mongojarle Skrevet 2. januar 2018 Del Skrevet 2. januar 2018 2x275 gram andebryst. Forslag til krydder, tid og temperatur? Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 2. januar 2018 Del Skrevet 2. januar 2018 (endret) Rundt 56 grader i 3 timer pleier å fungere greit. Appelsinsaus syns jeg passer godt til den feite anda. Greit med en frisk smak til det noe tunge kjøttet. Ellers er vel nellik, fersk timian, korianderfrø, laurbærblader, salt og pepper klassiske krydderier å ha sammen med and. Kanskje ikke alle samtidig, men i ulike variasjoner Endret 2. januar 2018 av newman221 Lenke til kommentar
Alkan Skrevet 18. februar 2018 Del Skrevet 18. februar 2018 Har kjøpt meg sous vide sirkulator, men trenger poser. Hvem anbefales av folket her? Har kjøpt fryseposer som kan forsegles, men det er vel best med zip pose sånn at du får ut luft? Lenke til kommentar
Lakrisbåt Skrevet 18. februar 2018 Del Skrevet 18. februar 2018 Har kjøpt meg sous vide sirkulator, men trenger poser. Hvem anbefales av folket her? Har kjøpt fryseposer som kan forsegles, men det er vel best med zip pose sånn at du får ut luft? Godt fornøyd med rullene og posene til Andersson. Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 18. februar 2018 Del Skrevet 18. februar 2018 Obh sin vakuummaskin med tilhørende poser fungerer bra Lenke til kommentar
Alkan Skrevet 18. februar 2018 Del Skrevet 18. februar 2018 Trenger jeg vakuummaskin? Eller går det med "vanlige" låseposer? Lenke til kommentar
Mephisto- Skrevet 19. februar 2018 Del Skrevet 19. februar 2018 Trenger jeg vakuummaskin? Eller går det med "vanlige" låseposer? Jeg har vakuummaskin, og har noen ganger laget uten å pakke av forskjellige årsaker. Rett og slett brukt en brødpose. Det er litt mer styr fordi man må påse at vannet skyver ut all luften, men resultatet har blitt like bra som med maskin for min del Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 19. februar 2018 Del Skrevet 19. februar 2018 Du kjem langt med glidelåsposar. Om det blir enkelte luftlommer her og der så betyr ikkje det all verden. Lenke til kommentar
Christian1983 Skrevet 19. februar 2018 Del Skrevet 19. februar 2018 (endret) Hei. Jeg ble spurt om å lage middag til 22 gutter i forbindelse utdrikningslaget til min bror, og fant ut at det var en bra "unnskyldning" for å kjøpe en sirkulator. For at dette skal være minst mulig jobb når vi kommer hjem til meg var planen å lage høyrygg med tilbehør som kan lages på forhånd og kun varmes. Siden jeg antagelig ikke har mulighet til å teste så mye før udl, har jeg noen spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med. Jeg har 5,5 kg høyrygg, fordelt på 3 like store stykker og hadde planlagt å legge de i 56 grader i 40 timer og så grille de raskt på høy temperatur rett før servering. Tror dere det blir bra, eller bør jeg gjøre noe annet? Er det noe tommelfingerregel for forhold mellom mengde vann og mengde kjøtt? Har kjøpt en "Melissa Sous Vide - 1300W", holder det med denne eller bør jeg ha 2? Kan låne en av en kamerat hvis den er for liten. Endret 19. februar 2018 av Christian1983 Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 21. februar 2018 Del Skrevet 21. februar 2018 (endret) https://www.chefsteps.com/activities/ultimate-grilled-chuck-steak Du trenger ikke så mye vann, bare nok til å få sirkulert rundt varmen. Når det skal stå i over 24 timer skal det ikke så mye vann til for å ha jevn temperatur. Pass på å dekke over med plast eller.no for å forhindre for mye varmetap via fordamping. edit: Jeg har en batch med 15 kg short rib stående over to døgn nå i en plastkasse (40 liter tror jeg) Denne driver jeg med en nomiku. Klarer helt fint å holde temperaturen når jeg har dekket til med plast. Regner med den er beinfri den høyryggen din, ellers har du beregnet alt for lite. Hvis den er beinfri har du bare beregnet litt for lite... Det er en del fett og bindevev som fort blir svinn i høyrygg. Og med bare gutter ville jeg regnet 300g pr pers. Kommer selvsagt an på tilbehøret og hvor rent kjøtt du har fått. K Endret 21. februar 2018 av democomputer Lenke til kommentar
