Gå til innhold

During i nye SystemAudio høytalere?


Anbefalte innlegg

Hei og hopp. Har nettopp fått hjemmekinoen i hus. Systemaudio SA1280 front og Harman/Kardon 7500 reciver bl.a.

Problemet er en dyp, men ikke høy during i høytalerene når jeg skrur på forsterkeren. Dette gjelder også bak/center.

 

Noen so har noen ide om hva dette kan være? Er forsterkeren for kraftig? Er det "lyden" av strøm?

 

Anlegget høres forresten helt sykt bra ut. Spesielt på jazz/klassisk/vokal.

 

Kristian

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høytalerene er ikke sprengt, det er sikkert. Har fått noen hint om at forsterkeren kan være litt overkill til høytalerene, og at det er den høye spenningen i forsterkeren (75AMP) som gjør dette. Er ikke no problem når det spilles musikk eller sees på film, men når det ikke er noen ting der...og da er no sport sett forsterkeren skrudd av. :) Prøver bare å finne ut om det kan være noe som er defekt/ikke helt fungerende, grunnet evt. garantigreier...

 

dr_k

Lenke til kommentar

spenning måles ikke i AMP min lille venn... men volt.

 

det KAN være at du har non ledninger, mye trolig signalkabel som ikke er helt god, eller at disse plukker opp støy fra ett eller annet.

 

eller at forsterkeren ikke er tilkoblet jordet uttak...

 

jordingsfeil kanskje??

 

mange muligheter.

Lenke til kommentar

Jeg hadde tidligere det samme problemet. Løsningen var å kjøpe et spenningsfilter til antennekabelen til TV'n. Det filtrerer bort det støyet som lager den uønskede lyden.

 

Det som dog har vist seg i etterkant er at spenningsfilteret forringer kvaliteten på TV signalene (TV2 spesielt).

Lenke til kommentar

Kan det hjelpe å installere f.eks. ett spenneinsvern/strømfilter? Har vel heller større forhåpninger om at det er selve forsterkeren som utgjør problemet.

 

-> DJ-JK: Min trykkleif. Sakset fra H/K sin side står det: High Instantaneous Current Capabilities (HCC) = +-75 Amps

 

Har testet i andre uttak, med samme effekt, så det er ikke ett spesifikt uttak det er no galt med.

 

dr_k

Lenke til kommentar

Det er nok jordbrum, ja. Og da er det sjelden det er noe feil med forsterkeren. Nøkk ut alt, og brummen skal forsvinne. Så er det bare til å bruke eliminasjonsmetoden for å finne potensialsfeilen (som sannsynligvis er en antennekabel fra video/vegguttak eller pc).

Lenke til kommentar

Takker og bukker så mye. Sitter på jobb nå, men kan vel eliminere noe. utgangen for tv er på den andre siden av rommet. Denne går IKKE inn i forsterkeren, men inn i TV'n.

 

Har hatt anlegget oppe UTEN å ha kabelstrekk fra uttaket til TV'n, med samme brumming.

 

Da gjenstår det vel kanskje bare stikkontakten i veggen? Alt blir som LarsC papeker nå forsterkeren er skudd av.

 

Skal poste reultat når jeg kommer hjem å får mekka litt.

 

dr_k

Lenke til kommentar

Har nå gjort følgende:

Skrudd av og tatt alle elektriske artikler...MANGE...ut av støpslet, koblet fra alt slik at det eneste som er koblet til er forsterker, dvd, fronthøytalere. Har prøvd uten dvd også.

Samme greia. Har prøvd flere foskjellige stikk, alle er koblet til jord.

 

Skal låne med meg et voltmeter fra jobben å sjekke om jordingsledningen er som den skal. Noen andre forslag? Er dette noe som vil bli mindre etter at høytalerene er mer innspilt? Skal få hificenteret til å sette opp samme oppsettet i butikken å se om de får samme resultat. Får de det vurderer jeg sterkt å prøve å gå ned til AVR 5550. Har også sendt mail til harman/kardon for å sjekke om dette er en kjent feil.

 

Endret:

Kan dette problemet komme av at forsterkeren er så strømsterk som den er? http://international.harmankardon.com/prod...anguage=ENGLISH

 

dr_k

Lenke til kommentar

Støy kommer ikke av "for kraftig forsterker". Det er det ingenting som heter, i så fall blir det for dårlig forsterker.... Noen gang hørt om en ny orginal bil som fusker fordi den er for sterk?

 

Og 75amp er ikke så mye... husk på den skal drive 5 høytalere.

 

Støyen din er mest sannsynelig nett-brum/støy på nettet. H/K er ikke akkurat noe high-end merke, så det innebygde filteret er nok begrenset til en liten kondensator. Alternativet her er et støyfilter, men du må nok opp i en tusenlapp ++ Er det noe annet i huset ditt som lager støyen, noe som er heller tvilsomt i et privathus der alt fungerer, er skilletrafo løsningen. Hvordan kabler bruker du? "Gratis" kabler kan gi litt støy pga dårlig skjerming og for dårlig tverrsnitt osv osv... Stor forskjell fra "gratis" kabler til greie/"rimlige" kvalitetskabler, men mindre forskjell jo høyere du kommer i pris.

 

Sjekk spenningen på nettet med et volt/multimeter... kan være for høy.

 

Hjelper ingenting av dette, og støyen er plagsom, ville jeg tatt den med til forhandleren og få den sjekket. Kan være noe feil med den.....

Lenke til kommentar

takker og bukker igjen for all input. Bor forreesten i blokk, uten noen form for jordfeilbryter/måler ol., så det er vel en mulighet for at feilen ligger der.

Skal ta med forsterkeren opp til svigers, som har ett stort annlegg uten støy i. Hvis ikke dette fungerer er det tilbake til butikken. Blir støyen derimot borte, er det vel en liten 1000 lapp i form av et støyfilter som skal testes.

Skulle ah kjøpt den Denon 3803'en hadde jeg ikke fått en så sykt bra deal på detta anlegget.

 

Bruker forresten Nordost Flatline cinemaflex 4-leder til frontene, og QED micro til bak og center.

 

dr_k

Lenke til kommentar
Er forsterkeren for kraftig? Er det "lyden" av strøm?

Jo mer forsterkeren brommer, jo feter er den.

Analogt med rånebiler, alle HiFi-entusiaster er egentlig rånere som ikke liker lukten av wunderbaum. Derfor har de gått over til HiFi :)

 

Unnskyld, det var bare litt festlig det der...

Jeg hadde et lignende problem selv og da hjalp det å trekke ut antennekabelen. Løsningen ble å kappe skjoldet på antennekabelen og lodde på en kondensator mellom. Fungerte helt supert og problemet var løst uten at det kostet meg en krone.

Lenke til kommentar

er IKKE antennekabelen som er broplemet her. Har atatt antenneledningen ut av uttaket, som er på andre siden av rommet, og fortsatt er det like dritt.

Noen som kan anbefale ett nettfilter? Noe som demper det som nå med 99% sikkerhet er jordings-lyd?

 

dr_k

Lenke til kommentar

Fant en sånn raskt på Oslo hifi senter....

 

Voltex SP 390J/S til 1400,- med to uttak. Denne får du for under 1000nkr i sverige og muligens også rimligere andre steder enn OHS. Finnes i utgaver med flere uttak, men da følgelig også dyrere.

 

Beskytter mot støy/brus og såkalte spikes på nettet.

 

Finnes flere alternativer (kanskje også billigere?), men denne vet jeg fungerer bra og har fått meget bra i test.

 

Da har du i allefall noe å gå ut i fra... Bruk Google og søk litt, så finner du kanskje noen alternativer, litt priser og erfaringer fra andre som har slitt med samme problem. Tips. Sjekk hifi-forum.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...