Ranglefanten Skrevet 24. mars 2011 Del Skrevet 24. mars 2011 (endret) Lurer på om noen har gode matpakketips. Ønsker helst ting man kan lage for 1-2 uker i slengen, og ta opp av fryseren de dagene det trengs. Reiser mye, og da er det greit å spare inn penger og ikke spise usunt langs veien. Til nå har jeg lagd pizzasnurrer\boller, men dette er noe tungvint å lage og kan bli litt grisete å spise.. Til gjengjeld har jeg en nesten fullverdig lunsj\middag til under en tier. Alle forslag mottas med stor takknemlighet. Kriteriet er at det ikke krever tilberedning inntaksdagen, at det lages mer eller mindre fra bunnen, noenlunde sunt, og at det er vanlige rimelige råvarer. I tillegg bør det kunne fryses eller oppbevares i minst en uke. (PS: Søkefunksjonen her suger balle) Endret 29. mars 2011 av Baronbl0d Lenke til kommentar
Opelduude Skrevet 24. mars 2011 Del Skrevet 24. mars 2011 Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke. Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 24. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 24. mars 2011 Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke. Kun kjøttdeig? Du har vel tacokrydder og annet på da? Lager du flere og fryser, eller lager du etterhvert? Trenger litt mer detaljer, takk. Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 24. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 24. mars 2011 (endret) Har forresten funnet et par gode idéer i dag: - Grove muffins med grønnsaker og kjøtt. Grove muffins-oppskrift - Risotto. Putter i det man liker, og fryser i plastbokser. Risotto-oppskrift Endret 24. mars 2011 av Baronbl0d Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 24. mars 2011 Del Skrevet 24. mars 2011 - Risotto. Putter i det man liker, og fryser i plastbokser. Risotto-oppskrift Jeg er veldig glad i risotto, men jeg er skeptisk til om det funker å fryse. Post erfaringen din her hvis du prøver. Ellers lager jeg gjerne store porsjoner av forskjellige gryteretter som chili con carne og boeuf bourguignon, bolognesesaus funker fint å fryse i porsjoner, det samme gjør lasagne og moussaka. Et annet alternativ er å forsteke pizzabunner med saus, da holder det å ta den ut av fryseren og ha på det du måtte ønske før du steker den. Minst like raskt som en kjøpt frossenpizza og ca uendelig mye bedre. Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 25. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 25. mars 2011 - Risotto. Putter i det man liker, og fryser i plastbokser. Risotto-oppskrift Jeg er veldig glad i risotto, men jeg er skeptisk til om det funker å fryse. Post erfaringen din her hvis du prøver. Ellers lager jeg gjerne store porsjoner av forskjellige gryteretter som chili con carne og boeuf bourguignon, bolognesesaus funker fint å fryse i porsjoner, det samme gjør lasagne og moussaka. Et annet alternativ er å forsteke pizzabunner med saus, da holder det å ta den ut av fryseren og ha på det du måtte ønske før du steker den. Minst like raskt som en kjøpt frossenpizza og ca uendelig mye bedre. Skal prøve risotto neste uke. Problemet med pizzabunnen er at jeg ikke kan tilberede samme dag, det må gjøres i forveien. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 25. mars 2011 Del Skrevet 25. mars 2011 Fryse risotto? En god risotto skal jo være kremet, og jeg tror ikke man klarer å gjenskape det etter at den har blitt fryst ned og så tint opp igjen. Men hvis du får det til å fungere fint, si gjerne i fra, for det blir nok en vinner hos meg. Lenke til kommentar
Opelduude Skrevet 25. mars 2011 Del Skrevet 25. mars 2011 Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke. Kun kjøttdeig? Du har vel tacokrydder og annet på da? Lager du flere og fryser, eller lager du etterhvert? Trenger litt mer detaljer, takk. Ja såklart, tacokrydder og ost steker det i stekovnen til osten smelter. Fryser ned det jeg ikke spiser og tar opp igjen to og to. Lager 8 om gangen. Så har jeg en stund. Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 28. mars 2011 Del Skrevet 28. mars 2011 Kanskje vårruller eller Pasties? Vårruller trenger du frityrkoker for å lage, men både vårruller og pasties kan du fryse ned og variere fyllet på. De er lette å varme opp. Og så kan du eventuellt ta med et beger med saus og dyppe i. Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 28. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 28. mars 2011 Kanskje vårruller eller Pasties? Vårruller trenger du frityrkoker for å lage, men både vårruller og pasties kan du fryse ned og variere fyllet på. De er lette å varme opp. Og så kan du eventuellt ta med et beger med saus og dyppe i. Oppvarming er ikke et alternativ. Men sånne pasties så litt interessant ut Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Jeg tenkte på oppvarming som i "tining". Det var en del av greia, ikke sant? Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 29. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 29. mars 2011 Jeg tenkte på oppvarming som i "tining". Det var en del av greia, ikke sant? Trodde du mente at de burde serveres kald. Har du smakt kald vårrull, og kan gå god for den eller? Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Fikk servert hjemmelagde kalde vårruller på parkpicnic. Tror det var med kongereker. Smakte bra det, med søt chilisaus til. Fyllet blir sikkert avgjørende for hvordan det smaker kaldt. Kylling funker sikkert også bra. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Reiser mye, og da er det greit å spare inn penger og ikke spise usunt langs veien. Hvis du kjører egen bil når du reiser kan du pakke inn maten i noen lag aluminiumsfolie og "steke" maten på motorblokka.. Jeg har en oppskrift/ mer detaljert fremgangsmåte jeg kan prøve å grave frem hvis det er interessant. 2 Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 29. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 29. mars 2011 (endret) Reiser mye, og da er det greit å spare inn penger og ikke spise usunt langs veien. Hvis du kjører egen bil når du reiser kan du pakke inn maten i noen lag aluminiumsfolie og "steke" maten på motorblokka.. Jeg har en oppskrift/ mer detaljert fremgangsmåte jeg kan prøve å grave frem hvis det er interessant. Haha, må være no MacGyver har funnet på det der. Selvfølgelig vil jeg har framgangsmåte Endret 29. mars 2011 av Baronbl0d Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Åhå, det har jeg sett på tv. Funker fjell Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Nåja, de testet det på Top Gear, kjøttet ble kølsvart på siden som lå inn mot motorblokka, og ganske rått på andre siden. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Er vel ikke verre enn å ha en del lag for å fordele varmen jevnt, og snu med jevne mellomrom. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Man må jo time steketiden da så man ikke brenner maten. Usikker på hvordan det er med tilgangen på rasteplasser eller busstopp langs ruta di, men om det ikke passer helt kan du jo evnt redusere eller øke farten for å time det bedre Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 29. mars 2011 Del Skrevet 29. mars 2011 Nåja, de testet det på Top Gear, kjøttet ble kølsvart på siden som lå inn mot motorblokka, og ganske rått på andre siden. Jeg har lagt merke til at veldig lite av det de gutta prøver på går bra Man må vel avpasse farten etter maten. Raste ikke haste. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå