Bjarnemann Skrevet 3. april 2011 Del Skrevet 3. april 2011 Hei. Jeg skal løpe halvmaraton om en uke, og spurte i den anledning treneren min om noen tips for å trene og spise maks frem til da. Han anbefalte meg å leve på absolutt null karbohydrater (ikke frukt en gang) mandag til torsdag, for deretter å loade innpå med karbohydrater, og oppnå en boost av det. Personlig har jeg veldig gode erfaringer med å leve på lite karbohydrater, men et 0-inntak i 4 dager, med påfølgende karboload? Skeptisk. Innbiller meg selv at et så drastisk tiltak kan ende opp med å slå helt feil, og at jeg stivner/møter veggen/eller ikke har krefter på løpssøndagen. Noen som har noen innspill? Lenke til kommentar
eveant Skrevet 21. april 2011 Del Skrevet 21. april 2011 Nå har du sikkert løpt dette halvmaratonet for noen uker siden, men det lureste må vel være å spise gjevnt mye karbohydrater før en slik konkurranse. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 3. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 3. mai 2011 Det funka faktisk konge! Lenke til kommentar
eveant Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 skjønner ikke hvorfor det skal være bedre enn å spise gjevnt mye karbohydrater. Så lenge man får i seg nok, før løpet, er det vel det samme? Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 4. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2011 Det jeg også tenkte for å være helt ærlig. Ifølge treneren min ville det fungere noe ala slik: Etter en engre periode med kraftig underskudd på karbohydrater, og deretter en karboload (merk, karbo fra sunne matvarer ikke Burger King og godis) så vil kroppen respondere med å suge til seg ekstra store mengder med karbohydrater, slik at du får mer å gå på til løpet. På en måte kan jo det rime. La oss si at kroppen tolker et massivt underskudd på karbo (maks 10g/dagen) som dårlige tider, så vil den benytte muligheten til å sikre seg ekstra godt neste gang den får tilgang på karbo. Ikke vet jeg egentlig, men det fungerte bra Lenke til kommentar
eveant Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 ok, men spørsmålet er jo hvor mye bedre det funker en gjevn spising med karbo, pluss litt ekstra i dagene før. Men jeg skal teste det ut en gang. Hvor mye karb spiser du når du under denne "boosten"? Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 4. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2011 Det skulle funke bedre nettop pga at kroppen suger til seg ekstra mye karbohydrater. Nå er ikke jeg noen vitenskapsmann, men det høres i grunn logisk ut. Da jeg levde på lite karbs lå jeg på +/- 10 om dagen (noe mindre er etter min mening urealistisk å fi til, mm du lever på utelukkende ytrefillet og laks), og da jeg hadde "oppkarbing" gafla jeg i meg enkelt og greit alt jeg klarte av karbs fra næringskilder av godkjent kvalitet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå