Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ok, la oss si besøk fra en eller annen super sivilisasjon blir offentligjort for allmenheten.

 

Spørsmålet er jo hva vil det bety for alle de millioner av religiøse mennesker?

Vil det bli godtatt blant dem, eller vil de få panikk og beskylde de som offentligjør for å prøve og svekke deres tro?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, la oss si besøk fra en eller annen super sivilisasjon blir offentligjort for allmenheten.

 

Spørsmålet er jo hva vil det bety for alle de millioner av religiøse mennesker?

Vil det bli godtatt blant dem, eller vil de få panikk og beskylde de som offentligjør for å prøve og svekke deres tro?

 

Hva tror du? Det ville selvfølgelig hagle inn med spinnville konspirasjonsteorier, akkurat som vanlig.

 

Religiøse kan svar for seg selv :)

Lenke til kommentar

Vi kan selvfølgelig bare spekulere, men jeg tror at religionene hadde gjort det samme som de har gjort hver gang de har kommet opp mot ubestridelige fakta som motsier deres dogma - de hadde bakt inn de nye dataene i religionen og forsatt som vanlig. (tenker da på eksempelvis Kepler og Galilei m.f.)

 

Det skulle vel ikke så veldig mye mer vridning på hellige tekster osv. for at folk kunne påstå at gud også skapte aliene - men det bare hadde han ikke snakket om til menneskene. Når aliene så rister på hodet og spør "gud? jesus? hvilken entiteter er dette?" så er det vel ikke værre enn å si at gud ikke har åpenbart seg for aliene - eller kanskje de bare er blitt forledet av djevelen vekk fra guds lys. Some bullshit along those lines...

 

Tingen er at når du føler du er tilladt å finne på dine egne forklaringer for ting uten bevisføring for at det faktisk stemmer så er det alltid mulig å finne en forklaring som teoretisk sett på en eller annen måte kan få det til å henge sammen uten at du må endre mening, spesiellt om du bare er interesser i a lage noe som gir overfladisk mening.

 

Prøv å gjøre dette med en månelandingsnekter for eksempel. Presenter fakta for dem som de ikke kan motstride. Eksempelvis det faktum at det står et speil på månen plassert for fremtidige lasermålinger (avstandsdata osv.) som vi (astronomer) nå bruker i praksis hver eneste dag for måledata. Når du da bare kan lage dine egne usubstansierte teorier om ting og kalle det sannhet så er det ikke værre enn å si "å neida, forskerene som bruker det såkallte speilet er bare del av en verdensomspennende konspirasjon og de lyver!". Eller kanskje "å neida, de har aldri landet på månen men de sendte opp et speil med en probe bare så de kunne lure oss i etterkant!".

 

Noe tilsvarende spekulativ usubstansiert forklaring hadde du fått fra de religiøse (sikkert opp til flere faktisk) som de mente var mer en godt nok for å forklare hele problemstillingen - og så hadde alt foratt mer eller mindre som normalt. Dette har som sagt allerede skjedd mange mange ganger opp gjennom historien allerede. Først motsetter kirken seg den nye vitenskapen, så til slutt må de gi opp og akseptere det, og dagen etterpå så er dogmaen endret og alle later som om dette selvfølgelig har passet med deres tro hele tiden. Faktisk sto alle disse tingene i bibelen/koranen allerede når de bare så etter litt nøyere og tolket det riktig ;)

 

Stakkars superavanserte aliens sier nå bare jeg. Tenk på hvor våt i trusa misjonærkåte folk av diverse troer hadde blitt ved prospektet av en hel ny rase de nå kunne infisere med tankeviruset sitt.

 

-Stigma

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Står det noe i biblene at vi er alene i uni?

 

Nei, det gjør det vel ikke (så langt jeg erindrer).

Det blir litt feil å forvente at bibelen skal omhandle slike tema dog. De som skrev den ante jo ikke at andre planeter eksisterte en gang, langt mindre et solsystem eller galaxe eller flere galaxer (og til og med potensiellt andre universer?).

 

For dem var disse tingene i beste fall lys på himmelvelvingen. De hadde nok en ìde om hvordan de beveget seg osv. men ikke noen måte å kunne vite at disse var andre verdener og soler slik som dems egen jord og sol (og derav slike samtidige ideer om at sternene var noe som hang fast på en himmelvelving som hang over jorden). Jeg tviler sterkt på at de i det hele tatt tenkte over muligheten på at det kunne eksistere en annen form for liv på en annen verden et sted der ute.

 

Man skulle som et minimum få jobbet ganske hard med å bygge inn det faktum at det eksisterte aliens inn i religionenes dogma på en måte som ikke ble totalt absurd dog. Fantes det en alien jesus som frelste aliene f.eks. eller har de gått til helvete i mellomtiden? Kanskje de ikke har sjeler i det hele tatt og må dermed sees på som dyr? Hva om alien-sivilisasjonen er eldre enn så gammel som bibelen indikerer at jorden er? Skapte gud aliene før jorden og menneskene da, og hvilke implikasjoner ville det hatt?

 

Det faktum at biblen og koranen osv. ikke sier noe anngående mulighetene for annet intelligent liv i universet ville noen bare sett på som et blankt ark de kunne fylle inn med sin egen forklaring siden det ikke vil være noe i de hellige tekstene som kan bestride det.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Ok, la oss si besøk fra en eller annen super sivilisasjon blir offentligjort for allmenheten.

 

Spørsmålet er jo hva vil det bety for alle de millioner av religiøse mennesker?

Vil det bli godtatt blant dem, eller vil de få panikk og beskylde de som offentligjør for å prøve og svekke deres tro?

De aller fleste av dem godtar allerede at vi sannsynligvis ikke er alene i Universet, og det vil ikke bli på langt nær så mye oppstuss som enkelte vil ha det til. Noen av dem som sverger til den jødiske guden vil med begeistring sitere bibelske røverhistorier som antyder at ET kan ha vært her for lenge sia.

Lenke til kommentar

Man er jo passe dum om man tror at menneskene er alene i universet.

 

Dette synes jeg vi har alt for lite data om til å konkludere med at tro det ene eller det andre er dumt.

 

I og med at vi har ingen eksempler å studere og en mangel på gode data å bruke som en basis for å si hva som er sansynlig så snes jeg at det eneste fornuftige er å å se på det som et åpent spørsmål, så jeg synes ikke det er helt riktig å si at si at de som tror vi er alene er dumme nødvendigvis.

 

Personlig så tror jeg (i mangel på gode bevis i ene eller andre retningen) at det sansynligvis vil ha oppstått liv andre steder i universet. Om det eksisterer annet liv som vi ville regne som intelligent/sentient er er noe annet. Selv om jeg regner det som sansynlig at annet liv vil kunne ha muligheten til å utivkle seg i denne retningen så er det ingen garanti for at det ville vært noe som vi ville gjenkjenne som likt nok oss til å regne det som sentient.

 

En annen viktig konsiderasjon er tidsskalaene som vi snakker om. Liv som vi kan regne som sentient på denne planeten har tross alt bare eksistert (så langt vi vet ihvertfall) i et miniskult tidsrom i forhold til universet alder. om sentient/intelligent liv eksisterer andre steder så er det ingenting som garanterer at det har oppstått på samme tidsrom som oss selv. Vi kan rett og slett være for sent ute, eller alt for tidlig.

 

I tillegg når man tar hennsyn til avstandene som eksisterer i universet så virker det ihvertfall for meg veldig lite sansynlig at de som mener at vi har hatt besøk/kontakt av andre intelligente livsformer har rett. At noen har funnet oss i riktig tid og sted og i tilleg har funnet en måte å krysse de enorme avstandene virker høyst usansynlig (helt seperate fra om det ville vært sansylig å tro at noe sånt kunne vært holdt hemmelig fra befolkningen så lenge). Merk at jeg insinuerer ikke at du holder denne posisjonen nødvendigvis. Det er ikke meningen å ligge ord i munnen på noen.

 

Så jeg er essentiellt enig med deg, men jeg ville ikke holdt det som noe sikkert. Det har vi alt for lite informasjon til å si med noen grad av sikkerhet (enda ihvertfall).

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Man er jo passe dum om man tror at menneskene er alene i universet.

Jeg vet ikke om dum er det rette ordet. Kanskje navlebeskuende er mer to the point? Men hvis man tar det som en selvfølge at ET ikke bare finnes, men har besøkt akkurat oss, og besøker oss stadig vekk, på tross av de vanvittige avstandene, da vil jeg si at man kanskje er både dum og navlebeskuende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er da lov å reservere seg en mening inntil vi besitter mer data?

 

Riktignok kan vi sannsynliggjøre at rammeverket som skal til for at liv skal kunne oppstå er til stede andre plasser i universet også, men dette er ikke ensbetydende med at det faktisk finnes liv andre plasser.

 

For å si det på en annen måte: vi kan ikke per i dag med de data vi har kvantifisere sannsynligheten for utenomjordisk liv.

Lenke til kommentar

Vedrørende liv utenfor jordens atmosfære kan jeg fortelle at det nylig er blitt publisert data som kan peke mot liv ute i verdensrommet:

Fossils of Cyanobacteria in CI1 Carbonaceous Meteorites

 

NB. Dette er en kontroversiell sak så ikke ta dette for god fisk før saken er blitt nøyde "peer reviewed" av andre forskere. Helst burde dette funnet støttes av en helt annet funn før vi kan si noe sikkert.

 

Det ser ganske forbløffende ut må jeg si (uten at jeg har noe greie på dette).

Jeg sitter på gjerdet inntil saken er nøye vurdert av spesialister ;)

Lenke til kommentar

Kommer og litt ann på hvordan man definerer liv. Er vel mer realistisk å lete etter mindre avanserte organismer som klarer å overleve ganske høye og lave temperaturer. Og uansett om vi en gang klarer å reise i lysets hastighet, så er det fortsatt så store avstander at det blir vanskelig.

 

Noen her som har lest om at tusenvis av folk ser sånne lyskuler som svever stille i noen sekunder, så forsvinner de fortere enn noe fysisk objekt kan røre på seg. Are we beeing watched? :p

Lenke til kommentar

Noen her som har lest om at tusenvis av folk ser sånne lyskuler som svever stille i noen sekunder, så forsvinner de fortere enn noe fysisk objekt kan røre på seg. Are we beeing watched? :p

Ja og noen hevder at rom-vesener har reist tusenvis av lysår hit til jordkloden for så og luske rundt i det skjulte, kidnappe folk og putte merkelige ting opp i baken på dem. Make sense?

 

Hva med en litt enklere forklaring? At folk ser for mye på tv og har en hjerne som blander fakta og fiksjon til de mest utrolige anekdotiske fortellinger?

 

Hvordan høres dette ut:

Premiss: Vi var en hel gjeng som så lyskuler fare med sinnsvak fart over himmelen

Premiss: Vi vet ikke hva lyskulene var

Konklusjon: Det må derfor ha vært et romskip fra et fremmed solsystem

 

Logikk eller svada?

Lenke til kommentar

Noen her som har lest om at tusenvis av folk ser sånne lyskuler som svever stille i noen sekunder, så forsvinner de fortere enn noe fysisk objekt kan røre på seg. Are we beeing watched? :p

Hvordan høres dette ut:

Premiss: Vi var en hel gjeng som så lyskuler fare med sinnsvak fart over himmelen

Premiss: Vi vet ikke hva lyskulene var

Konklusjon: Det må derfor ha vært et romskip fra et fremmed solsystem

 

Logikk eller svada?

 

Kan være enig i at folk for lett konkluderer med at det de har sett MÅ være et romskip, fordi de rett og slett ikke vet hva annet det kan være. Husker jeg så et program om Loch Ness innsjøen, de kastet uti en stokk slik at en lang hals stakk opp av vannet. Så gikk de rundt og spurte folk hva dette kunne være. Nesten alle trodde dette var Nessi eller en av ungene hennes. Folk vil av ren nyskjerrighet at det skal være noe mystisk og spesielt.

 

Uansett hva disse lys "orbene" er, så er det spennende. Kan jo selvfølgelig være en

konsentrasjon av energi som samles i slike orber. Merkelig at ingen helt sikkert kan si hva det er.

 

http://www.youtube.com/watch?v=S6Y5RjhOThM&feature=related

Endret av kidio007
Lenke til kommentar

 

Det kaller vi skeptikere for balloonFO's (tygg på den litt) ;)

 

Hadde de ikke beveget seg så mye kunne det vært det ja, er selvfølgelig mange som vil lure folk.

 

Hva tror skeptikeren om meget avanserte kornsirkler som kommer fram på minutter?

crop_circles1.jpg

Hahahahaha :D

Det ligger et lass med videoer på nett som viser balongslipp og lanterneslipp. De beveger seg og det er fordi at luften ikke står stille som medium.

Har du opplevd turbulens i fly vet du at luften ikke er "flat".

 

Kornsirkler er laget av mennesker og det kan vi bevise. Hva har kornsirkler med romvesen forøvrig?

Lenke til kommentar

Uansett hva disse lys "orbene" er, så er det spennende. Kan jo selvfølgelig være en

konsentrasjon av energi som samles i slike orber. Merkelig at ingen helt sikkert kan si hva det er.

At det var?

Det tok meg 10 sekunder å søke på phoenix ufo debunked, for å finne denne videoen som forklarer MEGET tydelig hva dette var.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...