt, som denne gjør, som har vakumpumpen i toppen, men den koster derretter også da. Denne kan også forsegle spesielle bokser. http://sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/vakuum/futuravac-bordmodell Trykk messig er de like, 0.8bar. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 (endret) Takker. Labutstyr, ja. Da må jeg vel først kjøpe ny lab... En får forresten disse kantinene (og en haug med andre) billigere hos 2080.no. Der har de også tilbehør som diverse lokk. Nå er det riktig nok begrenset hvor mye en kan spare på i utgangspunktet billige produkter, da. Endret 23. september 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
Svar Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Jeg lurer også på å kjøpe kantiner derfra, de er rimelige og samme type som alle andre steder. Men baller har de ikke der. Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 24. september 2013 Del Skrevet 24. september 2013 Til sist målte jeg overflate temp med IR meter fra biltema, dette bruker jeg normalt for å måle at jernristene på grillen er så og så varme, jeg forventer ikke at dette ska være 100% egentlig. Det mener overflaten er 4.7grader over ihvertfall. IMG_20130923_193638_1.jpg Ir-termometer forutsetter black-body radiation, vann er et stykke unna. Kan du sette emmisivity på biltema sitt meter? http://www.thermoworks.com/emissivity_table.html Ellers må jeg anbefale å skaffe seg en thermapen, de er litt dyre men veldig raske og gode. Du finner dem avogtil som demovare via ebay: http://www.ebay.com/itm/Splash-Proof-Super-Fast-Thermapen-Food-Thermometer-/290983801138?pt=UK_Kitchen_Accessories&var=&hash=item43bffc7132 (Min kom uten at tollvesenet plukket den opp, så da ble det en veldig god deal. God som ny, kom pakket i plast med garanti.) K Lenke til kommentar
Svar Skrevet 24. september 2013 Del Skrevet 24. september 2013 Takk takk, regner med at det var en grunn til at IR meter ikke fungerer så godt på klare ting ja. Som sagt, jeg bruker det mest for å måle varme på bakesteiner og støpejernsrister. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 24. september 2013 Del Skrevet 24. september 2013 Noen som vet om hvor jeg kan få tak i rimelige kantiner? For jeg fant ut nå at bestiller man for under 750 på 2080.no, så kommer det 98kr i tilegg i gebyr, selv om man henter de selv i Oslo og da er det nesten enklere å kjøpe de på mathallen vist jeg alikevell er innom der. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 24. september 2013 Del Skrevet 24. september 2013 (endret) Du kan jo sjekke Culina. Mener butikken deres i Oslo selger til privatpersoner. Endret 24. september 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
JohndoeMAKT Skrevet 25. september 2013 Del Skrevet 25. september 2013 Det gjør den. Min "jerntalerken" det er bilder av litt opp i tråden er derfra. Åpen til 17. på hverdager om jeg husker rett. Lenke til kommentar
T.F.T Skrevet 26. september 2013 Del Skrevet 26. september 2013 Jeg var innom Culina for å finne en kantine til min sirkulator, men de hadde ikke dype nok. Kjøpte 20-liters kantinen de selger i mathallen, men en høy 10-liters kjele dekker det meste av behovet. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 26. september 2013 Del Skrevet 26. september 2013 har vell egentlig funnet ut at dette ville vært en perfekt kjele for Soustopiaen, men får ikke plass til noe lammelår her tror jeg http://www.2080.no/Kjokken/Kjeler/Rustfrie-kjeler/Mellom/Kjele-mellomhøy-rustfri-Ø-360mm--22-5ltr-Fungerer-på-alle-varmekilder-362015-p0000000437.aspx Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå