Gå til innhold

Multicom Kunshan P150/P170 tråden


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er det veldig stor forskjell på nVidia GeForce GTX 460M og nVidia GeForce GTX 485M?

 

Skal ha i7-2720QM siden den støtter 1600mhz på ram... tenker å ha minst 8gb.

 

Bruken min er mest web, programmering, photoshop og litt spilling. (Blir vel mer spilling nå som jeg kanskje skal kjøpe denne, men har jo ps3...)

 

Tanken er å kjøpe en kraftig pc som holder seg i X antall år. Oppgraderer ram og skjermkort etterhvert som prisene faller. Skjermkortet kan jeg jo oppgradere om 2-3 år, og da til en helt annen pris. Samme som jeg har gjort med min Dell Inspiron 6000 som flott kjører Windows 7 :)

 

Den bør ha støtte for HDMI 1.4 og alt av codecs da jeg tenkte å bruke pc'n som multimediasenter siden ps3 ikke støtter mkv :(

Endret av BIG1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er temmelig stor forskjell på GTX 485M og GTX 460M, ja. Faktisk vil 485 i noen tilfeller yte bedre enn 2 stk. 460 SLI. 3DMark Vantage gpu score'n på 485 ligger på over 12000, det dobbelte omtrent av hva 460 klarer. Men jeg ville ikke vurdert hverken 485 eller HD 6970, dersom spilling på maskinen ikke var høyeste prioritet. Til det er prisen for høy, og ytelsen fra GTX 460M er i de fleste tilfeller god nok.

 

Notebookcheck.net - Mobile Graphic Cards Benchmark List

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Thunderbolt er en halvferdig standard av Light Peak som skulle revolusjonere hele dataverdenen, men flere og flere snur ryggen til den.

Pr. idag er det bare Apple og Intel leiren som messer over det, men de roper halleluja i kor :D

 

 

Resten av bransjen har valgt USB 3. Den koster $5 å implementere, mens Thunderbolt koster $90.

Endret av Protest
Lenke til kommentar

Har et par spørsmål:

 

1. Hvordan er batteritiden på p150 mens du gamer og mens du surfer vanlig på nett?

2. Har hørt det kommer mye støy av viftene. Hvor merkbart er det? Er det sånn at du ikke kan høre lydene (med lydene mener jeg lydene fra spillet) eller musikken fra pc'en? Og er det noen som kan ta opp støyet fra viftene sånn at jeg kan høre det? Hadde blitt veldig taknemmelig for det :)

3. Hvordan er tastaturet generelt? Er det ukomfertabelt å bruke eller er det noe man blir vant til?

4. Hvor lenge vil den pc'en med disse specsa sånn ca holde til spill lengere fremover i tid?

Prossesor

Intel Core i7-2720QM firekjernet prosessor, 2.2GHz, 6MB SmartCache

Minne

8GB DDR3 SO-DIMM 1333MHz (2x4GB)

Harddisk

Seagate Momentus XT 7200.1 Hybrid 500GB 7200rpm HDD + 4GB SSD

Grafikkort

AMD Mobility Radeon HD 6970M 2GB GDDR5

5. Syntes å ha hørt et sted at det var noen problemer med den seagate harddisken. Er det sant? I så fall hvilke problemer da?

6. Hvis noe går i stykker hvor sender jeg det da? Fordi har aldri bestilt pc fra en nettbutikk.

7. Hvor lang tid bruker de sånn ca. på å sende pc'en? 2-3 uker?

 

Det ble en del spørsmål men håper dere kan svare på noen av de i hvertfall :)

 

Takker for alle svar :]

Lenke til kommentar

Skal svare, men jeg både håper at noen andre også svarer akkurat på det samme :)

 

1 - Altfor kort tid til at jeg har prøvd det, eller vil måle tiden. Henviser deg til tester som er gjort.

2 - Støy er relativt, men ikke noe problem å høre spillet selv om ikke de innebygde høytalere gir skikkelig spillinnlevelse. Du kan sammenligne duren med en kraftig V8 som brummer, i stedet piping fra en liten motor som irriterer. Det er altså levelig med støyen fra P150.

3 - Jeg er meget fornøyd med tastaturet. Ikke noe fleksing noen steder, heller ikke knirk. Det er dog noen her som har klagd på det.

