Gå til innhold

[Løst] Hjelp til skjøting av Cat6-kabel


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har trukket Cat6-kabel gjennom leiligheten men har måttet kutte denne grunnet ombygging. Jeg har behov for å skjøte denne kabelen samt terminere kabelen i begge ender ved hjelp av en eller annen veggkontakt.

Jeg har ikke slikt utstyr fra før av og ønsker anbefalinger på hva jeg bør kjøpe (samt hvor) for å komme i mål. Pris er selvsagt av betydning, men det er viktigere at det blir bra og ser ok ut.

 

Dersom det finnes produkter som ikke krever spesialverktøy er dette av interesse da dette mest sannsynlig er første og siste gang jeg gjør slikt.

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er Cat6 et krav eller ble dette indirekte valgt mtp tilgjengelighet?

Da jeg valgte det tenkte jeg bare å legge for fremtiden... Jeg ønsket i alle fall gigabit over kabelen.

 

Nå er jeg ikke så sikker lenger og tenker vel at kanskje 100Mb holder. Spesielt det er mulig å splitte denne kabelen (er vel 8 ledere?) slik at jeg kan få et dobbeluttak i hver ende. Kabelen er strukket mellom der Internett kommer inn, som også er der TV, SONOS osv står, og "data-rommmet" som kommer til å inneholde PC-er med bla musikkfiler som skal deles til SONOS og sikkert en popcorn boks eller noe slikt.

Jeg tenkte vel i sin tid at jeg skulle slenge på en switch eller noe slikt i hver ende så skulle det ordne seg, men er litt usikker nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...