Gå til innhold

ReadyNAS fra netgear med problemer..


Anbefalte innlegg

Hei, har fått meg en ReadyNas fra netgear, men den virker ikke som den skal tror jeg..

 

Har montert 2 stk disker på 2Tb hver, og første gang jeg startet den opp så gikk det fint, fikk logget meg på med RAIDar. og gikk i gang med setup. Etter jeg var ferdig med setup, fikk jeg spørsmål om jeg ville se etter oppdateringer, noe jeg svarte ja på.. så fikk jeg beskjed om at den måtte settes tilbake til fabrikk innstillinger? og trykte ok på dette..

 

Men nå så får jeg ikke startet den opp lenger, RAIDar viser 2 grønne disker, men under status så står det "corrupt root"..

 

Så etter mye leting på nettet, så viser det seg at det er mange som har dette problemet,, og har funnet en løsning på dette, iallefall har det virket hos andre..

 

1. slå av strømmen på enheten

 

2. trykk inn reset knappen bak

 

3. slå enhet på igjen med strømknappen inne til de 2 hardisk diodene lyser 2 ganger.. (da sletter den alt)

 

Men hvor lenge skal den formatere?

 

Den blå dioden blinker ca 2 ganger i sekundet, og den ene harddisk dioden lyser konstant, og vifta går for fult. Dette har den nå gjort i 11 timer.. er dette normalt? Er det formatering den holder på med? Jeg får ikke tilgang til den lenger mellom RAIDar.. så jeg får ikke opp status..

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er normalt at det tar lang tid da den bruker lang tid på å sette opp speilet hvis du kjører med default Raid 1.

 

Vær obs på at å oppdatere softwaren vil slette alle data så det er noe man bør være forsiktig med hvis man ikke har backup. Du kan trikse til dette med å ta ut en disk før du oppdaterer og så bytte diskplassering etter at den er oppdatert. Jeg mener ihvertfall at den da skal synce seg opp som normalt etterpå. Det ligger mye hjelp til dette på Netgears sider.

 

http://www.readynas.com/forum/faq.php

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Ventet i 14 timer.. og ga opp :(

 

Leste lenge og vell på siden du linket til, og fant ut at den eneste løsningen var å ta en boot recovery.. det var letter sagt enn gjort å få laget en bootbar usb disk med programvaren som er linken på siden.. da denne passer kun til xp.. men fant til slutt en løsning, men ser ikke ut til at det virker heller.. :( For nå har minnebrikken stått i noen timer, men det eneste som skjedde så langt er at lysdiodene blinker anderledes..

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Hmm det er vell bare å sende shiten tilbake tror jeg.. nå har jeg fulgt alle råd jeg har funnet på nettet.. det siste jeg gjorde var å prøve å oppdatere firmware via laptop med et anbefalt program som heter tfypd32 !!

 

Og alt så greit ut til den skulle boote opp.. da ble alt "svart".. dvs ingen lysdioder som lyser, det eneste som ser ut til å virke er vifta som går på full hastighet..

 

Så til dere som vurderer en god backup løsning styr for all del unna netgear sin readyNAS duo..

 

 

Lenke til kommentar

Litt sent nå.. den er død :( sukk.. det var problemer fra første dag.. har aldri fått lagt inn så mye som ett bilde på den..

 

Ble ferdig med å konfigurere den, så ble det spurt om jeg ville oppdatere.. og jeg trykte ja.. så var hel*** løs..

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...