Gå til innhold

30 kroner for å få installert MSN?


Anbefalte innlegg

Jeg ville installere MSN, og søkte på Bing. Første og 'beste' treff er messenger2010-no.info/messenger.html

 

ADVARSEL! Linken over er mest sannsynlig enten en form for virus eller sleip betalingstjeneste. Følges på eget ansvar!

 

Men BEWARE! Dette er ingen gratistjeneste! Og ikke fra Microsoft heller, i første omgang. Om du laster ned programmet (messenger.exe), og starter installasjonen, blir du bedt om å sende to stk. SMS á kr. 15 - for å få tilsendt en 'installasjonskode' før du kan gå videre. Se den veldig lille (!) teksten under kode-innfyllingsfeltet i installasjonsprogrammet!

 

Likevel: Jeg sendte SMSene (i hattefokket), og fikk min kode... og kunne installere.

 

Du får jo installert MSN på den måten... det er ikke dét!

 

Men du gjør det jo helst her da >> - gratis og franko!

 

Moralen er:

Skygg unna 'første og beste treff'! I dette tilfellet tilhører det en pengegenerator i Spania!

Seriøse saker - bare klikk den bittelille Vilkår-linken helt nederst på last-ned-sida for å bli godt orientert, for å si det slik!

 

Så nå vet vi dét...

 

PS.

Vet du hva?:

Det kostet DEG 10 kroner å lese dette!!

Jeg lager gjerne penger av skitt, jeg også!

 

Neida!

Joking!

Jeg bare tok en spansk en...

Endret av Runar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Greit å se hvor linken peker hen før man trykker.

 

Hvorfor skulle man sendt inn noe på SMS for å installere et gratis program fra Microsoft?

Bli godt orientert på siden for å skaffe MSN? Nei, man bruker den offisielle siden, eller en kjent nedlastningsside.

 

 

Jaja, sikkert noen som sitter og koser seg med pengene dine nå.

 

 

Lenke til kommentar

Mye klok og god info i tilbakemeldingene her! Jeg kommenterer dem senere, nedenfor.

 

Men grip selve poenget med tråden:

Det finnes nettaktører som holder det gående ved å lure småpenger fra folk. Når man, som jeg, ser at man har 'bitt på', vil man vel helst sitte musestille og ikke henge seg sjøl ut ved å fortelle om tabben. Og dermed blir mange småpenger fort til store penger for disse aktørene, uten at noen vil reagere eller 'si ifra'...

 

Se nettstedet til dem vi snakker om nå: http://no.shareware.pro/

Både lenke og nettsted ser da helt tilforlatelig ut - ikke sant?

Her ligger mye fristende snadder ( - også Messenger), og alt distribueres formodentlig på nøyaktig samme vis:

Nemlig via en installer som ydmykt ber om å få 30 kroner for at du helt til slutt bare skal kunne klikke Installer og dermed få programmet på plass.

 

Jeg betalte! Dere gjør det formodentlig (eller forhåpentlig?) ikke! Men det finnes mange rundt oss som vil bite på! Og det bør vi ta affære med - og prøve å forhindre - syns jeg!

 

Derfor denne tråden!

Lenke til kommentar

Noen kommentarer til kommentarene:

 

1. Rune: Advarselen:

Enhver som søker etter 'messenger' i Bing får opp linken du advarer mot. Den ligger øverst - i et sponset område. Det ser da ekstra trygt ut? - og er det egentlig også! Er du sikker på at du har dekning for advarselen?

 

Men viktigst av alt: Tenk på alle de som har søkt - i Bing - og fått opp akkurat det søkeresultatet! Hvordan skal vi hjelpe dem å unngå et lite pengetap? Det er poenget.

 

 

2. iChristian: Om å gå på msn.no:

For å finne msn raskt og enkelt, søkte jeg på msn i Google... - og da havna jeg etter hvert dit jeg kom. Mange kommer nok til å oppleve det samme med tilsvarende søk (- se kommentar 4 nedenfor).

 

 

3. Kakeshoma: Om å se hvor linken peker:

 

a) Se kommentar 4 nedenfor

Du har også andre gode poenger her:

 

b) Om å sende inn noe på SMS:

Verifisering via SMS er ganske vanlig. Jfr. SMS-ordninga på Gule Sider, f. eks. Og programmer fra Microsoft er sjelden helt gratis. I tillegg må de gjerne verifiseres også. Så SMS-verifiseringa kan faktisk virke betryggende og overbevisende for mange - snarere enn mistenkelig. Lurt! (Det er de linkene/programmene som ikke krever verifisering, som ofte er mistenkelige og skumle.)

 

c) Om god orientering på sida:

Ja, jeg spøkte egentlig med det motsatte: Orienteringa var nettopp ikke godt tilgjengelig: Du måtte typisk klikke en liten link bortgjemt nederst på siden for å kunne se hvem som sto bak siden. Selve layouten på selve sida ser meget betryggende ut, syns jeg! Nesten som ei offisiell side - som den du nevner. Og den som skal laste ned et program første gangen vet neppe presis hvordan den trygge målsida skal se ut.

 

d) Pengene MINE: Det er ikke noe problem. Jeg vurderte om MSN var verdt 30 kroner, og mener jeg har økonomi til det. :thumbup:

Men det irriterer meg at antakelig mange andre har gitt fra seg en slik liten slant 'for nothing' - som til sammen genererer en fin pott - i Spania! Og det er egentlig poenget med hele tråden! Til orientering: De har ikke 'hentet' gevinsten sin ennå... men det kan vel komme.. :thumbdown:

 

 

4. chri-ot: Om å bruke Bing

Jeg brukte Google, søkte på 'msn', øverste link går til no.msn.com. Der ligger minst to linker til Messenger (om jeg hadde tatt meg tid til å se) innimellom alskens junk - men også Bing (altså på msn.com-sida!) - hvor jeg i full fart skrev inn 'messenger'! Neppe noe suspekt i det? Fort gjort - og så ble det som det ble!

 

 

5. ColdIce: Sponsede områder:

Ja, nettopp - sponsede linker: De er ofte de tryggeste du kan klikke på!

 

 

6. JohndoeMAKT: Strategi

Ja - to strategiske punkter:

 

a) Først og fremst å stikke hodet fram og fortelle hvor dum man (jeg ) har vært når man (jeg) har vært dum! Det er mye godt å lære av det - for andre også - både om hvordan tvilsomme tjenester kan operere (og framstå), og om hva man dermed kan passe seg for!

 

b) Organisere tiltak for å redusere mengden av tvilsomme tjenester på nettet. Det må vi/dere gjøre - som ser og leser og erfarer - slik som vi/dere har gjort her!

telefonterror.no er et godt eksempel i så måte: Et nettsted som forsøker å ta affære, og som også får oppslutning og suksess nettopp på grun av det!

 

Poenget mitt er:

Slike småtabber vil hende mange! Oppfinnsomheten på nettet er stor, og mange 'tilbud' ser både betryggende og tilforlatelige ut.

 

Så spørsmålet blir hva som er 'dummest':

Å gjøre 'tabber' som jeg;

å gjøre 'tabber' og deretter bare holde kjeft;

å gjøre 'tabber' og deretter informere slik at andre kan bli oppmerksomme på ingeniousiteten hos dem som opererer i disse tvilsomme gråsonene.

 

(Jada, det sto f.eks. vilkår, på nettsida! Jeg vet! Men er dermed alt OK? Er der ingen lureri lenger?)

 

Hva bør vi gjøre - når sånt skjer?

Lenke til kommentar

Hvorfor skal sponsede linker være det tryggeste å trykke på? Jeg finner det svært lite tillitvekkende at noen har betalt penger for å få en messenger-lenke, sånn f.eks...

Sponsede lenker har en viss legitimitet, syns jeg, ColdIce ser ut til å tenke likedan. Men du har rett: Man har jo ingen garanti for at innholdet er spesielt aktverdig. Og det gjelder denne gangen - ser vi jo i ettertid...

Lenke til kommentar

Hvorfor i grusomme skal de ha legitimitet da? Jeg kan når som helst gå inn, betale med visakortet mitt for å få lenket et eller annet obskurt pornosted til å dukke opp litt fordekt slik at du ikke vil mistenke det når du søker etter smurfer, Nordthug eller pizza.

Jeg tror det er et gjennomgående prinsipp hos søkemotorer at de mest sentrale treffene havner øverst. Så kan man dessuten kjøpe seg plass helt i toppen. Men søkemotoren går i en viss grad god for også disse. Og jeg tror at de fleste besøkerne også tenker slik. Hva man så finner der, kan jo likevel være ytterst tvilsomt! Så dine gode eksempler understreker nettopp poenget mitt: Det kan være mye obskurt skjult bak tilsynelatende trygge oppslag! - Og spørsmålet er fortsatt: Bør det være slik? Hvis ikke: Kan man gjøre noe med det?

Lenke til kommentar

De mest sentrale treffene havner øverst ja. Men de sponsede plassene er jo bare til for folk som har betalt for å havne der i forbindelse med aktuelle søkeord.

Javisst! Og dermed blir de tilsynelatende mest sentrale (og/eller 'legitime') for de fleste nettbrukerne - og får stor sjanse for å bli åpnet. Søker du 'msn' kan du få en slik helt i toppen. Jeg vet...! :hrm:

Lenke til kommentar

Hmmm.. :hmm:

Hvorfor bruker disse firmaene penger på å kjøpe seg reklameplass for å tilby linker til gratistjenester?

Det er jo penger ut av vinduet for skeptikere som dere?! Er disse firmaene helt 'teite'?

 

Neppe! Svaret er stjerneklart: De ser at det kan lønne seg stort - fordi svært mange (andre!) klikker nettopp på slike linker øverst i søkelista (sponset eller ei). Og utbyttet overgår reklamekostnadene med god margin - ellers ville de vel trukket reklamen og spart tapsutgifter?!

 

Så dere har helt rett:

1) Man burde ha skepsis til reklame - og

2) det er diskutabelt når noen tar betalt for å formidle linker til gratistjenester

 

Men mange lar seg lure - eller: Disse firmaene lurer mange. Og dette er fortsatt mitt poeng!

 

Spørsmålet er: Kan vi gjøre noe med det? Bør vi gjøre noe med det?

Lenke til kommentar

Dumme/uoppmerksomme/korttenkte/forvirrede mennesker blir lurt av andre mennesker. Ikke akkuratt et nyhetsoppslag. Spørsmålet er vel om kanskje folk ikke burde tenke litt lenger enn nesetippen når de bruker internet.

Stilig sagt! Men vi installerer beskyttelse mot virus og malware-/spyware - om vi er aldri så kloke/-oppmerksomme/veloverveide/klartenkte - fordi vi vet at vi kan bli angrepet ad veier vi ikke var obs på - tross alle våre gode egenskaper.

 

Da får vi hjelp av anti-selskapene, som sørger for oppdatering hos oss. Ikke fordi vi er så dumme/-uoppmerksomme/korttenkte/forvirrede - men fordi vi simpelthen stadig risikerer å bli lurt eller angrepet, på stadig nye måter.

 

Antimalware-selskapene har tatt affære. telefonterror.no har tatt affære. De er dyktige og kreative, og de kommer opp med gode løsninger.

 

De syns nok ikke at folk bare er dumme/uoppmerksomme/korttenkte/forvirrede. De vet bedre.

 

Det burde vi også gjøre.

Endret av Digistor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...