Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg vurderer til stadighet å gå til innkjøp av en SousVide maskin, men er veldig usikker på hva som er det beste valget.

 

Ser det selges sirkulatorer til 199$

 

http://anovaculinary.com/products/anova

 

http://sansaire.com/

 

Det blir jo selvsagt litt ekstra med frakt og avgifter, så det runder vel raskt opp mot 2000, om ikke litt over.

 

Men hvordan er en sirkulator kontra en dedikert maskin som for eksempel denne?

 

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/SVS09L/sousvide-supreme-demi-black-vannbad-svs09l?scid=EXT_PRICEENGINE_PRISJAKT

 

Er jo litt greit med en sirkulator som en kan gjemme bort i en skuff når den ikke er i bruk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med en sirkulator kan poser ligge tettere og man kan velge kar/bøtte selv.

Den rimeligeste sirkulatoren som kan kjøpes i Norge er soustopia sin til 2000kr, men man kan være uheldig at den begynner å bråke vist man bruker den på over 70grader.

Det sjedde for meg med 2 enheter.

Lenke til kommentar

Jeg har bestilt den fra Anova for uker siden, litt leveringstid på de, ble sendt her om dagen. Kan poste hvordan den er lydmessig når den kommer.

hei .com

 

hvor lang tid tok det fra du bestilte til den ble sendt? Har selv bestilt for tre uker siden og venter på at de skal få sendt den.

tålmodighet sucks :-)

Lenke til kommentar

Ikke klag, jeg bestilte Nomiku'en min for et år siden..

Jeg bestilte ikke, jeg støttet et prosjekt på Kickstarter som hadde som mål å levere en sirkulator... (Viktig å huske på avogtil at kickstarter ikke er en butikk, men kjipt er det uansett.) Likevel, det er snart to år siden. Heldigvis er min nå produsert og venter på tollavklaring før sending.

 

K

Lenke til kommentar

 

Jeg har bestilt den fra Anova for uker siden, litt leveringstid på de, ble sendt her om dagen. Kan poste hvordan den er lydmessig når den kommer.

hei .com

 

hvor lang tid tok det fra du bestilte til den ble sendt? Har selv bestilt for tre uker siden og venter på at de skal få sendt den.

tålmodighet sucks :-)

 

 

La inn bestilling 25. februar, ble sendt 20.mars.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg har bestilt den fra Anova for uker siden, litt leveringstid på de, ble sendt her om dagen. Kan poste hvordan den er lydmessig når den kommer.

hei .com

 

hvor lang tid tok det fra du bestilte til den ble sendt? Har selv bestilt for tre uker siden og venter på at de skal få sendt den.

tålmodighet sucks :-)

 

 

La inn bestilling 25. februar, ble sendt 20.mars.

 

Da fikk jeg min anova idag. Det tok 24 dager fra bestilling til de sendte den, men så tok det mindre enn to døgn før den ble levert på døren. Det er intet mindre enn imponerende.

Nå gjelder det bare å finne den rette oppskriften å teste den ut på.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har ett par spørsmål her:

 

Har det noe å si om en kjøper en maskin eller en sirkulator?

 

Er det noen steder de selger poser til OBH Nordica Supreme vakumpakker billigere enn her i Norge?

 

Dere som har slike maskiner, bruker dere de jevnt, eller blir de bare stående i skapet når den første måneden er unnagjort?

Lenke til kommentar

Dere som har slike maskiner, bruker dere de jevnt, eller blir de bare stående i skapet når den første måneden er unnagjort?

 

Jeg syntes folk bør vite hva de har lyst til å gjøre med maskinen før de kjøper den og ikke etter. Om du bare kjøper den for å se hvor mør Kiwi-biffen blir så kommer du til å kaste bort mye penger. Du må være interessert i mat for å få god valuta for pengene.

Lenke til kommentar

Ja så klart. Det var mer om den lar seg bruke i hverdagen eller om det er for mye planlegging og forberedelser for å kunne bruke den til hverdagsmiddager som kotteletter, kylling osv.

 

Så lenge du har ting ferdig vakuumpakket i kjøleskapet kvelden før så ser jeg ikke problemet med å bruke de i hverdagen så lenge du har god oversikt over hvor lang tid ting trenger å ligge i vannet.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Kan en tilberede for eksempel biff eller koteletter ved at de ligger i vann i fra morgen til ettermiddag slik at de er klar til en er hjemme i fra jobb, eller vil det ikke være mulig å tilpasse på den måten?

 

Det går ann, men husk at lenger ikke alltid betyr bedre med sousvide -- om enkelte ting ligger for lenge kan konsistensen bli 'melen'. Ting som kyllinglår kan du fint putte i før du går på jobb, men jeg ville vært varsom med magert kjøtt over lang tid.

Lenke til kommentar

Ja var det jeg var redd for. Å starte tilberedingen klokken fire og det tar i snitt 4 timer så tar det jo altfor lang tid før middagen er klar. Til gjengjeld så er jo mulighetene der når helgene kommer.

 

Hvordan blir det med å tilberede maten dagen i forkant for å varme opp på samme dag? Eventuelt gjøre de neste ferdig? Er dette noe alternativ i det hele tatt og fortsatt få ett bra resultat?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...