4 - Regner med at den fortsatt er kongen på haugen når BF3 kommer til høsten, selv om det da kanskje også er flere på den haugen, men tror ikke noen rager høyere for å si det sånn av bærbare med ett skjermkort. Om du kjøper GTX 485M/HD 6970M så tror jeg den om tre år vil være der GTX 460M er i dag. Altså ikke fullstendig frakjørt. Dog er spørsmålet om man har behov for enda mer krefter da i skjermkortet og hvilket spill du da vil spille. Noe av svaret får vi når BF3 kommer - tror jeg. Det er uttalt fra EA sin side, at ingen konsoller pr i dag vil klare BF3, så de har med å lage en ny generasjon for å klare det spillet.

5 - Ja, det har vært problemer med de. Husker ikke, så noen andre kan utdype det nærmere.

Om ett år er pisene på SSD kommet enda lenger ned i pris, og da bytter du ut hybriddisken og dytter den i et USB 3 kabinett - "The problem solved".

6 - Du sender den eventuelt til Multicom. De samme folkene som satte den sammen.

7 - Ny? Alt ettersom. Nå begynner de nok å få orden på alle delene, og etterslepet som ble i vinter pga problemene som Intel hadde. Tror det går under fjorten dager, så ha du den i hus.

 

Så håper jeg noen andre kan komplementere med det jeg ikke har svart, eller å ta opp lyd etc.

Husk bare at det er en Porsche Turbo S du vil bestille og ikke en Toyota Prius :)

Endret av Protest
Lenke til kommentar

Battereffektiviteten er temmelig laber - men dette er ikke uventet, da dette er en høyt ytende laptop med kraftig prosessor og skjermkort. Det står noe om batteritider helt på slutten av notebookcheck.net sin test av Eurocom Racer, som nettop har i7-2720QM og HD 6970M. Her.

 

Men - man spiller da ikke på batteridrift. Plugg i strømmen, problem solved.

 

Det har vært en del klager på Seagate Momentus XT ja. Det går på at den fryser til av og til, og at den lager irriterende lyder. Dette er noe som skulle bli fikset med en firmware-update sist jeg leste noe om saken - hvordan ståa er nå, vet jeg ikke. Bruk Google.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Om jeg holder meg til bil analogiene mine igjen, ( ... og som noen liker)

... så kan det hende at det er noen smartinger som om tre år har klart å lage lappisene svar på Tesla. Husk dog at bilindustrien har brukt over hundre år på å dit de har kommet med elektro og hybridbiler. Dog har de kanskje klart å effektivisere skjermkortene noe innen tre år, og da er kanskje ikke kjølebehovet så voldsomt.

 

Tror det er den veien det går, i stedet for å stadig lage heftigere kort siden de heftigste kortene allerede matcher de heftigste nåværende spill og det også er regnet med at dagens maskiner skal klare BF3 med den nye spillmotoren.

 

Det er heller spillutviklerne som må lage mindre ytelses krevende spill. Nytter jo ikke at alle spillutviklere skal komme med nye krav annen hver måned.

Endret av Protest
Lenke til kommentar

Sager med nyheten om at GTX 560M nå er tilgjengelige til P150, P170 og X7200.

 

GTX 560M har ca. 15 % høyere klokkehastighet enn GTX 460M, men er ellers basert på samme brikke. Samtidig som strømforbruk og varmeutvikling ikke skal øke, i hvert fall. Det er også håp om at Clevo's neste generasjon spillbærbare også vil få Optimus implementert, noe som visstnok er på gang i Asus' nye G54/74 som er på vei, og også Toshiba Quosmio, MSI og Alienware har lignende løfter. Kilde: Anandtech

 

Da er det bare å vente på Multicom.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Om PC'n har GeForce GTX 560M så betyr det at den har Optimus?

Frister å ha Optimus :)

 

Nei, det gjør det ikke. Det er allerede fullt mulig med Optimus på GTX 460M også, men foreløpig har ingen bærbare med såpass kraftige skjermkort tatt Optimus i bruk, pga. enkelte problemer. Men det er ventet at Optimus nå også kommer i den nye generasjonen spillbærbare som er i anmarsj. I tilfellet Kunshan-maskinene, så må man vente til Clevo kommer med en ny generasjon/oppgradering av dem. GTX 560M alene vil ikke gjøre noen forskjell i forhold til Optimus.

Edit: Men det er selvfølgelig mulig at GTX 560M har noen endringer som gjør at det blir enklere å få Optimus til å virke, og at det er derfor at en rekke produsenter av spillbære nå kommer på banen med Optimus i kraftige spillbærbare også

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...