Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan få Sixpack?


Anbefalte innlegg

Og hvis du mener frokost er usunt/et mindre sunt måltid en evt de andre

 

Du burde kanskje lese hva han faktisk skriver?

Det jeg skrev er forsåvidt helt riktig. kanskje du burde lese hva andre skriver før du begir deg ut på noe?

Forstod godt hva du skrev og sier ikke at det du sier er galt. Det jeg lurer på er hvorfor du drar opp noe Storken aldri nevnte.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mannen påsto vitterlig ikke at frokost er mindre sunt enn andre måltider, han påpeker bare myten omkring frokost som "dagens viktigste måltid". Slutt med stråmennene.

 

Ellers er jeg i likhet med Matsemann interessert i å høre hvorfor proteinet i proteinpulver i større grad enn protein fra andre kilder omdannes til fett, og ved hvilken mekanisme dette skjer. Såvidt meg bekjent er proteinet i de fleste proteinpulver fra melk, altså myseproteiner og kasein. Proteinet i melk er viden kjent for å være av ypperste kvalitet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er kjedelig nok svært usunt/helsefarlig/dødelig å gå ned 24 på så kort tid. satser på at jeg hadde rett, du mangler sikkert en fot.

 

jeg mener ikke stoffet er rett. jeg vet det :)

 

Og hvis du mener frokost er usunt/et mindre sunt måltid en evt de andre, så vet jeg at hjernen din har spist opp aminosyrene under alvorlig ketogenese over veldig lang tid. faster du året rundt eller noe? SVÆRT helseskadelig.

 

Du fremstår totalt uvitende, med stor mangel på grunnleggende fakta.

Du er ikke verdig å diskutere mer med.

 

Jeg stopper denne diskusjonens alvorlige svar grunnet følgende.

 

- Du utgir deg på nett som å være en som ser på dette humoristisk. jeg beklager sterkt at jeg tok deg seriøst. :blush:

 

Angrer virkelig ikke et sekund på at jeg takket nei til ernæring og helse studiet.

 

I motsetning til deg, har jeg bilder og treningslogg til å dokumentere dette. Du aner faen ikke hva du snakker om.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mannen påsto vitterlig ikke at frokost er mindre sunt enn andre måltider, han påpeker bare myten omkring frokost som "dagens viktigste måltid". Slutt med stråmennene.

 

Ellers er jeg i likhet med Matsemann interessert i å høre hvorfor proteinet i proteinpulver i større grad enn protein fra andre kilder omdannes til fett, og ved hvilken mekanisme dette skjer. Såvidt meg bekjent er proteinet i de fleste proteinpulver fra melk, altså myseproteiner og kasein. Proteinet i melk er viden kjent for å være av ypperste kvalitet.

Jeg ser du har lest på baksiden av diverse pakninger utgitt fra proteinfabrikken. gratulerer, du har blitt tildelt informasjon du kan, og har valgt å tro på. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

 

Den Metabolske mekanismen menneskene/animalske dyr har, går fra grad 1 - 7. ( hvor intensivt du trenger ATP for å fungere over tid i den gitte aktivitetsgraden. ved trening trenger musklene tid og en gitt menge byggestener for å bygge seg opp når sarkomerene (mysosin, aktin/tropomysion/troponin)-opplegget gjennomgår din selvbegåtte form for apoptose ( ikke programert celledød, men i dette tilfelle mekanisk slitasje/skade). musklene dine har et maksimalt opptaksnivå, (som et hus trenger et nøyaktig tall mursten for å bygges opp). prøv å bygg et bittelite kott med 100 000 lekablokker.

 

Konspetet er at hvis du overkiller byggeprosjektet med x antall lekablokker, må lekablokkene lagres et sted. nemlig på dine mage, som et flott deilig bildekk. ( så klart skilles også en overdose fullstendige proteinkjeder gjennom nyrene, som forsåvidt er usunt. kapilærnøstet og basalmembranen er relativt trang skjønner du.

 

Vil du ha bevis, dra på apoteket, kjøp URINSTIX, spis normalt, piss på morgenen. normale nivåer vil skilles ut (lys lys lilla farge)

 

Så gjør du det samme, med inntak av myseprotein blandet med bla. melk eller vann. mørk lillafarge, som kan indikere nyreproblemer hvis du ikke har tatt proteinshake. massivt overskudd! og det er maks 3 gram! resten er fett, lagret i kroppen.

