Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Stråling i NORGE?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er alltid stråling overalt, og det har vært målt høyere verdier i Oslo enn det som er blitt målt i Tokyo i det siste (pga. helt andre årsaker selvsagt). Ingenting å være redd for, media er eksperter i å overdrive ting ;)

 

Btw: Se denne for å sette ting litt i perspektiv.

Endret av iskaldcola
Lenke til kommentar

Hva er akkurat radonstråling?

Radon er et radioaktivt grunnstoff. I Norge har mange kjellere hvor radongass kommer inn fra steingrunnen under husene(gjelder forsåvidt ikke bare kjellere, men er mer vanlig at det samler seg større mengder gass i kjelleren siden gassen er tyngre enn oksygen).

Endret av xaco
Lenke til kommentar

Kort fortalt så er det en radioaktiv gass (radongass) som siver ut av fjellgrunnen. Den er en av de viktigste årsakene til lungekreft (etter røyking), og kan muligens også føre til hudkreft. Dette fordi man puster inn gassen og utsetter lungene for skadelig alfastråling.

 

Forekomsten av radon varierer veldig, så hvert enkelt hus bør sjekkes for å se mengden radongass. Utendørs er ikke radon noe problem. Det er i boliger, og spesielt kjeller og lave etasjer man kan finne store mengder radon.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Mange i Norge sliter med skadelig stråling idag, dessverre ligger ikke Norge godt stilt slik at flere hundre tusen hver dag får for mye radioaktivt stråling. Jeg anbefaler alle å få sjekket husene sine for radonstråling.

 

http://www.nrk.no/nyheter/1.6371984

http://www.dinside.no/787939/450000-utsatt-for-livsfarlig-radonstraaling-hjemme

 

Jeg målte høy radon i huset mitt og gruet meg litt til kostnaden. Brukte https://tjenestetorget.no/radon/ for å finne en leverandør som kunne måle og utbedre radon. Ble forundret over hvor lite som skulle til for å få ned radoninnholdet. Ble mye billigere en jeg først tenkte meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...