Yamas Skrevet 23. februar 2011 Del Skrevet 23. februar 2011 Hvis jeg lager en pastarett fra bunnen av. Er den sunnere, ikke nødvendigvis bedre, men sunnere, enn en forssen en kjøpt? Også generelle andre ting. 1 Lenke til kommentar
Karina Hulesangerhule Skrevet 23. februar 2011 Del Skrevet 23. februar 2011 (endret) Ja. Lager du fra bunnen av er det sunnere enn å kjøpe frossent. Hvis du lager fra bunnen av vet du hva du har oppi og kan bytte feks rømme med kesam (kesam er sunnere enn rømme, men det kan ikke kokes, så liten bummer der, ja) eller lettrømme osv. I ferdig frossenretter kan jo alt mulig piss og dritt være tilsatt. (tilsetningsstoffer, konserveringsmidler osv) :-) Så ja, det er sunnere å lage fra bunnen av. Endret 23. februar 2011 av Karina Hulesangerhule Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 24. februar 2011 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2011 Takk for svar. Noen andre meninger? Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 24. februar 2011 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2011 Hvaslags frossenmat EEERR sunnere, da? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 25. februar 2011 Del Skrevet 25. februar 2011 Det kommer helt an på hva du mener er "sunt". Lite kalorier? Ingen karbohydrater? Mye protein og fett? Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 25. februar 2011 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2011 Lite av det som er generelt dårlig for deg. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 25. februar 2011 Del Skrevet 25. februar 2011 Når du vet hva som er generelt dårlig for deg, så får du gi en lyd. Det eneste jeg kommer på i farten er palmeolje i store mengder. E-stoffer har mer med konsistens, holdbarhet, utseende og smak å gjøre. Det handler mye om å spe ut et dårlig produkt for å øke fortjenesten. La oss ta en suppe. En liter med helt ok suppe. Spe den ut med en halv liter vann, så har du 50% mer fortjeneste. Problemet er at konsistensen og smaken blir utvannet. Tilsett emulgator for å få tilbake konsistensen, og smaksforsterker for å, vel, forsterke smaken. Kjøper du fiskepudding til 10kr halvkiloet i butikken, så er det hovedsakelig melk og vann, stivelsesmiddel og litt fisk du betaler for. Som et resultat blir det meste man kjøper i dagligvarebutikker veldig milde og smaksløse. Igjen, dette handler om å øke fortjenesten så langt det lar seg gjøre. Det er lureri, men ikke farlig eller usunt. Det er mye frossen mat som er helt kurant. Bær og grønnsaker er jevnt over helt ok. Frossen fisk og kjøtt også, selv om konsistensen blir forringet (iskrystaller dannes under frysing, disse er skarpe og bryter opp muskelfibrene). Ferdige frossenretter er mye det samme som Fjordland, overpriset skit med lite smak. 2 Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 25. februar 2011 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2011 Så jeg bør ikke kjøpe noen frossenmatas? Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 25. februar 2011 Del Skrevet 25. februar 2011 Les gjennom innlegget før du svarer da. psilo har allerede sagt at det er mye frossenmat som er greit, og har listet opp flere eksempler. Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ Skrevet 25. februar 2011 Del Skrevet 25. februar 2011 Frysing, blansjering og andre konserveringsmetoder som brukes kommersielt fører også til denaturering av proteiner, vitaminer og andre næringsstoffer. Helt klart best å lage fra bunnen av med ferske råvarer. At frysing ødelegger konsistens på mye mat handler ikke om at iskrystallene er skarpe, men at vannet inni cellene fryser og utvider seg. Dette fører til at celleveggene kollapser eller "sprenger". Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 28. februar 2011 Del Skrevet 28. februar 2011 (endret) Frossne grønsaker og bær og sånt er bra, men annet bør du lage fra bunnen av. Egentlig så er alt ferskt sunner enn frossent. Og, pasta er ikke så sunt. Det inneholder mye stivelse som blir omgjort til sukker i kroppen din. Spis grønnsaker og ren fisk, og litt grove kornprodukter, egg osv. Tenk at jo mindre det er bearbeidet, jo bedre er det for deg. Endret 28. februar 2011 av medlem-1432 Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ Skrevet 1. mars 2011 Del Skrevet 1. mars 2011 Frysing av grønnsaker og bær fører også til denaturering av vitaminer og næringsstoffer, samt forringing av konsistens, farge og smak. Både på grunn av selve frysingen, men også på grunn av blansjering/koking og andre konserveringsmetoder som blir brukt i forkant av frysing. Ferskt er best uansett råvare. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. mars 2011 Del Skrevet 1. mars 2011 Frysing av grønnsaker og bær fører også til denaturering av vitaminer og næringsstoffer.. Har du noen kilde for denne påstanden? En ting er konsistensen, men "denaturering av næringsstoffer"? Skeptisk... Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ Skrevet 1. mars 2011 Del Skrevet 1. mars 2011 (endret) Kilden min er blant annet denne, men du greier fint å finne kilder på dette om du kjører et enkelt søk på google da det er allmennkunnskap. Endret 1. mars 2011 av Slettet-xwByZdFZ Lenke til kommentar
Gjest Slettet+127836 Skrevet 1. mars 2011 Del Skrevet 1. mars 2011 i følge SNL (proteiner), skrevet av Peter Kierulf lege, professor I, dr.med. , fagansvarlig: Hvis en denaturering utføres forsiktig, og betingelsene (temperatur og surhetsgrad) normaliseres igjen, vil en utfoldet peptidkjede i mange tilfeller kunne slynge seg på ny og igjen innta sin normale struktur. Denne renatureringen foregår langsomt, men spontant. Dette viser at sekundær- og tertiærstrukturen er en følge av primærstrukturen (aminosyresekvensen) ved de betingelsene som normalt finnes i organismen. Nå kan jeg så lite om temaet at jeg ikke vet om dette relevant engang. Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ Skrevet 1. mars 2011 Del Skrevet 1. mars 2011 Ikke særlig relevant nei Lenke til kommentar
Gjest Slettet+127836 Skrevet 2. mars 2011 Del Skrevet 2. mars 2011 Tenkte meg det, ville vært rart om kokt egg kunne bli rått igjen. Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 3. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 3. mars 2011 Fjordland, da? Og Findus? Lenke til kommentar
Yamas Skrevet 3. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 3. mars 2011 Alt vi spiser er frossenmat? Lenke til kommentar
Sink Skrevet 3. mars 2011 Del Skrevet 3. mars 2011 Alt vi spiser er frossenmat? ? Selv spiser jeg veldig lite frossenmat. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå