Gå til innhold

[Løst] Hjelp og tips til kjøp av stasjonær og bærbar PC


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Lagte tidligere et innlegg angående kjøp av bærbar til spilling, men kom frem til at jeg egentlig kan kjøpe en veldig god stasjonær og en grei bærbar til omtrent samme pris. Jeg trenger absolutt en bærbar, for jeg har behov for å flytte mye på den, både i huset og ut av huset.

 

Jeg ønsker å holde meg rundt 20.000 totalt, for både stasjonær og bærbar.

 

Jeg har laget en litt grov handleliste på komplett med noe av det jeg ønsker, så hadde det vært fint om dere kunne komme med innspill og erfaringer. Handlelisten er HER.

 

Som dere ser så har jeg lagt til 2 forskjellige skjermkort. En stor forskjell er pris, men hvilke forskjeller er det på ytelse? Slik jeg ser det så er nesten Radeon-kortet bedre med tanke på minne og klokkehastighet, men til nesten halv pris? Begge skjermkortene er ganske store, som alle skjermkort nå til dags. Hvilke muligheter vil jeg ha til å skaffe meg SLI i fremtiden, med tanke på plass og at jeg i handlelisten har lagt til et mikro-ATX hovedkort?

 

Hva med harddisker? ATA-300 og ATA-600, hva er forskjellen i praksis? Hva burde jeg ha?

 

Det er viktig at PCen skal være fremtidsrettet og kunne spille de nyeste spillene uten problemer. Jeg vil ha muligheten til å lett kunne oppgradere uten å bytte ut alle kompontenene. Hvis jeg ikke tar feil, vil jeg kunne bruke hovedkortet i lang tid, da det er samme socket som neste generasjons intel prosessorer? Kom gjerne med tanker om alle andre ting i handlelisten, som skjerm, minne og prosessor.

 

Som jeg nevnte, ønsker jeg å ha en bærbar utenom. Den skal ikke være en hardcore spill PC, men som kan greit brukes til å spille alle slags spill i ny og ne. Tidligere hadde jeg en XPS 1730 med SLI, 4GB minne og 2,5Ghz Duo Core. Hvor er DENNE(med i5-2540M, 4GB minne og GeForce GT540 2GB) i forhold til min gamle XPS og i forhold til moderat spilling?

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde velge de nye Sandy Bridge-prosessorene, som yter bedre enn det du valgte, og er billigere.

 

Hovedkort: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626994

Prosessor: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=619274

RAM: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=618006 (du kan spare et par hundre kroner hvis du velger litt billigere brikker, som disse.

 

Når det gjelder grafikkortet, kan du se denne testen som sammenlikner 6950 med mange andre kort, deriblant GTX 580. Jeg vil selv si at et GTX 580 koster mer enn det smaker, men det er jo opp til deg å vurdere akkurat det. For samme pris som en GTX 580 kan du også velge 560Ti i SLI, se denne testen for sammenlikning (begge testene tester mange andre spill og benchmarks også og er fordelt ut over flere sider).

Endret av Mathias-S
Lenke til kommentar

Forskjellene er at du har 0.1GHz ekstra, 2MB ekstra cache og hyperthreading. Ingen av disse vil ha noe å si for spill og da er det ikke noe vits å legge 700kr ekstra. Ting som videokomprimering (som ikke går på GPU), kompilering og liknende vil dog dra nytte av hyperthreading.

 

Hva med plass til SLI på DETTE hovedkortet?

Du mener dette? (linken funka ikke)

Der er det mer enn god nok plass til SLI. Grafikkortet vil dekke ett ekstra spor, men på det kortet er det to spor mellom PCI-e-portene, så da har du grei plass mellom to grafikkort.

 

Du bør forresten ikke ha m-ATX hvis du vil ha SLI, men dette er et vanlig ATX-kort.

 

Hva med dette skjermkortet?

Det er bra, det. Igjen så vil jeg referere til testen jeg lenket til, hvor du kan se hvordan 6950 og 6970 yter i forhold til andre kort, deriblant GTX 570, GTX 580 og GTX 560. Da kan du selv se om du er villig til å betale for prisforskjellen den lille ekstra ytelsen gir: http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/13 (og denne går over flere sider, det testes mange andre spill der)

Endret av Mathias-S
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...