Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

 

 

Noen som har prøvd å lage pulled pork ut av en hel svinenakke sous vide?

Jepp. Det blir veldig stas.

 

Har også gjort det med bogstek med utmerket resultat.

 

Jeg har prøvd litt forskjellige tider og temperaturer uten at jeg har konkludert. Det har blitt bra alt sammen. mellom 58-64 grader ca et døgn.

 

Jeg tror favoritten sålangt er 60 grader et døgn.

 

K

 

 

Bryter virkelig et så stort kjøttstykke ned på 60c/24h? Så en quote på Twitter hvor chefsteps anbefalte 80c/24h, og det tror jeg var med en bog som var oppskjært.

 

Kjøttet er utmerket, bindevevet er ikke nedbrutt til gelatin og kastes. Men på stekstykkene jeg har prøvd er det så mye kjøtt og lite bindevev at jeg foretrekker denne lave temperaturen.

 

Hvis det er veldig mye bindevev eller du ikke gidder ta jobben med å finrense er det sikkert lurt med høyere temp.

 

K

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Hei! Ser at Elkjøp har tilbud på SousVide Supreme Demi til 1795 kroner i dag. Er det noen av dere som har erfaring med denne? Ser også at man får en OBH Nordica Supreme vakuumpakker til 999. Hvordan er denne i forhold til denne, som koster 200 kroner mindre, eller Anderson VMS 2.0 til 499? Dersom noen har noen bedre alternativer vil jeg gjerne høre disse også! Og hvordan er det med poser? Er forbruket stort? Ser på filmer på youtube at man bruker mye mer plast rundt kjøttstykkene enn hva jeg ville sett på som nødvendig... Vil kanskje billigere ruller fra ebay også fungere?

 

Mange spørsmål, men håper det går bra :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+9812348

Jeg har tyskproduserte Steba Sous startpakke fra Yanilla. Koker, vakuumpakker og folieposer inkludert i pakken. Koster 2290,- kr. Litt stiv pris, men veldig bra kvalitet iallefall. http://yanilla.no/butikk/sous-vide

Hvordan liker du Steba? Fungerer den greit? Har vurdert den selv, sammen med OBH Nordica Sous Vide sirkulator, 1500 W. Men vet ikke helt hva jeg vil lande på. Også Anova fra USA vurderes. Tar gjerne mot tips og anbefalinger.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Da ble det en OBH Nordica på meg :)

 

Er der en side der står oppskrifter så en får litt inspirasjon, samt tider og temp?

 

Første jeg skal lage er nakkekoteletter. Sikkert ett kjedelig valg, men møre koteletter synes jeg er helt fantastisk :)

 

Bruker dere å brune maten på stekepanne, eller via egen "brenner"?

Lenke til kommentar

Tid for tema: Julemat!

 

Er selv veldig interessert i oppskirfter for Juleskinke, men det er vel også flere andre ting som hørere sesongen til. Lutefisk, ribbe, noen bruker viltsteker, kanskje surkål mm.

Kom med det dere har, kanskje vi får litt fart på denne tråden igjen :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen som kan hjelpe meg litt her?

 

Fikk for få dager siden maskinen i hus og tenker å begi meg løs på nakkekoteletter som første forsøk.

 

Etter hva jeg kan lese meg til så skal de være på 60 grader i ca 3 timer og 20 minutter. Noen innvendinger her?

 

Vakumpakker jeg flere koteletter i samme pose, eller skal en ta en kotelett i hver pose?

 

Skal en krydre/marinere før en vakumpakker, eller gjøres dette i ettertid?

Lenke til kommentar

Jeg har syntes alle mine forsøk med nakkekoteletter har vært skuffende. Tror det dog er grunnet lav kvalitet på kjøttet (slik det meste er i Norge).

 

Jeg hadde 2 stk i hver pose. Hvorvidt du krydrer før eller etter er bare en smakssak. Jeg ville gjort det før med nakkekoteletter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...