Gå til innhold

Råd om plassering av SSD'er


Anbefalte innlegg

Jeg har 3 SSD-disker men 4 maskiner, så jeg trenger en anbefaling av hvem som bør brukes hvor og hvorfor.

 

Jeg har to stasjonære PC'er - en spillmaskin og en HTPC. Begge disse har SATA-II.

 

Har to bærbare maskiner - en vanlig PC og en MacBook. Begge disse har SATA-I.

 

SSD-diskene jeg har er:

Crucial C300 64GB

Corsair Force 40GB

Intel X25-M 80GB

 

Lagring har jeg på vanlig snurredisker i en server, så felles for alle disse maskinene er at det blir kun installert OS + programmer på de. Spillmaskinen har en snurredisk for spill.

 

Hva mener dere?

 

//Proson

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar SirAmp. Noen spesiell grunn til at du ikke ville valgt SSD til spillemaskina? Har faktisk Corsair i HTPC´en og Crucial i laptopen pr i dag, mens Intel står i stasjonæren. Pga HTPC står konstant på med XBMC tenkte jeg å flytte Corsair til spillemaskinen (pga specs) og Intel til MacBooken. Så får HTPC´en 2,5" snurredisk. Høres dette fornuftig ut?

Lenke til kommentar

Uten at jeg er verdens største ekspert på dette, så er det først og fremst loading- tiden som går ned på spill ved bruk av SSD, og ikke nødvendigvis ytelse. Grunnen til dette (ta dette med en klype salt) er at spillets data blir lastet inn i RAMen under loading, så SSD brukes ikke i selve spillet på samme måte som man først skulle tro.

 

Jeg ville uansett hatt SSD i spillmaskinen, siden det er fordelaktig (for deg?) å ha mye plass på din HTPC. Dermed må du ha to harddisker, og siden HTPC ikke nødvendigvis krever så mye kapasitet (les:rask harddisk), så ville ikke jeg hatt en SSD i den. Men selvfølgelig, det er en stor fordel med SSD, som SirAmp nevnte, men med 4 maskiner og 3 disker blir det uansett kompromisser.

 

I tillegg ville jeg prioritert SSD i windows fremfor Mac, ettersom man ikke trenger å defragmentere etc på en Mac. Hvis du merker at Mac har en tendens til å være lite snappy, slik som mange PC'er er, så ville jeg revurdert dette avsnittet.

 

Hvor mye RAM har du på spill- maskinen ?

 

EDIT I: Endra litt på en setning :)

 

EDIT II: Altså, noe av det jeg skriver er basert på antagelser og gjetting, og hvis noen vil avskrive mine kommentarer skal jeg ikke argumentere mot..

Endret av FlinkeFreddy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...