 

Rapporter tilbake hvis du prøver :)

 

Og melk, det er flott protein. men ikke tro proteinfabrikken bruker "kvalitetsfylt" syntetisk myseprotein.

 

Les litt om adapsjon av nyreabsorbsjon, real tankevekker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er kjedelig nok svært usunt/helsefarlig/dødelig å gå ned 24 på så kort tid. satser på at jeg hadde rett, du mangler sikkert en fot.

 

jeg mener ikke stoffet er rett. jeg vet det :)

 

Og hvis du mener frokost er usunt/et mindre sunt måltid en evt de andre, så vet jeg at hjernen din har spist opp aminosyrene under alvorlig ketogenese over veldig lang tid. faster du året rundt eller noe? SVÆRT helseskadelig.

 

Du fremstår totalt uvitende, med stor mangel på grunnleggende fakta.

Du er ikke verdig å diskutere mer med.

 

Jeg stopper denne diskusjonens alvorlige svar grunnet følgende.

 

- Du utgir deg på nett som å være en som ser på dette humoristisk. jeg beklager sterkt at jeg tok deg seriøst. :blush:

 

Angrer virkelig ikke et sekund på at jeg takket nei til ernæring og helse studiet.

 

I motsetning til deg, har jeg bilder og treningslogg til å dokumentere dette. Du aner faen ikke hva du snakker om.

så bildene dine. de poengterer hvor feil du tar. henvend deg til meg når du har lært noe om kosthold/trening hvis du vil ha en seriøs debatt en dag :tease:

Lenke til kommentar

Finnes andre merker enn proteinfabrikken. Og herregud for en arrogant måte du har å argumentere/diskutere på.

Glatt overser du alle argumenter, og angriper ting ingen har sagt.

 

Ingen har sagt noe om at man kan ta opp uendelige mengder protein. Vi mener bare at proteintilskudd er et tilskudd. Det er du som drar opp at det lagres ved inntak over kcalbalansen, og så bruker det som argument mot at vi tar feil. Wtf?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mannen påsto vitterlig ikke at frokost er mindre sunt enn andre måltider, han påpeker bare myten omkring frokost som "dagens viktigste måltid". Slutt med stråmennene.

 

Ellers er jeg i likhet med Matsemann interessert i å høre hvorfor proteinet i proteinpulver i større grad enn protein fra andre kilder omdannes til fett, og ved hvilken mekanisme dette skjer. Såvidt meg bekjent er proteinet i de fleste proteinpulver fra melk, altså myseproteiner og kasein. Proteinet i melk er viden kjent for å være av ypperste kvalitet.

Jeg ser du har lest på baksiden av diverse pakninger utgitt fra proteinfabrikken. gratulerer, du har blitt tildelt informasjon du kan, og har valgt å tro på. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

 

Den Metabolske mekanismen menneskene/animalske dyr har, går fra grad 1 - 7. ( hvor intensivt du trenger ATP for å fungere over tid i den gitte aktivitetsgraden. ved trening trenger musklene tid og en gitt menge byggestener for å bygge seg opp når sarkomerene (mysosin, aktin/tropomysion/troponin)-opplegget gjennomgår din selvbegåtte form for apoptose ( ikke programert celledød, men i dette tilfelle mekanisk slitasje/skade). musklene dine har et maksimalt opptaksnivå, (som et hus trenger et nøyaktig tall mursten for å bygges opp). prøv å bygg et bittelite kott med 100 000 lekablokker.

 

Konspetet er at hvis du overkiller byggeprosjektet med x antall lekablokker, må lekablokkene lagres et sted. nemlig på dine mage, som et flott deilig bildekk. ( så klart skilles også en overdose fullstendige proteinkjeder gjennom nyrene, som forsåvidt er usunt. kapilærnøstet og basalmembranen er relativt trang skjønner du.

 

Vil du ha bevis, dra på apoteket, kjøp URINSTIX, spis normalt, piss på morgenen. normale nivåer vil skilles ut (lys lys lilla farge)

 

Så gjør du det samme, med inntak av myseprotein blandet med bla. melk eller vann. mørk lillafarge, som kan indikere nyreproblemer hvis du ikke har tatt proteinshake. massivt overskudd! og det er maks 3 gram! resten er fett, lagret i kroppen.

 

Rapporter tilbake hvis du prøver :)

 

Og melk, det er flott protein. men ikke tro proteinfabrikken bruker "kvalitetsfylt" syntetisk myseprotein.

 

Les litt om adapsjon av nyreabsorbsjon, real tankevekker.

 

Høyt proteininntak henger sammen med lavere kroppsvekt, høyere fettfri masse og bedre kognitive funksjoner. Du henger deg opp i nyrefunksjon. Her er en fin artikkel rundt det.

Edit: og her er en fin sak om nyrefunksjonen spesifikt:link

Endret av storken
Lenke til kommentar

Mannen påsto vitterlig ikke at frokost er mindre sunt enn andre måltider, han påpeker bare myten omkring frokost som "dagens viktigste måltid". Slutt med stråmennene.

 

Ellers er jeg i likhet med Matsemann interessert i å høre hvorfor proteinet i proteinpulver i større grad enn protein fra andre kilder omdannes til fett, og ved hvilken mekanisme dette skjer. Såvidt meg bekjent er proteinet i de fleste proteinpulver fra melk, altså myseproteiner og kasein. Proteinet i melk er viden kjent for å være av ypperste kvalitet.

Jeg ser du har lest på baksiden av diverse pakninger utgitt fra proteinfabrikken. gratulerer, du har blitt tildelt informasjon du kan, og har valgt å tro på. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

 

Den Metabolske mekanismen menneskene/animalske dyr har, går fra grad 1 - 7. ( hvor intensivt du trenger ATP for å fungere over tid i den gitte aktivitetsgraden. ved trening trenger musklene tid og en gitt menge byggestener for å bygge seg opp når sarkomerene (mysosin, aktin/tropomysion/troponin)-opplegget gjennomgår din selvbegåtte form for apoptose ( ikke programert celledød, men i dette tilfelle mekanisk slitasje/skade). musklene dine har et maksimalt opptaksnivå, (som et hus trenger et nøyaktig tall mursten for å bygges opp). prøv å bygg et bittelite kott med 100 000 lekablokker.

 

Konspetet er at hvis du overkiller byggeprosjektet med x antall lekablokker, må lekablokkene lagres et sted. nemlig på dine mage, som et flott deilig bildekk. ( så klart skilles også en overdose fullstendige proteinkjeder gjennom nyrene, som forsåvidt er usunt. kapilærnøstet og basalmembranen er relativt trang skjønner du.

 

Vil du ha bevis, dra på apoteket, kjøp URINSTIX, spis normalt, piss på morgenen. normale nivåer vil skilles ut (lys lys lilla farge)

 

Så gjør du det samme, med inntak av myseprotein blandet med bla. melk eller vann. mørk lillafarge, som kan indikere nyreproblemer hvis du ikke har tatt proteinshake. massivt overskudd! og det er maks 3 gram! resten er fett, lagret i kroppen.

 

Rapporter tilbake hvis du prøver :)

 

Og melk, det er flott protein. men ikke tro proteinfabrikken bruker "kvalitetsfylt" syntetisk myseprotein.

 

Les litt om adapsjon av nyreabsorbsjon, real tankevekker.

 

Takk for svar. At OVERFLØDIGE aminosyrer ikke benyttes i proteinsyntesen er jeg naturligvis innforstått med, men slik det ble fremstilt tidligere i tråden tolket jeg det dithen at proteinet i proteinpulver, vha en eller annen mystisk mekanisme, i stor grad ble omgjort til fett. Det hadde forresten vært flott med en kilde som underbygget påstanden din om juks og fanteri på produktinformasjonen hos Proteinfabrikken. Jeg spiser ikke proteinpulver ettersom jeg får i meg nok i mitt daglige kosthold; hvis ikke skulle jeg gjerne testet selv med nevnte sticks. :)

 

Dog etterlyser jeg en forklaring på hvilken mekanisme som omdanner protein til fett. Når man inntar protein i eksess av det man trenger, vil oksidasjonsraten av protein skrus opp, og mer protein forbrennes som energi i takt med hvor mye overflødig protein man spiser. Etter det jeg har forstått, har ikke kroppen en mekanisme for omdannelse av protein til fett, slik den har for karbohydrater (de novo lipogenese). Jeg vet at aminosyrer kan omdannes til glukose, men denne glukosen brukes vel andre steder i kroppen fremfor å lagres som fettvev?

Lenke til kommentar

Mannen påsto vitterlig ikke at frokost er mindre sunt enn andre måltider, han påpeker bare myten omkring frokost som "dagens viktigste måltid". Slutt med stråmennene.

 

Ellers er jeg i likhet med Matsemann interessert i å høre hvorfor proteinet i proteinpulver i større grad enn protein fra andre kilder omdannes til fett, og ved hvilken mekanisme dette skjer. Såvidt meg bekjent er proteinet i de fleste proteinpulver fra melk, altså myseproteiner og kasein. Proteinet i melk er viden kjent for å være av ypperste kvalitet.

Jeg ser du har lest på baksiden av diverse pakninger utgitt fra proteinfabrikken. gratulerer, du har blitt tildelt informasjon du kan, og har valgt å tro på. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

 

Den Metabolske mekanismen menneskene/animalske dyr har, går fra grad 1 - 7. ( hvor intensivt du trenger ATP for å fungere over tid i den gitte aktivitetsgraden. ved trening trenger musklene tid og en gitt menge byggestener for å bygge seg opp når sarkomerene (mysosin, aktin/tropomysion/troponin)-opplegget gjennomgår din selvbegåtte form for apoptose ( ikke programert celledød, men i dette tilfelle mekanisk slitasje/skade). musklene dine har et maksimalt opptaksnivå, (som et hus trenger et nøyaktig tall mursten for å bygges opp). prøv å bygg et bittelite kott med 100 000 lekablokker.

 

Konspetet er at hvis du overkiller byggeprosjektet med x antall lekablokker, må lekablokkene lagres et sted. nemlig på dine mage, som et flott deilig bildekk. ( så klart skilles også en overdose fullstendige proteinkjeder gjennom nyrene, som forsåvidt er usunt. kapilærnøstet og basalmembranen er relativt trang skjønner du.

 

Vil du ha bevis, dra på apoteket, kjøp URINSTIX, spis normalt, piss på morgenen. normale nivåer vil skilles ut (lys lys lilla farge)

 

Så gjør du det samme, med inntak av myseprotein blandet med bla. melk eller vann. mørk lillafarge, som kan indikere nyreproblemer hvis du ikke har tatt proteinshake. massivt overskudd! og det er maks 3 gram! resten er fett, lagret i kroppen.

 

Rapporter tilbake hvis du prøver :)

 

Og melk, det er flott protein. men ikke tro proteinfabrikken bruker "kvalitetsfylt" syntetisk myseprotein.

 

Les litt om adapsjon av nyreabsorbsjon, real tankevekker.

 

Takk for svar. At OVERFLØDIGE aminosyrer ikke benyttes i proteinsyntesen er jeg naturligvis innforstått med, men slik det ble fremstilt tidligere i tråden tolket jeg det dithen at proteinet i proteinpulver, vha en eller annen mystisk mekanisme, i stor grad ble omgjort til fett. Det hadde forresten vært flott med en kilde som underbygget påstanden din om juks og fanteri på produktinformasjonen hos Proteinfabrikken. Jeg spiser ikke proteinpulver ettersom jeg får i meg nok i mitt daglige kosthold; hvis ikke skulle jeg gjerne testet selv med nevnte sticks. :)

 

Dog etterlyser jeg en forklaring på hvilken mekanisme som omdanner protein til fett. Når man inntar protein i eksess av det man trenger, vil oksidasjonsraten av protein skrus opp, og mer protein forbrennes som energi i takt med hvor mye overflødig protein man spiser. Etter det jeg har forstått, har ikke kroppen en mekanisme for omdannelse av protein til fett, slik den har for karbohydrater (de novo lipogenese). Jeg vet at aminosyrer kan omdannes til glukose, men denne glukosen brukes vel andre steder i kroppen fremfor å lagres som fettvev?

Jeg skal innrømme at den mystiske fasen med proteinpulverets omgjøring var relativt uspesifikt :) det er ikke noe mystisk fase, det er en generell reaksjon på alle sorter overflødig protein. håper da dette var bedre formulert.

 

kroppen forbrenner overflødig protein under aktivitet. egentlig alt som kan omdannes til ATP, omdannes til ATP under de riktige omstendighetene. Ellers, under null aktivitet til lav aktivitet ( ikke trening) ordner metabolismen med omgjøring av Protein-> fett.

 

Olympatoppen - toppidrettsutøvere og leger ( blant annet en av mine lærere) har konkludert at 10 - 20 EA ( Essensielle Aminosyrer) er nok for et godt opptak og nesten maksimal muskelvekst etter trening.

Mer enn dette er unødvendig. Dette er bare å besøke nettsiden om for ytterligere informasjon.

 

Får inn en godt halvutdannet kamerat på forumet til å hjelpe til med å bidra til økt forståelse i dette emnet, mye mer enn jeg personlig kan bidra med :) han tar resten av svarene godt begrunnet.

Lenke til kommentar

Finnes andre merker enn proteinfabrikken. Og herregud for en arrogant måte du har å argumentere/diskutere på.

Glatt overser du alle argumenter, og angriper ting ingen har sagt.

 

Ingen har sagt noe om at man kan ta opp uendelige mengder protein. Vi mener bare at proteintilskudd er et tilskudd. Det er du som drar opp at det lagres ved inntak over kcalbalansen, og så bruker det som argument mot at vi tar feil. Wtf?

Flott at du legger merke til hvordan å bli lagt merke til :blush:

 

Hva har jeg angrepet? gi meg et eksempel eller flere, så skal jeg beklage det.

 

Og flott at du oppfatter at det eksisterer andre kjeder en Bare proteinfabrikken! utsagnet er vel lite relevant i og med at de produserer det samme under annet merke/navn på produkter.

 

En shake med melk = uendelig mye hvis du holder et normalt kosthold, og en normalt rik kilde til protein etter trening. resten er overkill. se "Proteinstix" på apoteket. prøv, og se hvor mye som havner i urinet ditt. ( på nytt, usunn mengde)

 

Har nevnt at ved overskudd under lav metabolismeratio (etter trening altså) omgjøres protein -> fett. les litt på nett, så ser du sammenhengen. Og selvfølgelig ikke iform.no, finn en nettside med dokumentasjon av norske leger els.

Lenke til kommentar

Og hvis du mener frokost er usunt/et mindre sunt måltid en evt de andre

 

Du burde kanskje lese hva han faktisk skriver?

Det jeg skrev er forsåvidt helt riktig. kanskje du burde lese hva andre skriver før du begir deg ut på noe?

Forstod godt hva du skrev og sier ikke at det du sier er galt. Det jeg lurer på er hvorfor du drar opp noe Storken aldri nevnte.

Storken -> "de driver fortsatt å lærer bort at frokost er dagens viktigste måltid" = dokumentasjon viser at frokost er viktigste måltid. hvis ikke frokost - ketogenese - hjernen forsyner seg av de fineste aminosyrene som finnes i MUSKLENE dine, omdanner den til glukose og eter. hjernen spiser brutalt nok opp musklaturen din.

 

:whistle:

Lenke til kommentar

Vel, jeg fikk en telefon med mange spørsmål og avbekreftelser/bekreftelser og jeg har egentlig ingen ønske om å blande meg, men gjør dette som en vennetjeneste da jeg var i samme situasjon selv da jeg var yngre og før jeg starter å studere, jeg var rett og slett helt lik det jeg nå 5år senere innså var helt på trynet feil. Derfor jeg startet å studere idrettvitenskap ved først fordypelse fysiologi før jeg fant ut at jeg elsket det sammen med biokjemi så derfor jeg hoppet over til medisin så til klinisk ernærning.

 

Nøkkelregelen her er " Forteller du en løgn lenge nok så blir det en sannhet" Og som jeg selv spurte lærerne mine i løpet av årets hvorfor har ingen slått fram i media så fikk jeg det svaret som jeg selv sier selv til andre " Fortelle at gud ikke finnes og havne i en samtale med personer som linker manipulerte/elendig målte studier"

 

Grunnen til at jeg velger å svare her er at jeg ble fortalt i telefonen at en gjeng her har den oppfatning at kroppen "skrur opp forbrenningen ved et latterlig høyt opptak av byggestener"

Ikke har jeg interesse av å lese alt ovenfor da jeg gjør dette som en favour, rett og slett for å avbekrefte latterlig teite myter og samtidig så forventer jeg et høyt nivå av kverulanse, så ja, la oss starte ?

 

Kroppen skrur IKKE opp forbrenningen ved et høyt opptak av aminosyrer, er ingen endokrine kjertler ei heller hormoner i kroppen som stimulerer ved økt opptak av næringstoffer til cellene, det er jo DERFOR vi akkurat har INSULIN, som derimot er nøkkelen til intracellulær transport i celler, og hva kan bringes ? Aminosyrer etter å ha koblet fra nitrogen, monosakarider og ikke minst glyserol og fettsyrer.

 

Protein som på lik linje med alt annet blir lagret til ATP-produksjon ved overskudd aka metabolisme, forbruker du mer kalorier enn det du forbruker så er det basisk førstegangs-lære fysiologi at kroppen lagret det i metabolismen, som er ved hjelp av insulin - fett.

Insulin, insulin og atter insulin er nøkkelen for å bringe det inn i cellen og via andre reaksjoner som ikke er nødvendig å utdype (kort NAD+/NADH (produserer 2-atp molekyler i "cellekjøttet") -->Pyrovat --> mitokondrier --> Acetyl+COA så ender hele faenskappet opp i sitronsyresyklus som ved hjelp av avanserte kjemiske reaksjoner omdanner dette til elektroner som igjen via koenzymer (NAD+/NADH nok en gang) før energien alså det vi har igjen av ALL NÆRING havner via en annen kaskade av reaksjoner til ATP-produksjon, så det overskuddet vi har igjen blir lagret (etter at kroppen har fylt opp sitt primæle mål (muskelceller, lever og nyrer) og til og med kreatinfosfat-lageret i M2a/b så blir det lagret som det ENESTE kroppen kan lagre det som : FETT, kroppen har ingen form for lagring av aminosyrer ei heller ingen hormonell reaksjon som gjør at forbrenningen øker, derimot stimulerer et proteinrikt måltid ifølge det vi vet til økere metthet. (Sammen med en god del andre reaksjoner i samspill)

 

Videre med den evige proteinpulver-diskusjonen, jeg var sååå sta før i tiden at jeg testet meg selv ved positiv nitrogen- og balansert nitrogenbalanse og slik alt kliniske studier tilsier så er det INGEN fordeler å ligge i en positiv nitrogenbalanse - avhengig av invidider og type trening så er 1,7-2g per kg mer enn nok til å få dekt behovet, dessuten (logisk nok om du tenker over det) så har du et mindre behov for proteiner etter at du har nådd maksimal muskel-potensiale, er det ikke logisk at vedlikehold kreves mindre enn oppbygning ?

(Veier du 110 ++ kg og går på anabole steroider da kan det være vanskelig å få dekt det via kosten da du har et mye større behov, men dem tar jeg selvsagt ikke med)

Er de samme som hiver eggeplomma og jafser i seg kun eggehvite uten å vite at fettet inneholder mesteparten av proteinet samt stappfullt av B-vitamin som sørger for det høye biologiske opptaket (opp til 100 mot 80 i den hvite delen)Ja, B-vitamin er viktig for reseptorene.

 

Så hvorfor all denne hysterien rundt pulver hadde jeg en stor oppgave om?

Vel : proteinomsetningen påvirkes av trening, ernærning og det hormonelle miljøet i muskulaturen.

Etter trening skjer det store forandringer i proteinomsettningen :

proteinsyntesen og degraderingen blir begge forhøyet, mye som 48 timer og HER kom den vannvittige industrien ved kostilskudd innselvsagt vil dem tjene penger, akkurat som med jenter og dems evige jakt på anti-rynkekremer og annet fjas så ler kostilskudd-businessfolka hele veien til banken, eneste som har en dokumentert effekt er kreatin, og den er både liten, ikke verdt prisen og en god del responderer ikke på det, spis kjøtt og muskeltype 2a og b får et stappet fullt lager av kreatinfosfat.

 

Men jeg orker ikke å diskutere for mye her, tilbake til det min venn ringte meg om. : )

 

Jaa .. proteinomsetningen vil ikke bli positiv før du tilfører essinelle aminosyrer.

Imellomtiden blir porteindegraderingen nærmeste kilde til aminosyrer og oppbygning av nye proteiner. (Via sekresjon av hormoner som f.eks kortisol etc, men det er igjen en annen historie)

 

Så hva kan vi da gjøre ? Jo, positiv nitrogenbalanse og optimal glykogensyntese er nøkkelen her, glykogen fordi det skiller ut

insuliun (insulin øker cellenes opptakk for aminosyrer og glukose i tillegg til å redusere hastigheten på degdegraderingen - (derfor insulin er såpass anabolt )

MEN, DET MÅ være frie aminosyrer tilgjenglig for dette ellers vil ikke insulin funke optimalt for proteinmetabolismen og som jeg akkurat nevnte så er det derfor industrien er så stor.

 

DNA-->RNA--->Proteinsyntese, se på det som et alfabet, mangler det bare ét jævla essieniel aminosyre så vil ikke proteinsyntese kjøres, så har vi myseprotein da, som alene inneholder 50% essienielt (6dl skummet melk eller YT- Restisujon)Er ikke tilfeldig at det ligger på 20 gram da alt klinisk studier viser at 10-20gram er NOK for å motvirke alt dette.

 

Ifølge mine venner så ser jeg ut som en "gresk gud" hva enn det innebærer, og jeg ble bedre i form når jeg kuttet ut ALT av kostilskud og fokuserte 110% på mat i tillegg så er jeg nørd i anatomien fra idrettslæren fra idrettevitenskap-studiene. Fra jeg var aktiv styrkeløfter så har en god studiekamerat av meg vunnet junior-NM i styrkeløft diverse ganger uten å røre noe som helst annet enn god gammeldags mat.

 

Selvsagt er det en god del indivulisme angående dette teamet, er en god del saker der hvor vi innen helse må svare - " Nei, dette vet vi rett og slett ikke enda, er ikke god nok forskning på dette enda" så det eneste vi kan forbeholde oss til er 110% seriøse godt utstyr av klinisk undersøkelser, ikke elendige manipulerende av f.eks proteinprodusenter som fusker og sponser personer for å si at "dette funker, du må ta det"

 

Har med vilje også selvsagt ikke blandet inn "fancy ord" da jeg vet at for å forstå alt det vi må igjennom må du ha studert fysiologi en stund, ikke å "tyvlåne" ord du ikke kjenner betydningen av fra iform og lignende.

 

Takk for meg, har ikke hatt mål å "sette noen på plass" ei heller å være arrogant, nevner det på starten allerede, men jeg har ingen interesse av å overbevise en som sier at grønt er gult om du skjønner metaforen min her. Skulle noen faktisk lure på noe så er det en mail ved profilen min går jeg ut ifra. God natt, det venter åtte timer med infeksjonsykdommer på skolen imorgen. =(

 

Edit : Tyvleste litt opp, frokost slik vi forstår det idag er dagens uten tvil viktigste måltid for personer som ikke er overvektige og er i aktivtet utover dagen, er du overvektig og beveger deg lite og ikke er sulten kan du fint skippe frokost i et par timer. (Trening regulerer apetitten og fettforbrenningen mye bedre, men det er igjen en annen historie)

 

Edit2: Min venn fremtidige fysioteraput har forsnakket seg litt om adapsjon av reseptorene,det er ingen dokumentasjon som tilsier at nyrene blir sløve av høyt inntak av aminosyrer, derimot er det to hovedteorier som blant annet vår egen statlige olympiatoppen driver å forsker på nå : 1. Har store doser raffinert (pulver-form) effekter på absorbsjonen av .. vel .. opptak ? Og et par radikale men litt spennende undersøkelser fra noen universiteter fra Nederlan tar opp : Urmennesket kunne gå halve-dager og dager uten næring og derfor via evolusjonen lagrer vi alt som fett (selvsagt) Har 1. Et STORT måltid om dagen noe å si for stabilt blodsukker (ete hver 3 time) har ifølge noen studier vist å hemme insulinfølsomheten samt aminosyre-absorbsjonen, men dette er radikale studier nye studier som kreves mer tilsyn før det er aktuelt, men igjen - friske unge folk kan helle i seg så mye raffinert aminosyrer og andre kilder uten at det er skadelig. :)

 

NÅ er det natta, om jeg skal komme meg opp på skole.

Endret av Dukien
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Takk for et langt og fint innlegg. :)

 

Men tror man prater litt om hverandre her. Ingen her har påstått, eller tror, det er noe magisk med proteinpulver. Som du sier har man et behov opp rundt 2g protein per kilo kroppsvekt per dag. Dessuten er det greit å få i seg proteinrik mat etter trening.

 

Hvorfor ser man slik ned på proteinpulver? Om jeg får i meg noe av mitt daglige inntak gjennom pulver isteden for melk (f. eks.), hva er problemet med det?

 

Det er ikke som at vi stapper i oss proteinpulver, for vi er klar over at mengden over det man har bruk for omdannes. Vi bruker det som et tilskudd, for å nå den daglige maksdosen.

 

Egentlig argumenteres det mot skygger her, for vi er enige..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kosttilskudd i dette tilfellet proteinpulver har jeg ingen hat mot, det jeg derimot har hat imot er kosttilskudd-bransjen med sine løgner samt "fancy" ord på etikken lurer den normale personen i gata til å tro at man kan se topptrent ut ved å ta kosttilskudd. Alt fra "30% økning av kreatin-lagre i muskulaturen (bare for å finne ut at test-personene var vegetarianer) og glutamin som egentlig blir sugd opp i tarmene og ender stakkarslig opp i vena porta hvor levern oksiderer det, til og med pyrovat selger bransjen, felles for alt er at "det kan funke" fordi dessverre så er lovgivningen lagt til rette for kynisk bransjer som dette.

 

Ja, som du sier vi er enige, men jeg må nevne at jeg knapt ikke leste hva som sto ovenfor da jeg bare fikk en frustrert telefon av en studiekamerat på skolen, men da hans ekspertise ligger i anatomi og sykdommer så ville han bare at jeg skulle forklare hva han mente da jeg fordyper meg i kosthold relatert til sykdommer, fysiologi og biokjemi. :)

 

Greia er at du får dekt proteinbehovet så latterlig lett via kosten at om du føler du har behov for tilskudd til protein så ligger problemet i kostholdet ditt (igjen finnes unntak, veier du langt over 100 kg og du sliter med å ete, da kan du et par gram tilskudd her og der)

Når jeg leser emnet mitt så høres det ut som dommedag itself, så beklager dette da det ikke var intensjonen å si at "tilskudd av proteiner er fyfy" Men et paradoks er at et typisk norsk kosthold er utrolig proteinrikt allerede.

 

Jeg kan ta meg som et eksempel, (nå er jeg på diett) igår spiste jeg ca. 220gram kyllingfile, et boks med kesam, drakk en liter melk, spiste 3 egg med litt skinke og spiste litt magert gulost, jeg veier mellom 71-73kg og jeg endte opp på ca. 184 gram protein, noe som er laaaangt over 2g/kg så jeg klarer å ligge i en vannvittig positiv nitrogenbalanse, og dette var lett å få i seg. Når jeg reflekterer over at jeg som 18-åring tok to shaker daglig som gav meg nye 140gram så snakker vi vannvittige mengder. ;P

 

Men konklusjonen er akkurat som du sier, om du av en eller annen grunn ikke skulle klare å få i deg via kosten så er dette et fint alternativ, men det burde rett og slett ikke være behov.

 

Btw, sånn til slutt, om man går flere timer uten opptak av proteiner så har kroppen en fenomal evne til å ta det til seg for å utnytte det, så lenge man får det i seg før man hopper til køys.

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, en shake rett etter trening, før jeg setter meg på bussen hjem synes jeg er ok. Ellers må jeg reise hjem, for så å lage middag. Da er jeg skrubbsulten, og det tar for lang tid før jeg får i meg mat.

 

Annet enn det tar jeg ikke proteintilskudd i særlig grad. Men ikke alltid like lett å rekke en god, næringsrik middag som hektisk (og fattig) student. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan vi ikke si det slik at personer med en fettprosent på over 12-15, og som ikke tar MINST 2xkroppsvekt i knebøy/mark kan holde heeeeelt kjeft om trening og kosthold. Ok?

 

Er rimelig unterresant å høre på hva "gymmere" mener hjelper for å få sixpack, når de kun har sett sixpack på TV.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...