ProphetSe7en Skrevet 7. juli 2015 Del Skrevet 7. juli 2015 Grønnsaker har jeg ikke giddet, annet enn for å holde dem varme sammen med biffen mens jeg venter på gjestene. Grønnsaker har du ikke giddet å tilberede etter sous vide-metoden, er det det du mener? Altså koker du dem i vann eller damp på vanlig vis og legger dem etterpå uinnpakket(?) i vannbadet på 55° ±? Innpakket, men ja. Smørdamper f.eks asparges, legger dem i en zip-loc pose og så på 55grader. Forresten, hvor kjøper dere poser til vakumpakkeren deres? Jeg har en OBH Nordica vakuumpakker 7951 og lurer på hvor det er greiest å kjøpe ferdige poser og ruller til denne Mener jeg leste tidligere om at der var en eller flere typer som kunne benyttes og som en fant billig på ebay. Jeg pleier å handle på ebay, somregel mye frakt fra usa men har funnet billige fra diverse selgere i korea som sender billig/gratis. K Har du tilfeldigvis link til selger? Ble litt inspirert her til å se på alternativer til vannbadet, og så da på Anova vs Sansaire som alt er nevnt rett over her. Med de nye utgavene så ser de jo veldige like ut begge to. Vannstand lav/høy er jo så godt som identisk på dem, og i størrelse er det heller ikke mye som skiller dem. De har ulik festemetode og Anova har mulighet for å styres med app, noe som for meg ser ut som en stor fordel og gjør det hele veldig enkelt. Ellers er vel de største forskjellene slik jeg kan se følgende: Sansaire vs Anova 1100W mot 800W 23L mot 19L 1,8KG mot 1,1KG Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 7. juli 2015 Del Skrevet 7. juli 2015 Her er siste jeg kjøpte vakuumposer fra. Må innrømme at jeg enda ikke har brukt appen til min Anova, selv om jeg har hatt den siden den var ny... 800W ser ut til å være mer enn nok, jeg begynner alltid med varmtvann fra springen, så det tar ikke lang tid å varme opp uansett. Det med antall liter er jo veldig avhengig av isoleringen av beholderen. Ved for stort varmetap fra beholderen kan kanskje reguleringsalgoritmen bli ustabil, men det skal mye til å tape opp mot 800W sålenge du forhindrer fordamping. K Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 7. juli 2015 Del Skrevet 7. juli 2015 Takk for linken Angående appen så er jeg usikker på hvor mye den vil blir brukt om jeg går for Anova. Men det ser veldig praktisk ut på videoer. Finn hva en skal tilberede og trykk start, lagre egne favoritter med hensyn til tid/temp og starte det opp med et trykk. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 10. juli 2015 Del Skrevet 10. juli 2015 Veldig usikker nå. Anova eller Sansaire? Sansaire kan kjøpes hos Coolshop og burde være her innen en uke. Anova må kjøpes fra utlandet, og blir ca 700 kroner dyrere. Er der noen grunn til å betale de 700 ekstra for Anova fremfor Sansaire? Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 10. juli 2015 Del Skrevet 10. juli 2015 Jeg har sansaire og er veldig fornøyd. Ser ingen grunn til å vente enda lenger og betale mer for Anova sin. I tillegg får du myyyye bedre garanti og reklamasjonsretter ved kjøp i Norge Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 11. juli 2015 Del Skrevet 11. juli 2015 Godt poeng. Jeg vil i utgangspunktet ha Anova. Synes den ser bedre ut og kan styres med app for tid og temp. Men som du sier er det tull å betale mer og miste rettighetene en får ved å handle hos Norsk forhandler. Den blir faktisk nesten 1000 kroner dyrere når posten har tatt sitt gebyr og mva er lagt til, og det tror jeg ikke at den er verdt for å kunne styre med en app. Så da blir det Sansaire så snart jeg får solgt OBH Nordica Sous Vide Gourmet Cooker 9 L. Håper å få igjen hva jeg betalte for den på kampanje hos komplett i desember. Da får jeg frigjort litt skapplass og jeg får som flere her alt har sagt, større fleksibilitet med hensyn til hva en kan tilberede. Å være uten Sous Vide er ikke noe alternativ. For et fantastisk redskap å ha på kjøkkenet Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 11. juli 2015 Del Skrevet 11. juli 2015 Det gikk raskere enn forventet, så nå er Sansaire bestilt Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 Forhørte meg med Anova hvordan det er med frakt og slikt, og dette var svaret jeg fikk fra dem. Dette gjør jo at det ikke koster noe særlig mer enn Sansaire, så vurderer nesten å bytte om nå. It will be marked as merchandise (purchased) on the customs documents with a value of $179 (USD). However, please be assured that there'd be no surprise customs bills when you receive your device as we have covered all the duties and taxes. Take care! Lenke til kommentar
