-Olsen- Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Hei, Har nå havnet opp i en situasjon hvor jeg kanskje må konsumere en flaske solo jeg har hatt stående på hylla siden januar 2009. Best før datoen på denne er satt til april 2009, så den begynner å miste relativt mye farge, ser blass ut, og flaska virker som er under godt trykk. Den har stått i romtemperatur siden innkjøp, med enkelte sporadiske forsøk på å vende flasken, for å forhindre bunnfall. Akkuratt DEN soloflasken betyr litt for meg, så å gå til innkjøp av ny erstatter utgår. Noen som vet om hvordan tilstanden til brusflasken er? Er det helsefarlig å drikke, eller kommer den mest sannsynlig bare til å smake vondt? Hvis det er konsekvenser av å drikke den, hva snakker vi eventuelt om, og hvor omfattende er det i tidsperspektiv? Så siste spørsmål: Hva er sannsynligheten for gjæring med påfølgende akoholinnhold, om så minimalt? Takker på forhånd for eventuelle svar, tar alt fra synsing til kvalifisert gjetting. Lenke til kommentar
mikkels Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Julebruskongen påstår at det går an å lagre brus slik en gjør med vin. Han mener den smaker bedre med årene, men kanskje dette bare gjelder rød julebrus? http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=144440 Jeg tror ikke den er helsefarlig. Det skal litt til med slike varer, men det er bare synsing fra min side. http://wiki.answers.com/Q/Can_you_drink_soda_after_the_indicated_expiration_date Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Jeg vil ikke si annet enn at jeg ikke ville drukket den selv. Jeg er ikke den mest hysteriske med tanke på datomerking, men appelsinbrus på plastflaske som er to år på overtid? Nei takk. Det finnes sikkert langt verre ting man kan helle i seg, men det kan umulig smake godt. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 (endret) Jeg vil ikke si annet enn at jeg ikke ville drukket den selv. Jeg er ikke den mest hysteriske med tanke på datomerking, men appelsinbrus på plastflaske som er to år på overtid? Nei takk. Det finnes sikkert langt verre ting man kan helle i seg, men det kan umulig smake godt. Hvordan vet du at det ikke går ann å drikke den når du aldri ville prøvd selv? Du får ta og åpne opp flaska å lukte først. Lukter det greit så ville jeg tatt en slurk. En av de mest merkbare tingene med brus som er utgått på dato er at den mister veldig mye kullsyre. Tror jeg har drukket brus som hadde gått ut 1 år før jeg drakk den og det smakte ikke veldig annerledes, bortsett fra at nesten all kullsyren var borte (dette var Cola). Endret 16. mars 2011 av ahpadt Lenke til kommentar
Malvado Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Så lenge brusen ikke har blitt utsatt for direkte sollys eller kraftig varme (som å stå rett over en ovn) så tror jeg neppe at det skal være farlig å drikke den selv etter 2 år over holdbarhetsdato. Bakterievekst inne i selve flasken skal vist ikke forekomme så lenge den er forseglet , det mest som har skjedd er nok at den har tapt seg kraftig smaksmessig og derfor kan være ganske så uapetitelig... Lenke til kommentar
Kokobananas Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Har drukket Eventyrbrus som var to år på overtid. Fargen var blass, men ellers var den helt fin. Til og med kullsyra var grei Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 17. mars 2011 Del Skrevet 17. mars 2011 Jeg vil ikke si annet enn at jeg ikke ville drukket den selv. Jeg er ikke den mest hysteriske med tanke på datomerking, men appelsinbrus på plastflaske som er to år på overtid? Nei takk. Det finnes sikkert langt verre ting man kan helle i seg, men det kan umulig smake godt. Hvordan vet du at det ikke går ann å drikke den når du aldri ville prøvd selv? Har jeg sagt at den ikke kan drikkes? Lenke til kommentar
-Olsen- Skrevet 18. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2011 Regner med den har stått utenfor direkte sollys, og utenfor noen direkte varmekilder, så da blir det bare å ta kjangsen på at det ordnner seg. (Noe annet var vel aldri aktuellt uansett. Smaker den jævlig får det bare stå til. Hvor lang tid må en brus stå for å gjære nok til å inneholde (om så en veldig liten, og umerkelig) mengde alkohol? Takker for svar sålangt Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 18. mars 2011 Del Skrevet 18. mars 2011 Jeg har interesse av å vite hvorfor denne flasken betyr noe for deg. Lenke til kommentar
RastaXP Skrevet 18. mars 2011 Del Skrevet 18. mars 2011 Hei, Har nå havnet opp i en situasjon hvor jeg kanskje må konsumere en flaske solo jeg har hatt stående på hylla siden januar 2009. Best før datoen på denne er satt til april 2009, så den begynner å miste relativt mye farge, ser blass ut, og flaska virker som er under godt trykk. Den har stått i romtemperatur siden innkjøp, med enkelte sporadiske forsøk på å vende flasken, for å forhindre bunnfall. Akkuratt DEN soloflasken betyr litt for meg, så å gå til innkjøp av ny erstatter utgår. Noen som vet om hvordan tilstanden til brusflasken er? Er det helsefarlig å drikke, eller kommer den mest sannsynlig bare til å smake vondt? Hvis det er konsekvenser av å drikke den, hva snakker vi eventuelt om, og hvor omfattende er det i tidsperspektiv? Så siste spørsmål: Hva er sannsynligheten for gjæring med påfølgende akoholinnhold, om så minimalt? Takker på forhånd for eventuelle svar, tar alt fra synsing til kvalifisert gjetting. Det er ikke noe problem med den brusen, den er helt fin. Som så mange har sagt så kan det være den mangler litt piff i kullsyren, men ellers OK. Ettersom jeg har forstått det er ikke brus noe som går ut på dato med det første, men selve plastflasken begynner å bli dårlig pga. syren i brusen over så lang tid. Så, kanskje det er litt mikroskopiske plastflak i den brusen. Kjør på. Lenke til kommentar
Klykken- Skrevet 18. mars 2011 Del Skrevet 18. mars 2011 (endret) Jeg har interesse av å vite hvorfor denne flasken betyr noe for deg. Tenkte samme. En flaske brus med stor betydning..? Endret 18. mars 2011 av Kongklykken Lenke til kommentar
AiKi Skrevet 18. mars 2011 Del Skrevet 18. mars 2011 Det blir et litt drøyt eksempel, men for en del år siden kom jeg over noen gamle brusflasker (glass), antagelig var de ti-femten år over utløpsdato. Synes å huske det var en type sitronbrus og Solo. Synes å huske at sitronbrusen smakte greit, riktignok ingen kullsyre. Soloen hadde dog et bunnfall uten like og en smak som i ettertid huskes best som lignende en vørterøl-Solo-blanding. Litt uvisst hvilke forhold disse hadde blitt lagret under, men mest sannsynlig mørkt og ved romtemperatur. Burde nesten tatt vare på et par for moro skyld. Det blir et litt drøyt eksempel, men for en del år siden kom jeg over noen gamle brusflasker (glass), antagelig var de ti-femten år over utløpsdato. Synes å huske det var en type sitronbrus og Solo. Synes å huske at sitronbrusen smakte greit, riktignok ingen kullsyre. Soloen hadde dog et bunnfall uten like og en smak som i ettertid huskes best som lignende en vørterøl-Solo-blanding. Litt uvisst hvilke forhold disse hadde blitt lagret under, men mest sannsynlig mørkt og ved romtemperatur. Burde nesten tatt vare på et par for moro skyld. Lenke til kommentar
-Olsen- Skrevet 22. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 22. mars 2011 Da var flasken konsumert, eller litt over halve. Kan rapportere om en smak som falt mest mot appelsin-saftis, litt utvannet og rimelig tam (som dere sa) Ellers sa kroppen ifra etter en stund at den ikke var like fornøyd med inntaket. Kvalmen meldte sitt inntog etter en times tid, og påfølgende ca 3 timer etter det var problemet flyttet over til andre enden av systemet. Utover dette ingen andre symptomer. Takk for alle svar, men da var egentlig denne tråden over for min del. PS: Folk flest reagerte kraftig på fargen! Lenke til kommentar
Scrim Skrevet 23. mars 2011 Del Skrevet 23. mars 2011 Over for din del, men vi vil gjerne vite hvorfor brusen var så unik? 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå