Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

Tusen takk for hjelp! Jeg tror jeg heller mot sirkulator. Så ping pong baller er trikset altså? Er det håpløst å bruke en sirkulator uten noen form for spesialtilpasset lokk, ping pong baller el.l? Hva pleier dere å gjøre?

 

Og er det noen som har brukt OBH Nordica sin sirkulator? Jeg ser at den er relativt kraftig (1500 watt), men er litt bekymret for all denne pipinga hver gang den når temperaturen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg brukte dobbelt lag aluminiumsfolie, men nå har jeg et isoporlokk tilpasset den kjelen jeg vanligvis bruker. Fikk en isoporkasse fra min lokale Meny og skar til lokket, funker strålende.

 

Har ikke den sirkulatoren, men har sett at noen klager på pipingen, men det er en enkel måte å unngå det på, jeg bare husker ikke hva det er...

Lenke til kommentar

Genial idè med isoporlokk! 

 

Jeg hører veldig gjerne om tipset med å stoppe pipingen på OBH Nordica. Hvis det faktisk finnes en løsning på det så tror jeg valget er tatt:-)

 

Noen andre argumenter for å velge en annen sirkulator fremfor OBH sin?

Endret av Haakon2015
Lenke til kommentar

Riskoker er nok det mest geniale kjøkkenredskap jeg har kjøp noen gang, ved siden av en stavmixer. Begge brukes flere ganger i uka. Alltid perfekt ris. Jasminris blir akkurat passe klebrig. Basmatiris blir akkurat passe luftig og fin og vanlig uncle Bens helt perfekt.

 

Når det gjelder sous vide driver jeg på fattigmanns vis. Kjøpe en billig vakumpakker og bruker hhv varmt vann i vasken eller gryte på laveste varme i ovn eller kokeplate. Funker ok. En skikkelig maskin står høyt på ønskelista

Lenke til kommentar

En kamerat kjøpte OBH sin, men han leverte den inn igjen fordi den er stooor. Krever sitt kar for å si det forsiktig.

Han endte opp med Sansaire sin, samme som jeg har.

Er man kreativ kan man kjøpe en kjøleboks og modifisere den slik at sirkulator passer oppi den.

Lenke til kommentar

Sirkulator for fleksibilitet. Jeg har anova og nomiku, anovaen er vel favoritten først og fremst fordi det er så stort gap mellom laveste og høyeste vannstand.

 

Jeg bruker somregel en plastkasse fra clas ohlson der jeg har klippet hjørnet av lokket. For ting som bare tar en time skipper jeg lokk. Det viktigste med lokk er ikke isolering, men å hindre fordamping. Hvis jeg bruker en kjele bruker jeg clingfilm.

 

K

Endret av democomputer
Lenke til kommentar

Hva tror dere om Anova vs Sansaire? Er det verdt å importere/vente på Anova fremfor å bestille Sansaire fra Norge? (om jeg kan spare noen få hundrelapper er ikke det så farlig, det er uansett ikke snakk om store prisdifferansen etter frakt og mva)

 

Testeren her ser ut til å sidestille dem:

http://www.seriouseats.com/2013/12/sous-vide-circulator-review-sansaire-nomiku-anova.html

 

Tåler klingfilm (=vanlig plastfolie?) så høye temperaturer altså? Jeg trodde den ville smelte av dampen...?

Endret av Haakon2015
Lenke til kommentar

Om en skal ha kar, baljer eller kjøleboks så kan en like gjerne kjøpe komplett enhet. Tar jo like stor plass da. 

 

Under bruk er jeg fornøyd med vannbad, er under oppbevaring jeg skulle ønske den var mindre. Men nå har jeg skapplass til den med litt kreativitet, så da går det greit. Det hadde tatt mer plass med en kjøleboks, 50 bordtennisballer og sirkulator enn det gjør nå.

Lenke til kommentar

Nettopp kjøpt billig OBH-sett. Jeg er ikke så opptatt av kjøtt og fisk, men er spent på hvordan grønnsakene og potetene blir.

Bruksanvisningen sier 84° og 1 til 6 timer for poteter, gulrøtter og sellerirot. Det var da voldsomt til variasjon! Noen som har erfaringer de vil dele om passende koketid? (nei, det heter kanskje ikke det? Mye å lære!)

Lenke til kommentar

Grønnsakene og potetene ble en stor skuffelse. Omtrent samme resultat som å koke i vann, men dårligere enn dampkoking. 

Å steike grønnsakene, som nevnt over, samt å spise dem rå, er jo en mulighet, men da snakker vi om et helt annet produkt.

Jeg gir apparatet én sjanse til, med kortere tid; deretter blir det loppemarkedet neste.

Lenke til kommentar

Om en skal ha kar, baljer eller kjøleboks så kan en like gjerne kjøpe komplett enhet. Tar jo like stor plass da. 

 

Under bruk er jeg fornøyd med vannbad, er under oppbevaring jeg skulle ønske den var mindre. Men nå har jeg skapplass til den med litt kreativitet, så da går det greit. Det hadde tatt mer plass med en kjøleboks, 50 bordtennisballer og sirkulator enn det gjør nå.

Vær for all del fornøyd med vannbadet ditt, men det finnes gode argumenter for sirkulator.

 

Hvis du leser innlkeggene våre, så er det fleksibilitet vi argumenterer for som hovedfordelen til sirkulator, ikke lagringsplass. Når jeg skal varme en fiskefilet kan jeg gjøre det i en 2literskjele som bruker lite tid og energi til å varme, og når jeg skal ha 10kg short ribs i individuelle pakker kan jeg fylle en stor plastkasse som ellers brukes til andre formål.

 

Bordtennisballer er sikkert praktisk hvis du driver restaurant og skal ha ting opp og ned fra vannbadet i tide og utide, men på hjemmkjøkkenet blir det en unødvendig gimmick.

 

Hvis du virkelig vil spare plass kan du bruke sirkulatoren din sammen med de kjelene du uansett har på kjøkkenet.

 

 

Grønnsakene og potetene ble en stor skuffelse. Omtrent samme resultat som å koke i vann, men dårligere enn dampkoking. 

Å steike grønnsakene, som nevnt over, samt å spise dem rå, er jo en mulighet, men da snakker vi om et helt annet produkt.

Jeg gir apparatet én sjanse til, med kortere tid; deretter blir det loppemarkedet neste.

 

 

Grønnsaker har jeg ikke giddet, annet enn for å holde dem varme sammen med biffen mens jeg venter på gjestene. Siden grønnsakene ikke viderekokes på bifftemperatur kan de ligge et par timer der uten å bli slappe.

 

K

Lenke til kommentar

Hva tror dere om Anova vs Sansaire? Er det verdt å importere/vente på Anova fremfor å bestille Sansaire fra Norge? (om jeg kan spare noen få hundrelapper er ikke det så farlig, det er uansett ikke snakk om store prisdifferansen etter frakt og mva)

 

Testeren her ser ut til å sidestille dem:

http://www.seriouseats.com/2013/12/sous-vide-circulator-review-sansaire-nomiku-anova.html

 

Tåler klingfilm (=vanlig plastfolie?) så høye temperaturer altså? Jeg trodde den ville smelte av dampen...?

 

Hva er forskjellen på de to da?

Lenke til kommentar

Grønnsaker har jeg ikke giddet, annet enn for å holde dem varme sammen med biffen mens jeg venter på gjestene. 

Grønnsaker har du ikke giddet å tilberede etter sous vide-metoden, er det det du mener? Altså koker du dem i vann eller damp på vanlig vis og legger dem etterpå uinnpakket(?) i vannbadet på 55° ±?

Lenke til kommentar

Forresten, hvor kjøper dere poser til vakumpakkeren deres?

 

Jeg har en OBH Nordica vakuumpakker 7951 og lurer på hvor det er greiest å kjøpe ferdige poser og ruller til denne :)

 

Mener jeg leste tidligere om at der var en eller flere typer som kunne benyttes og som en fant billig på ebay.

Endret av kreps79
Lenke til kommentar

 

Grønnsaker har jeg ikke giddet, annet enn for å holde dem varme sammen med biffen mens jeg venter på gjestene. 

Grønnsaker har du ikke giddet å tilberede etter sous vide-metoden, er det det du mener? Altså koker du dem i vann eller damp på vanlig vis og legger dem etterpå uinnpakket(?) i vannbadet på 55° ±?

 

Innpakket, men ja. Smørdamper f.eks asparges, legger dem i en zip-loc pose og så på 55grader.

 

Forresten, hvor kjøper dere poser til vakumpakkeren deres?

 

Jeg har en OBH Nordica vakuumpakker 7951 og lurer på hvor det er greiest å kjøpe ferdige poser og ruller til denne :)

 

Mener jeg leste tidligere om at der var en eller flere typer som kunne benyttes og som en fant billig på ebay.

Jeg pleier å handle på ebay, somregel mye frakt fra usa men har funnet billige fra diverse selgere i korea som sender billig/gratis. 

 

K

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...