Mephisto- Skrevet 16. juli 2015 Del Skrevet 16. juli 2015 Begynte akkurat å se på dette jeg også, har landet på det samme som kreps79, det er ikke veldig mye prismessig forskjell på Sansaire og Anova. 1999,- for Sansaire på coolstuff og 179 dollar + frakt (anta 30 dollar frakt) = 209 dollar. + moms 53 dollar = 2200,- Eneste argumentet er at det er tryggere å kjøpe fra Norge om det skulle være noe. Liker derimot app muligheten til Anova, men det er vel me morsomt enn nødvendig. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 16. juli 2015 Del Skrevet 16. juli 2015 Jeg droppet Anova for Sansaire med tanke på garanti og reklamasjon. Skulle det skje noe er det ikke like enkelt å sende den over dammen med de utgiftene og tiden det tar. 1 Lenke til kommentar
Mephisto- Skrevet 17. juli 2015 Del Skrevet 17. juli 2015 Jeg droppet Anova for Sansaire med tanke på garanti og reklamasjon. Skulle det skje noe er det ikke like enkelt å sende den over dammen med de utgiftene og tiden det tar. Hvor kjøpte du fra? Lenke til kommentar
Haakon2015 Skrevet 30. juli 2015 Del Skrevet 30. juli 2015 Anova er nå i salg i Norge til kr 1500. http://culinae.no/kat-forsiden/culinary-sous-vide-stav.html Så da er spørsmålet igjen om man bør gå for Anova eller denne: http://www.coolstuff.no/Sansaire-Sous-Vide-Maskin Ulempen med Anova sin er at den "kun" er 800watt, mens Sansaire sin er noe mer "klumpete"/stor, og har en litt dårligere byggekvalitet. Er det slik at Anova selger ulike modeller, og at dette er den minste - eller er det den til Culinae (link over) dere som har importert Anova har? Og et sidespørsmål: Jeg har en OBH Nordica Vakuumpakker. Når jeg forsøker å marinere i bokser (også fra OBH) står det i oppskriften at knappen skal være i "open" under marineringen, og ikke i "seal" som når man vakuumerer. Men når prosessen er ferdig, og jeg setter lokket til "seal" så er det åpent. Noen formening om hva som har gått galt? Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 2. august 2015 Del Skrevet 2. august 2015 Anova var jo den jeg ville ha, men gikk for den andre grunnet Norsk forhandler. Nå har jeg ikke brukt den enda, og coolstuff har 90 dagers åpent kjøp, så må innrømme at jeg nå er ekstremt usikker på hva jeg skal gjøre. Lenke til kommentar
ATCollider Skrevet 6. august 2015 Del Skrevet 6. august 2015 Tenkte å lage ribbe. Spørsmålet er ikke om temp og lengde, men om svoret. Jeg vil ha "poppet" svor, ikke bare hardt eller soft. Noen som har en god oppskrift? Lenke til kommentar
Svar Skrevet 8. august 2015 Del Skrevet 8. august 2015 Tenkte å lage ribbe. Spørsmålet er ikke om temp og lengde, men om svoret. Jeg vil ha "poppet" svor, ikke bare hardt eller soft. Noen som har en god oppskrift? ja, kutt av svoren og tilbred den i ovnen på "normalt" vis Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. august 2015 Del Skrevet 8. august 2015 Tenkte å lage ribbe. Spørsmålet er ikke om temp og lengde, men om svoret. Jeg vil ha "poppet" svor, ikke bare hardt eller soft. Noen som har en god oppskrift? Hobbykokken har. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 10. august 2015 Del Skrevet 10. august 2015 Anova er nå i salg i Norge til kr 1500. http://culinae.no/kat-forsiden/culinary-sous-vide-stav.html Så da er spørsmålet igjen om man bør gå for Anova eller denne: http://www.coolstuff.no/Sansaire-Sous-Vide-Maskin Ulempen med Anova sin er at den "kun" er 800watt, mens Sansaire sin er noe mer "klumpete"/stor, og har en litt dårligere byggekvalitet. Er det slik at Anova selger ulike modeller, og at dette er den minste - eller er det den til Culinae (link over) dere som har importert Anova har? Og et sidespørsmål: Jeg har en OBH Nordica Vakuumpakker. Når jeg forsøker å marinere i bokser (også fra OBH) står det i oppskriften at knappen skal være i "open" under marineringen, og ikke i "seal" som når man vakuumerer. Men når prosessen er ferdig, og jeg setter lokket til "seal" så er det åpent. Noen formening om hva som har gått galt? Hva bestemte du deg for? Lenke til kommentar
Haakon2015 Skrevet 12. august 2015 Del Skrevet 12. august 2015 Jeg bestilte Anova sist mandag. Har imidlertid ikke fått den enda, ettersom lagerbeholdningen var tom. De håpet å få inn et nytt parti neste uke. Hva vil dere anbefale å lage som første rett? Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 12. august 2015 Del Skrevet 12. august 2015 Andebryst er veldig godt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå