Salvesen. Skrevet 8. august 2016 Del Skrevet 8. august 2016 Noen tips til å handle kjøtt? Mye "rart" på youtube som brisket osv som jeg ikke er helt sikker på hva er på Norsk og går en på de normale butikkene er kjøttet gjerne varmebehandlet osv. Skjønner jo at slakteren er plassen å gå, men jeg er usikker på hva stykkene er osv når de ligger i disken. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 9. august 2016 Del Skrevet 9. august 2016 Noen tips til å handle kjøtt? Mye "rart" på youtube som brisket osv som jeg ikke er helt sikker på hva er på Norsk og går en på de normale butikkene er kjøttet gjerne varmebehandlet osv. Skjønner jo at slakteren er plassen å gå, men jeg er usikker på hva stykkene er osv når de ligger i disken. Det heter brisket på norsk også: http://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/storfe/oksebryst/brisket/ Men er nok ikke alle slaktere som vet hva du snakker om vist du sier det. Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 9. august 2016 Del Skrevet 9. august 2016 Lammebog fra Strøm Larsen er veldig godt å ha i vannbad Lenke til kommentar
1Dr.E Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 (endret) Forsøkte å bruke en hysteresetilnærming ved å skru av og på en kokeplate med en STC-1000 for å holde ønsket temperatur på 56 grader, men det svingte mellom 55.5 og 62.5 grader. Tenkte å prøve å forbedre dette for å se om jeg kan få mindre variasjoner. Noen som har noen formening om det vil være bedre å a) Bruke en mye større vannbeholder for å få større treghet b) Bruke en mye større vannbeholder, med en vannbeholder oppi den igjen for desto større treghet ? Vil jeg bare risikere å få større, men lengre svingninger? -- Kunne tenke meg å kjøpe en Sansaire sirkulator, men så lenge jeg har utstyret jeg har vil jeg forsøke litt med det foreløpig. (Har i alle fall noe å putte på ønskelista i år ) Endret 16. september 2016 av 1Dr.E Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Mine første Sous vide-eksprimenter var med en stor kjele på laveste varme og så justere med kaldt eller varmt vann. Det ble bra, det, så umiddelbart tenker jeg å prøve en større kjele er første steg. Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Bruk en kjøleboks, fungerer superbra. Min første sv var i en kjøleboks fra jula. 99 spenn Lenke til kommentar
1Dr.E Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Noe i veien for å både et kjøttstykke i plasten den ligger vaakumpakket i i disken? Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Noe i veien for å både et kjøttstykke i plasten den ligger vaakumpakket i i disken? Om den er tett bør det gå fint. Men ziplock fungerer også helt fint Lenke til kommentar
1Dr.E Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Plasten så ganske tynn ut, så jeg pakka den ut, benytta anledningen til å krydre litt og vakuumpakket den på nytt Bog. Spent på hvordan dette blir. Noen som har tilberedt før og vil dele tid og temperatur? Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 17. september 2016 Del Skrevet 17. september 2016 Har testet 36 timers lammebog før. Det var veldig godt. Tror jeg hadde kjøttet på rundt 63 grader. Kjøttet var fra StrømLarsen i Oslo Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 18. september 2016 Del Skrevet 18. september 2016 Lammelår i skiver, noe å hive i vannbadet? Lenke til kommentar
madammim Skrevet 17. november 2016 Del Skrevet 17. november 2016 (endret) Vurderer kjøp av Sous Vide. Har vakuumpakker, og vurdere å kjøpe en sirkulator, feks denne: OBH Nordica Sous Vide Immersion Cooker 7946, denne: Sansaire Sous Vide Machine eller denne: Champion CHSV310 Er en sirkulator en fullgod løsning? Noen som har erfaring med disse og kan anbefale, eventuelt andre modeller? Den billigste har jo mindre kapasitet og effekt, men er det nok? Det viktigste som jeg har forstått er vel at de holder en nøyaktig og jevn temperatur. Jeg har ei gryte på 21 liter, men har også vurdert å bruke en kjøleboks på 30 liter. Håper noen tar seg tid. Tanken var å kanskje kjøpe en i Julegave til min mat-interesserte kone Endret 17. november 2016 av madammim Lenke til kommentar
Papegøye Skrevet 17. november 2016 Del Skrevet 17. november 2016 Jeg har Anova, og er superfornøyd med den. Serious Eats testet nylig Joule, og anbefaler den også ( http://www.seriouseats.com/2016/10/joule-sous-vide-immersion-circulator-review.html ). De andre har jeg ikke noen erfaringer med. Lenke til kommentar
madammim Skrevet 17. november 2016 Del Skrevet 17. november 2016 Takk for svar. Vet du om det er noen norske forhandlere på den Anovaen? Den ligner jo litt på Champion sin som jeg linket til. Din side har testet Anova mot OBH sin: http://www.dinside.no/bolig/obh-nordica-vs-anova-sirkulator/61191114 Ser i kommentarene at noen hevder Anova fort kommer på 2500,- hvis man fortsatt må importere den selv, og så mister man jo norske forbrukerrettigheter i tillegg. Lenke til kommentar
Papegøye Skrevet 17. november 2016 Del Skrevet 17. november 2016 Jeg kjøpte på den europeiske siden deres for en måneds tid siden, da var den på tilbud og totalt kom det på 1500kr ca. Kjenner ikke til noen norske forhandlere dessvere. 1 Lenke til kommentar
Papegøye Skrevet 21. november 2016 Del Skrevet 21. november 2016 Takk for svar. Vet du om det er noen norske forhandlere på den Anovaen? Den ligner jo litt på Champion sin som jeg linket til. Din side har testet Anova mot OBH sin: http://www.dinside.no/bolig/obh-nordica-vs-anova-sirkulator/61191114 Ser i kommentarene at noen hevder Anova fort kommer på 2500,- hvis man fortsatt må importere den selv, og så mister man jo norske forbrukerrettigheter i tillegg. Fikk Mail i dag om at Anova skal på black friday-tilbud 24-26 november til 99 dollar, dersom du fortsatt vurderer. 1 Lenke til kommentar
madammim Skrevet 22. november 2016 Del Skrevet 22. november 2016 Fikk Mail i dag om at Anova skal på black friday-tilbud 24-26 november til 99 dollar, dersom du fortsatt vurderer. Takk for tipset. Har du kanskje en link til tilbudet? Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 22. november 2016 Del Skrevet 22. november 2016 Jeg har Sansaire, fungerer helt utmerket. 1 Lenke til kommentar
madammim Skrevet 23. november 2016 Del Skrevet 23. november 2016 Jeg har Sansaire, fungerer helt utmerket. Takk for svar. Hadde blinket meg ut Sansaire blant de 3 jeg hadde funnet, men nå tror jeg det blir Anova-en, hvis jeg kan få den for 99 dollar + shipping/gebyr/moms. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 23. november 2016 Del Skrevet 23. november 2016 Rafens selger Sansaire til 3000,-, tror nok jeg hadde gått for Anova til 99$++ i stedet. Vurder om du vil ha modellen med wifi i tillegg, den koster litt mer. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå