Gå til innhold

FIlmfremkalling i Oslo?


Anbefalte innlegg

Har nettopp kjøpt meg et film-kamera av typen Blackbird, Fly. Har lyst til å begynne å fremkalle selv etterhvert, men vil først skyte noen ruller og få en viss følelse av hvordan det funker og slikt. Har hørt at det er få som fremkaller bilder nå for tiden, særlig sort-hvitt, så jeg tenkte jeg kunne spørre her før jeg går innom alle butikkene som nevner "foto" på skiltet. Billig er bra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

Tråden er en del måneder gammel, det går sikkert bra :)

 

Har nettopp kjøpt meg et film-kamera av typen Blackbird, Fly.

Er det et morro kamera? Vurderer å kjøpe en slik :)

 

 

Har lyst til å begynne å fremkalle selv etterhvert, men vil først skyte noen ruller og få en viss følelse av hvordan det funker og slikt.

Jeg framkalte i 3-4måneder ifjor. Veldig morro å lære noe nytt, men hvis du har tenkt å skanne filmen istedet for å fremkalle på papir ville jeg ha droppet hele greia. Det blir bare slitsomt og kjedelig i lengden.

 

Har hørt at det er få som fremkaller bilder nå for tiden, særlig sort-hvitt, så jeg tenkte jeg kunne spørre her før jeg går innom alle butikkene som nevner "foto" på skiltet. Billig er bra.

Jeg har sendt mail til http://www.dwaynesphoto.com/ med spørsmaål om fraktkostnader, filformat etc. Får sikkert svar imorgen.

De fremkaller, skanner osv. Men jeg tviler på at de skanner utenfor filmruten, 36*36mm. En helt grei flatbed skanner koster ikke mer enn 2K.

 

 

Man må kjøpe papirkopier når man fremkaller 135 film hos JP, prisen blir over 100kr./film og man får papirkopier man ikke vil ha :thumbdown:

120 film er billig å fremkalle hos JP, men bruker man f.eks. Dwayne's til 135 film er det like greit å bruke de til 120 filmen også. De skannede kopiene ligger på 4,5-6MB og koster 3-4USD pr. film.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Scanning gjør jeg sjæl, det samme med B&W-fremkalling. Bruker JapanPhoto til E6 og planlegger å prøve ut både fotoknudsen og labdoka til C41. Antar Labdoka gjør en bedre jobb, men de er jo litt dyrere. Men, jeg fotograferer jo ikke akkuratt mye C41-film.

 

Egilh: Begynn med fremkalling sjæl. Som en som nettopp har begynt med det kan jeg med hånden på hjertet si at det er veldig lett, og ganske artig. Jeg kjøpte kjemikalier til rundt 500 spenn, og har nok kjemikalier til i hvert fall 50 ruller, og så må jeg kjøpe ny fix, som koster rundt 100 spenn.

Lenke til kommentar

Det som er synd med FotoKnudsen, er at de ikke tar imot svart/hvit film.

Så for meg er alternativene JapanPhoto eller Labdoka.

 

Sist jeg var innom dem på Storo så spurte jeg om dette. De svarte noe om at de bruker den vanlige maskina si til svarthvittfilm også, selv om den har fargekjemi. Fikk også høre at sjappa på Oslo City hadde "bedre" opplegg for svarthvitt, uten at jeg vet om det betyr at de fremkaller med riktig kjemi. Har ikke så mye peil på dette enda, så jeg spurte ikke mer. Men jeg kan jo sikkert rapportere her dersom jeg får fremkalt svarthvittfilm hos FotoKnudsen etterhvert.

 

Hva er forskjellen på E6 og C41? Jeg har noen ruller med Tri-X som jeg skulle ha framkalt sånn etterhvert, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Har tilgang til mørkerom, men sånn i førsteomgang så kunne det vært greit å få gjort det ... automatisk.

 

E6 er fremkallingsprosessen som brukes til lysbilder/dias/positiv film. C41 er den som brukes til vanlig negativ "print"-fargefilm.

Endret av slusk
Lenke til kommentar

azathosk: E6 brukes til slides (fargepositivfilmer, som Kodak Ektachrome eller Fuji Velvia) og C41 brukes til fargenegativer og noen ytterst få B&W-filmer.

 

Sort-hvitt kan fremkalles og kopieres hos JapanPhoto. Vil du ha det ordentlig gjort ville jeg dratt til LabDoka og bedt om fremkalling og kontaktkopi. Da kan du se på kontaktkopien med en lupe og be de kopiere/forstørre de eksponeringene du er fornøyd med. Dette blir antageligvis dyrere, men er mye kulere.

 

slusk: De tenker sikkert på "falsk" B&W-film, altså B&W-film med C41-emulsjon.

Lenke til kommentar

Sist jeg var innom dem på Storo så spurte jeg om dette. De svarte noe om at de bruker den vanlige maskina si til svarthvittfilm også, selv om den har fargekjemi. Fikk også høre at sjappa på Oslo City hadde "bedre" opplegg for svarthvitt, uten at jeg vet om det betyr at de fremkaller med riktig kjemi. Har ikke så mye peil på dette enda, så jeg spurte ikke mer. Men jeg kan jo sikkert rapportere her dersom jeg får fremkalt svarthvittfilm hos FotoKnudsen etterhvert.

 

Ta gjerne å spør, men de var ganske sikre i Sandvika på at det kun var C-41 som gjaldt. Som boffeeen sier får du s/h c-41 film.

 

@boffeeen: Jeg tenker på å fremkalle S/H selv etterhvert, men da jeg ikke har noen særlig mulighet for scanning selv blir det nok å vente med det.

 

@azathosk: Det er ganske gøy å få bildene i hånda også! Utifra hva jeg har sjekket så virker det som de fleste leverer scans i temmelig laber kvalitet.

Jeg har både S/H og C-41 film som må fremkalles etterhvert, så tenkte å teste litt forskjellige på noen ruller og se hva jeg er mest fornøyd med.

Lenke til kommentar

Var på fotoknudsen i dag og fikk tre ruller fremkalt på timesfremkalling. Det kostet 99 kroner per rull (79 kroner for 24-timers fremkalling). Jeg ba om hele at rullen ikke skulle kuttes, og glemte at jeg ikke har de derre mappe-arka her, og jeg vil ikke ha løse striper rundt om kring, så jeg har ikke fått scanna enda, men de så helt greie ut over lysbordet mitt (les: iPad) så gikk vel greit. Ser derimot noen riper og fingermerker, så siden det var såpass dyrt, og hadde disse skavankene satser jeg på LabDoka fremover.

Lenke til kommentar

Det var seriøst mye dyrere enn prisen de ga meg.

Ser at FotoKnudsen har klart å lage en ripe som går på midten av så og si hele filmen.

Skal teste ut LabDoka selv med to filmer jeg snart er ferdig med, så håper på litt bedre resultater der :)

Vel -angående pris er det som regel stor forskjell på timesfremkalling og "vanlig".. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...