democomputer Skrevet 17. juli 2014 Del Skrevet 17. juli 2014 Noen som har prøvd å lage pulled pork ut av en hel svinenakke sous vide? Jepp. Det blir veldig stas. Har også gjort det med bogstek med utmerket resultat. Jeg har prøvd litt forskjellige tider og temperaturer uten at jeg har konkludert. Det har blitt bra alt sammen. mellom 58-64 grader ca et døgn. Jeg tror favoritten sålangt er 60 grader et døgn. K Bryter virkelig et så stort kjøttstykke ned på 60c/24h? Så en quote på Twitter hvor chefsteps anbefalte 80c/24h, og det tror jeg var med en bog som var oppskjært. Kjøttet er utmerket, bindevevet er ikke nedbrutt til gelatin og kastes. Men på stekstykkene jeg har prøvd er det så mye kjøtt og lite bindevev at jeg foretrekker denne lave temperaturen. Hvis det er veldig mye bindevev eller du ikke gidder ta jobben med å finrense er det sikkert lurt med høyere temp. K Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 17. juli 2014 Del Skrevet 17. juli 2014 Bindevevet og fettet gir jo mye smak... Lenke til kommentar
Neufsaid Skrevet 14. september 2014 Del Skrevet 14. september 2014 Hei! Ser at Elkjøp har tilbud på SousVide Supreme Demi til 1795 kroner i dag. Er det noen av dere som har erfaring med denne? Ser også at man får en OBH Nordica Supreme vakuumpakker til 999. Hvordan er denne i forhold til denne, som koster 200 kroner mindre, eller Anderson VMS 2.0 til 499? Dersom noen har noen bedre alternativer vil jeg gjerne høre disse også! Og hvordan er det med poser? Er forbruket stort? Ser på filmer på youtube at man bruker mye mer plast rundt kjøttstykkene enn hva jeg ville sett på som nødvendig... Vil kanskje billigere ruller fra ebay også fungere? Mange spørsmål, men håper det går bra Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. september 2014 Del Skrevet 14. september 2014 Har en Demi her hjemme. Har vært veldig fornøyd med den. Ingen problemer. Tror den kanskje er den beste introduksjonen til sous-vide. På den måten finner man ut av om man faktisk trenger noe større i ettertid. Lenke til kommentar
MartineL Skrevet 20. september 2014 Del Skrevet 20. september 2014 Jeg har tyskproduserte Steba Sous startpakke fra Yanilla. Koker, vakuumpakker og folieposer inkludert i pakken. Koster 2290,- kr. Litt stiv pris, men veldig bra kvalitet iallefall. http://yanilla.no/butikk/sous-vide Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812348 Skrevet 22. oktober 2014 Del Skrevet 22. oktober 2014 Jeg har tyskproduserte Steba Sous startpakke fra Yanilla. Koker, vakuumpakker og folieposer inkludert i pakken. Koster 2290,- kr. Litt stiv pris, men veldig bra kvalitet iallefall. http://yanilla.no/butikk/sous-vide Hvordan liker du Steba? Fungerer den greit? Har vurdert den selv, sammen med OBH Nordica Sous Vide sirkulator, 1500 W. Men vet ikke helt hva jeg vil lande på. Også Anova fra USA vurderes. Tar gjerne mot tips og anbefalinger. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 27. november 2014 Del Skrevet 27. november 2014 Ser elkjøp har tilbud på SousVide Supreme Demi Black 8,7 liter i morgen til 1695,- og OBH Nordica vakuumpakker 7951 til 499,- Vil dette være gode kjøp eller kan en like gjerne gå for noe rimeligere som denne? http://www.whiteaway.no/product/steba-sv1-precise-sous-vide/?utm_source=prisjakt&utm_campaign=productsearch&utm_term=Steba%20SV1%20Precise%20Sous%20Vide Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 27. november 2014 Del Skrevet 27. november 2014 Jeg synes seks liter høres lite ut, så jeg ville heller gått for Sous Vide Supreme. Eller helst en sirkulator.. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 27. november 2014 Del Skrevet 27. november 2014 (endret) Hvorfor en sirkulator fremfor den som jeg linket til? Hvem selger gode sirkulatorer uten at det koster en formue? En sirkulator, festes de bare på hvilken som helst gryte for så å fungere på samme måte en supreme? Endret 27. november 2014 av kreps79 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 27. november 2014 Del Skrevet 27. november 2014 Personlig foretrekker jeg en sirkulator fordi de har større kapasitet enn de du nevner i tillegg til at de tar mindre plass (så fremt du allerede har en stor kjele, balje, bøtte, kjølebag eller liknende). Sansaire, Anova og Nomiku ligger alle på rundt 200$ + frakt og moms. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 27. november 2014 Del Skrevet 27. november 2014 Til mitt bruk har Demi holdt i massevis. Spør du meg så er ting som er større enn en Demi like greit å hive i ovnen uansett, siden det sannsynligvis må steke lenge og ikke blir lett tørt. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 28. november 2014 Del Skrevet 28. november 2014 Knalltilbud på OBH Nordica Sous Vide Gourmet Cooker 9 L https://www.mpx.no/obh-nordica-sous-vide-gourmet-cooker-9-l/794838 Denne eller den jeg linket til lengre oppe? Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 28. november 2014 Del Skrevet 28. november 2014 Da ble det en OBH Nordica på meg Er der en side der står oppskrifter så en får litt inspirasjon, samt tider og temp? Første jeg skal lage er nakkekoteletter. Sikkert ett kjedelig valg, men møre koteletter synes jeg er helt fantastisk Bruker dere å brune maten på stekepanne, eller via egen "brenner"? Lenke til kommentar
Fleksnes Skrevet 29. november 2014 Del Skrevet 29. november 2014 Sikket en del tips du kan plukke opp hos http://www.chefsteps.com/ Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 29. november 2014 Del Skrevet 29. november 2014 Skal se på det, takker Hvor selger de stativ som jeg kan feste de vakuumpakkede posene i før de går i vannbadet? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 29. november 2014 Del Skrevet 29. november 2014 Det selger dem på Sous vide Norge, men trenger du dem egentlig? Jeg har aldri brukt det. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 29. november 2014 Del Skrevet 29. november 2014 Helt sikkert ikke. Så bare veldig praktisk ut Lenke til kommentar
OnetroM Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Tid for tema: Julemat! Er selv veldig interessert i oppskirfter for Juleskinke, men det er vel også flere andre ting som hørere sesongen til. Lutefisk, ribbe, noen bruker viltsteker, kanskje surkål mm. Kom med det dere har, kanskje vi får litt fart på denne tråden igjen Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Noen som kan hjelpe meg litt her? Fikk for få dager siden maskinen i hus og tenker å begi meg løs på nakkekoteletter som første forsøk. Etter hva jeg kan lese meg til så skal de være på 60 grader i ca 3 timer og 20 minutter. Noen innvendinger her? Vakumpakker jeg flere koteletter i samme pose, eller skal en ta en kotelett i hver pose? Skal en krydre/marinere før en vakumpakker, eller gjøres dette i ettertid? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Jeg har syntes alle mine forsøk med nakkekoteletter har vært skuffende. Tror det dog er grunnet lav kvalitet på kjøttet (slik det meste er i Norge). Jeg hadde 2 stk i hver pose. Hvorvidt du krydrer før eller etter er bare en smakssak. Jeg ville gjort det før med nakkekoteletter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå