Gå til innhold

hardisk bytting


Anbefalte innlegg

hei.

jeg har akkuratt kjøpt en ny datamaskin, den har to hardisker. en SSD disk og en vanlig, systemet er lagret på SSD disken siden den er C/, og den er bare på 60.Gb som fører til at jeg må lagre allt på D/ disken. jeg har tenkt og kjøpe en ny hardisk på 1.tb og erstatte SSD disken. må jeg innstallere windows på nytt igjen da?

 

håper på svar for :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enten installere på nytt eller klone harddisken.

 

Edit:

Er OS preinstallert kan (må) du lage restore DVDer for å kunne reinstallere på den nye harddisken. Bytte av SSD til 1TB (normal harddisk) vil gå kraftig utover ydelsen. Hvorfor vil du ikke bruke D: for lagring av egne datafiler? &=GB holder både til OS og svært mange programmer.

Endret av PerB
Lenke til kommentar

jeg har tenkt og kjøpe en ny hardisk på 1.tb og erstatte SSD disken. må jeg innstallere windows på nytt igjen da?

 

Hva mener du ?

Skal du fjerne OS'et fra SSD'en , og heller installere det på en harddisk ?

 

 

 

 

Forøvrig kan du klone med dette programmet.

ja, det var det jeg mente. men kan jeg bare kopiere OS'et til den nye hardisken?

Lenke til kommentar

TS: Du vet at du kan installere alle spill og applikasjoner på harddisken som du allerede har i datamaskinen din? SSDen er der mest for å gjøre operativsystemet raskere og de mest hyppige brukte aplikasjonene/spillene dine.

 

Å bytte ut SSDen med en harddisk på 1TB er det samme som å kaste penger ut av vinduet, i hvertfall ytelse.

Lenke til kommentar

Slenger meg på hylekoret her. Å bytte fra SSD til platedisk er et steg i feil retning. Sliter du med plassbegrensningen kan du gjøre følgende (fordrer selvsagt at du har en ekstra disk til lagring):

 

- Flytt alle "store" mapper (video, bilder, dokumenter, musikk, downloads etc) fra C-stasjonen til D. Dette gjør du effektivt (og permanent) ved å navigere deg til den aktuelle mappen som skal flyttes, høyreklikk og velg Properties/Egenskaper, velg fanen Location/Plassering (e.l.). Her ser du stien der mappen er lagret, typisk "C:\Users\Dittbrukernavn\....". Bytt ut C med D og trykk Move/Flytt. Hele mappen flyttes nå over på D-stasjonen, permanent. Samme sti på annen stasjon.

- Last ned TreeSize Free. Her får du en god oversikt over hvilke mapper som tar stor plass på hver stasjon. Om du finner ut at enkelte programvaremapper tar uhensiktsmessig stor plass (gjerne Steam-mappen eller andre spillrelaterte mapper under Program Files som typisk tar stor plass) kan du avinstallere den aktuelle programvaren, og installere den på nytt på D-stasjonen (der det måtte være hensiktsmessig å ha slikt lagret).

 

En SSD-disk er typisk ikke beregnet på å lagre store mengder filer. Du vil fortrinnsvis ha programfiler og lignende du laster ofte, og som det kan være vesentlig å ha rask lastetid på, lagret på denne disken. SSD medfører bedre "flyt" i OS/programvare, og når du allerede har en 60GB SSD som typisk koster ~1000 kr i innkjøp er det bare dumt å bytte denne ut i en tregere konvensjonell harddisk.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...