Svar Skrevet 2. mars 2018 Del Skrevet 2. mars 2018 hvor kjøper folk kar/baljer til sousvide i Norge nå om dagen? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 2. mars 2018 Del Skrevet 2. mars 2018 Jeg bruker en stor eller veldig stor kjele. Alternativt ville jeg ha kjøpt en kjølebag og kuttet hull i lokket. Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 2. mars 2018 Del Skrevet 2. mars 2018 Plastbokser fra biltema eller clas. K 2 Lenke til kommentar
Svar Skrevet 2. mars 2018 Del Skrevet 2. mars 2018 (endret) Noen som har prøvd denne komboen? https://www.amazon.com/gp/product/B076HHJZ37/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 og har noen prøvd posene fra http://www.lava-scandinavia.no ? Endret 2. mars 2018 av Svar Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 3. mars 2018 Del Skrevet 3. mars 2018 Noen som har prøvd denne komboen? https://www.amazon.com/gp/product/B076HHJZ37/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Jeg bruker den. Den er knallbra! Lenke til kommentar
madammim Skrevet 3. mars 2018 Del Skrevet 3. mars 2018 og har noen prøvd posene fra http://www.lava-scandinavia.no ? Jeg har brukt disse posene: http://www.lava-scandinavia.no/produkt/poser-tilbehor/vakuum-poser/ferdigkuttede-poser/pakker-a-50stk/vakuum-poser-20x30cm Ikke vært noe å utsette på disse Lenke til kommentar
Svar Skrevet 3. mars 2018 Del Skrevet 3. mars 2018 Noen som har prøvd denne komboen? https://www.amazon.com/gp/product/B076HHJZ37/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Jeg bruker den. Den er knallbra! har lyst på, men hører også at den er lett å ødelegge ved førstegangs bruk. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 4. mars 2018 Del Skrevet 4. mars 2018 Noen som har prøvd denne komboen? https://www.amazon.com/gp/product/B076HHJZ37/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Jeg bruker den. Den er knallbra! har lyst på, men hører også at den er lett å ødelegge ved førstegangs bruk. Jeg hadde ikke noe problem med det. Det følger med en pinne for å justere riktig avstand mellom flammen og risten, men det følger også med reserverist. Hvis du bor i nærheten av Oslo, kan du sikkert komme innom meg og leke med den. Send en PM dersom det er aktuelt. 1 Lenke til kommentar
Svar Skrevet 4. mars 2018 Del Skrevet 4. mars 2018 (endret) Noen som har prøvd denne komboen? https://www.amazon.com/gp/product/B076HHJZ37/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Jeg bruker den. Den er knallbra! har lyst på, men hører også at den er lett å ødelegge ved førstegangs bruk. Jeg hadde ikke noe problem med det. Det følger med en pinne for å justere riktig avstand mellom flammen og risten, men det følger også med reserverist. Hvis du bor i nærheten av Oslo, kan du sikkert komme innom meg og leke med den. Send en PM dersom det er aktuelt. Hvordan gass bruker du? ser at alle snakker om at man bare skal bruke en grønn type propan flaske, men finner ikke noe likt de i Norge https://www.amazon.com/2PK-16-OZ-Prop-Bottle-Pack/dp/B016T42AIA/ref=pd_sbs_469_11?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B016T42AIA&pd_rd_r=V2DH0V7CGASC35VGQ2WB&pd_rd_w=pURSc&pd_rd_wg=AV0K1&psc=1&refRID=V2DH0V7CGASC35VGQ2WB edit: ser ut som XXL kan bestille de https://www.xxl.no/coleman-coleman-propan-helarsgass-2pk/p/1058751_1_style Endret 4. mars 2018 av Svar Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå