Gå til innhold

[Løst] Hvor finner jeg slike skruer?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg skal sette opp push-pull på en CoolIT ECO A.L.C. vannkjøler, men radiatoren tar selvsagt ikke vanlige vifteskruer. Skruene jeg trenger er de samme som de man fester harddisker til kabinettet med, men de må være såpass lang at de når i gjennom vifta og inn i radiatoren.

 

Er det noen som vet hvor jeg kan finne slike skruer? Jeg har allerede vært i et par jernvarehandler og en databutikk, uten resultat.

Endret av Marius-ah
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Disse du skal ha ?

 

http://parts.digikey.com/1/parts/441704-screw-phillps-pan-6-32x3-8-r6-32x3-8.html

 

Kommer fra usa så kan kanskje være litt lang ventetid kontra å finne en lokal butikk :)

 

Edit: Sorry ser ut som om lageret er tomt....

 

Edit2: Prøv disse:

 

http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=H356-ND

 

Samme i nylon:

http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=H556-ND

Eller med flatt hode

http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=H156-ND

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar

Nja, har faktisk vært innom den siden, men hodet på de skruene er for stort for Noctua-viftene mine. Og jeg vet ikke om jeg har lyst til å betale flere hundre kr inkl. frakt for et knippe skruer fra USA... :p

 

EDIT: Hm, de siste linkene der så interessante ut. Skal se om jeg blir å bestille fra USA. Men det frister bare så lite med å vente et par-tre uker på å få montert den siste vifta på vannkjølingen, hehe.

Endret av Marius-ah
Lenke til kommentar

Et tips hvis du først bestiller fra USA kan være å heller bestille et helt kit, prisforskjellen er ikke så stor, og når man først er igang liksom :p

 

http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?lang=en&site=NO&WT.z_homepage_link=hp_go_button&KeyWords=1603-KIT-ND&curr=USD&x=0&y=0

 

Men som du sier bør det jo være lokale tilbydere som også har....

 

Digi-key har forøvrig (ofte) gratis frakt til Norge om du bestiller for over 100$, ulempen er at på så høye summer kommer hele den norske tollbehandlingen inn.....

Lenke til kommentar

Bare ikke ta for mye tape, siden det eneste minuset er at tapen er en magnet for hår og hybelkaniner.

 

Kan sikkert komme med et bilde av 120mm viften jeg festet med tape senere i dag når jeg kommer hjem.

 

Har desverre ikke hatt vårrengjøring enda så det er ganske støvete inne i pcen.

Endret av Wilyes
Lenke til kommentar

Nja ser ikke helt vitsen. Blir bare masse sløsing av tape synes nå jeg. Og luftstrømmen er god nok som det er. Cpu er vel rund 28*c idle og 54*c load. Forresten har jeg montert viftene i kabinettet slik at det er overtrykk i kabinettet selv om det består av nesten bare gjennomhullede metallplater og gitter.

Lenke til kommentar

Hehe, okay.

 

Hm, tror du jeg vil kunne få mindre støv i PC'en om jeg skrur av eksosviften i topp, og lar all eksosen gå i gjennom CPU-radiatoren? Da blir det vel litt mer overtrykk enn det er nå. Har kun en vifte i front, men jeg kan sette to der hvis det er nødvendig.

 

Jeg har et til spørsmål! Jeg liker å ha automatisk viftekontroll på CPU-kjølingen. Viftekontrollen på min PC er bygd opp slik at jeg kan justere CPU-viften for seg selv og kabinettviftene samlet (har to 3-pins kabinettviftekontakter på HK). I bruksanvisningen til vannkjøleren står det at pumpa (3-pins) skal stå i en kontakt for kabinettvifter, men kan jeg sette pumpa i CPU-kontakten (4-pins) slik at jeg kan samle de to radioatorviftene som "kabinettvifter", så jeg får parallell automatisk justering av disse?

Lenke til kommentar

Tror topviften bør være hvor den er. Testet det tidligere og temperaturen steg 3*c. Men eneste minuset er at kjøleribbene på cpu må da rengjøres oftere. Men det er ikke så mye jobb hvis du her riktig kjøler. Jeg har Cooler Master v8 og der er det bare og stikke et stykke papir imellom kjøleribbene nermest fronten og så dra ut støvdotter hvert halvår.

 

En slik vifte blåser en del ekstra støv inn. Men god luftflyt får man.

 

Nja ikke alle hk støtter automatisk styring av kabinettvifter. Men du kan mulig endre hastigheter ved og tukle litt i bios hvis HKet ditt støtter det.

Lenke til kommentar

Okay. Grunnen utformingen til radiatoren til vannkjølingen, så vil det bli mye arbeid og rengjøre den.

 

Joda, HK'et mitt støtter automatisk viftestyring. Som jeg forklarte så kan jeg styre to ting hver for seg:

-CPU-viften

-Begge kabinettviftene (disse går på samme kontroller både i BIOS og software i Win7)

 

Det jeg egentlig lurte på var om jeg kan koble pumpen til vannkjøleren i en 4-pins kontakt, selv om pumpen kun har en 3-pins kontakt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...