Gå til innhold

Matpakke for mange dager


Anbefalte innlegg

Lurer på om noen har gode matpakketips. Ønsker helst ting man kan lage for 1-2 uker i slengen, og ta opp av fryseren de dagene det trengs. Reiser mye, og da er det greit å spare inn penger og ikke spise usunt langs veien.

 

Til nå har jeg lagd pizzasnurrer\boller, men dette er noe tungvint å lage og kan bli litt grisete å spise.. Til gjengjeld har jeg en nesten fullverdig lunsj\middag til under en tier.

 

 

Alle forslag mottas med stor takknemlighet.

 

Kriteriet er at det ikke krever tilberedning inntaksdagen, at det lages mer eller mindre fra bunnen, noenlunde sunt, og at det er vanlige rimelige råvarer. I tillegg bør det kunne fryses eller oppbevares i minst en uke.

 

 

(PS: Søkefunksjonen her suger balle)

Endret av Baronbl0d
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke.

Lenke til kommentar

Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke.

 

Kun kjøttdeig? Du har vel tacokrydder og annet på da?

Lager du flere og fryser, eller lager du etterhvert?

 

Trenger litt mer detaljer, takk.

Lenke til kommentar

 

- Risotto. Putter i det man liker, og fryser i plastbokser. Risotto-oppskrift

 

Jeg er veldig glad i risotto, men jeg er skeptisk til om det funker å fryse. Post erfaringen din her hvis du prøver.

 

Ellers lager jeg gjerne store porsjoner av forskjellige gryteretter som chili con carne og boeuf bourguignon, bolognesesaus funker fint å fryse i porsjoner, det samme gjør lasagne og moussaka. Et annet alternativ er å forsteke pizzabunner med saus, da holder det å ta den ut av fryseren og ha på det du måtte ønske før du steker den. Minst like raskt som en kjøpt frossenpizza og ca uendelig mye bedre.

Lenke til kommentar

 

- Risotto. Putter i det man liker, og fryser i plastbokser. Risotto-oppskrift

 

Jeg er veldig glad i risotto, men jeg er skeptisk til om det funker å fryse. Post erfaringen din her hvis du prøver.

 

Ellers lager jeg gjerne store porsjoner av forskjellige gryteretter som chili con carne og boeuf bourguignon, bolognesesaus funker fint å fryse i porsjoner, det samme gjør lasagne og moussaka. Et annet alternativ er å forsteke pizzabunner med saus, da holder det å ta den ut av fryseren og ha på det du måtte ønske før du steker den. Minst like raskt som en kjøpt frossenpizza og ca uendelig mye bedre.

 

 

Skal prøve risotto neste uke. Problemet med pizzabunnen er at jeg ikke kan tilberede samme dag, det må gjøres i forveien.

Lenke til kommentar

Grove tacobaguetter, lettvint, lite søl. Bare skjær opp baguettene på langs og fyll opp med kjøttdeig. Pleier å bruke coop sine grove baguetter, 2 lange i hver pakke. Deler de i 2 igjen så jeg får 4 baguetter fra hver pakke. Av 400 gram kjøttdeig så lager jeg 8 baguetter. Veldig billig da 1 pk med baguetter koster 12-15 kr og 400 gram kjøttdeig en plass i mellom 30-45 kr avhenig av tilbud eller ikke.

 

Kun kjøttdeig? Du har vel tacokrydder og annet på da?

Lager du flere og fryser, eller lager du etterhvert?

 

Trenger litt mer detaljer, takk.

Ja såklart, tacokrydder og ost steker det i stekovnen til osten smelter. Fryser ned det jeg ikke spiser og tar opp igjen to og to. Lager 8 om gangen. Så har jeg en stund.

Lenke til kommentar

Kanskje vårruller eller Pasties?

 

Vårruller trenger du frityrkoker for å lage, men både vårruller og pasties kan du fryse ned og variere fyllet på. De er lette å varme opp. Og så kan du eventuellt ta med et beger med saus og dyppe i.

 

Oppvarming er ikke et alternativ. Men sånne pasties så litt interessant ut :)

Lenke til kommentar
Reiser mye, og da er det greit å spare inn penger og ikke spise usunt langs veien.

 

Hvis du kjører egen bil når du reiser kan du pakke inn maten i noen lag aluminiumsfolie og "steke" maten på motorblokka.. Jeg har en oppskrift/ mer detaljert fremgangsmåte jeg kan prøve å grave frem hvis det er interessant.

 

 

Haha, må være no MacGyver har funnet på det der.

 

Selvfølgelig vil jeg har framgangsmåte :dribble:

Endret av Baronbl0d
Lenke til kommentar

Man må jo time steketiden da så man ikke brenner maten. Usikker på hvordan det er med tilgangen på rasteplasser eller busstopp langs ruta di, men om det ikke passer helt kan du jo evnt redusere eller øke farten for å time det bedre :)

Lenke til kommentar

Nåja, de testet det på Top Gear, kjøttet ble kølsvart på siden som lå inn mot motorblokka, og ganske rått på andre siden.

 

Jeg har lagt merke til at veldig lite av det de gutta prøver på går bra :D

 

Man må vel avpasse farten etter maten. Raste ikke haste.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...