Gå til innhold

Kjøpe ny eller oppgradere gammel?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Noen som husker Multicom Compal IFL90+ som kom i 2007? Ikke? Uansett, det er laptopen jeg bruker idag. Den har fungert veldig bra til mine oppgaver; Vanlig bruk, Photoshop CS3, Illustartor CS3, InDesign CS3, Sony Vegas 7 etc. Men nå begynner den å bli litt sliten, siden det er et par år siden sist formatering. Samtidig som 9cellers batteriet er lik nada og den da kan kun brukes strøm. Nå står den tilkoblet en 22" skjerm og fungerer i praksis som en stasjonær og ingen bærbar. Den er også ganske heit til tider, og tilbringer tiden på et viftebrett.

 

Specs:

Prosessor: Intel Core 2 Duo T7300, 2,0 GHz

Brikkesett: Intel 965PM

Minne: 2048 MB (DDR2-667, to moduler)

Harddisk: 250 GB 5400 RPM (SAMSUNG HM250JI)

Grafikkontroller: Nvidia GeForce 8600M GT (512 MB minne)

Skjerm: 15,4" WSXGA+ (1680x1050)

Batteri: 80 Wh

Nettverk: 10/100/1000 Mbps Broadcom og Intel 802.11a/b/g/n

 

 

Er sugen på nyere utgave av illustartor++ CS5, samt et bedre videoredigeringsprogram. og ikkje minst å oppgradere til Win7. Som eg føler vil kreve meir enn det eg har idag.

 

Kva bør eg gjere for å få ein pc som held i nokre år til? Legge penger i meir minne, SSD disk, nytt batteri, nytt OS. Noko som gjerne kjem opp mot 4000kr.

 

Eller skal eg rett og slett slå til med ein heilt ny pc, der eg får alt dette inkludert? Er det ei meir fornuftig løysning?

Den pcen må kunne dra CS5 pakken, helst ha SSD og sjølvsagt Win7. Pcen må også kunne settast på dockingstasjon. Samtidig som den må ha ein høyoppløyslig skjerm. Maks str. er 15/16"

 

Kva seier de? Skal eg oppgradere eller kjøpe ny? I tillfelle, nokon som har forslag på pcar? Må ikkje koste meir enn 10k helst.

 

Mvh Granberg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å si det slik; å oppgradere en bærbar er både knotete og vil gjerne gi begrenset ytelsesøkning.

 

Minne vil være greit å opgradere, det samme vil overgang til SSD være. CPU er straks litt mere krevende, både i form av at det kan være vanskelig å fysisk gjøre arbeidet + at maskinen i helhet kanskje vil slite med høyere varmeutvikling. La oss si du finner en firekjerners CPU, selv om maskinen og hovedkortet støtter det kan det være at du vil få problemer med viftestøy.

 

Om du har Vista idag vil maskinen bli mer responsiv med Win7, så det burde ikke være noe problem. Men så er vi tilbake til at OS vil følge med en eventuell ny PC og da vil du ikke få noe igjen for pengene på det.

 

Mitt råd er enkelt sagt, oppgrader med brukt minne (og forsåvidt med brukt CPU og SSD om du skulle være heldig å finne). Da kan det jo være at du vurderer 800-900 kr til Win7 som kurant. Ellers tror jeg ikke investeringen vil lønne seg.

 

Bruktmarkedet

 

Om du re-installerer OS så tipper jeg du vil kunne selge din gamle maskin og få en tusenlapp eller litt mer om du finner rette kjøper :)

 

Edit, linket til feil minne

Endret av torfinns
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...