Gå til innhold

Stillegående gamer PC til ~9k, tips?


Anbefalte innlegg

Her er min build sålangt, trenger litt hjelp/tips/erfaringer fra å kjøle løsningen:

 

Kabinett:

Fractal Design Define R3

Fractal Design Newton 650W

 

Komponenter:

Asus P8P67 Pro

Intel i5 2500K 3,3GHz

G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3, 1600MHz CL9

MSI Radeon 6950 2GB GDDR5, Twin Frozr II/OC

 

Lagring:

Samsung Spinpoint F3 1TB

DVD-brenner

 

Kjøling:

CPU: Cooler Master Hyper 212

 

Jeg har sett på "Nexus Real Silent Case Fan" 120mm PWM vifter til å kjøle ned CPU kjølern (stock vifta der er ikke så bra). Samt å ha to Nexuser to, en front og en bak. Trenger jeg enda en kjøler på cpu vifta (push/pull)? Og er front/bak den beste måten å kjøle dette kabinettet på? Hva med 140mm kjølere topp og bunn? Eller front og topp? Kan også montere cpu kjøleren horisontalt.

 

Ellers tar jeg gjerne imot tips om dere har tips til forebedringer enten om bedre komponenter i forhold til kjøling/pris/kvalitet.

 

Jeg ønsker mulighet for å klokke PC'en. Hvor mye vet jeg ikke, men hadde vært greit med 4GHz+ på cpu'en i alle fall uten at maskina bråker.

 

Edit: blir nok SSD litt senere utover våren. Skjer mye spennende der som er verdt å vente på. Så ikke tatt med SSD i builden sålangt.

 

Edit 2: også tenkt å ha en "Akasa PWM Splitter" til de to kabinettviftene, eventuelt enda en om CPUen trenger to kjølere.

Endret av Johnny_B
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville vurdert å bytte til GTX 560Ti skjermkort. Pris og ytelse er tilnærmet lik, men av de testene jeg har sett så er 560 en del kjøligere enn 6950.

Hvis du vil ha bedre kjøling går du selvfølgelig for MSI sin Twin Frozr, hvis du vil ha bedre ytelse går du får Gigabyte's Super Overclock (som virkelig er super og gir en reell ytelsesforskjell).

 

Ellers så er det ikke veldig lenge siden jeg bygde et helt likt bygg (med 560) i et R3 kabinett. Det gikk veldig greit, og med stock kjøler på CPU så var det helt ok temperaturer med 120mm foran og 120 bak.

På kjølefronten er jeg ikke veldig oppdatert, men når jeg kjøpte min pc gikk jeg for Scythe Ninja 3 og jeg kan si med en gang at den er super, til 450kr ca. På 600rpm ligger i5750 på 29 grader idle (i haf922). Viften som følger med er Scythe sin egen, og den er virkelig stillegående, og det følger med viftestyring til den.

 

Men du må sjekke om den faktisk passer i R3, jeg vet at han jeg bygde med stusser på å kjøpe så stor kjøler fordi han er usikker på om den vil passe. Er ikke mange centimeters klaring hvertfall, så mål og sjekk nøye.

 

Støtter valget ditt om å vente med SSD.

 

Edit: Hovedkortet er forøvrig en fryd å klokke med, det er hvertfall min opplevelse. Men når jeg fikk det så stod CMOS headeren på, så pcen ville ikke starte. Funket når jeg satte CMOS headeren tilbake på de pinsene den skal stå på. Så husk og sjekk det hvis den ikke vil starte opp.

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Virker kongebra. Går nok for MSI GTX 560Ti, virket meget bra også 400 kroner billigere. Er jo et ganske nytt kort og, så med mer modne drivere kan det hende den overgår 9650 også, selv om forskjellen idag også er marginal. Det at den utvikler mindre varme hjelper jo også på det generelle støynivået. Så alt i alt et meget godt tips...

 

Noen flere innspill noen :) Gleder meg til å få alt på plass, vil bare være 100% sikker på valgene :)

 

Edit: MSI kortet er vist ganske OC vennlig, så den overgår vist det meste om man vil.

Endret av Johnny_B
Lenke til kommentar

Hvis du har planer om fremtidig SLI, eller ønsker å legge litt ekstra penger i PSU (noe jeg liker å gjøre ettersom det skjer lite nytt på det markedet) så kan du gå for 750w hvis prisforskjellen ikke er altfor stor.

 

Hvis du skal overklokke og har lyst på muligheten til SLI med 560 vil jeg absolutt anbefale 750w. Guru3d nettstedet testet det i sli (sinnsyk kraft), de anbefalte også 750w-850w til SLI.

Lenke til kommentar

Er 300 kroner opp til Newton 800W, så kan jo bruke penga jeg sparte på GPU til det. Fortsatt takk for hjelpen. Er et virrvarr av PSU'er der ute, og siden Fractal Design lager så gode kabinett også så PSU'en deres bra ut, så satset jeg på de. Billig er de og. + viktig å sponse svensk økonomi :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...