Gå til innhold

Noen som kan finne ut hva som feiler ryggen min?


Anbefalte innlegg

Helt siden jeg begynte å trene aktivt så har jeg alltid slitt med ryggen. Noen ganger mer alvorlig enn andre. Jeg skal prøve så godt å forklare.

2r3coc7.jpg

 

Som du kan se på bildet, så er smerten lokalisert i høyre del av nedre rygg, men kan også flytte seg til midten eller på venstre del av ryggen. Det kan hvertfall føles slik. Jeg tror at smertene har først blitt verre etter jeg klarte å bøye ryggen litt i knebøy, og nå gjør både knebøy og markløft vondt. En tung lastet bar på ryggen er vond uten å bevege kroppen og gå ned i start posjisjon i markløft er ubehagelig, det føles som det sitter noe i ryggen og knirker.. Det er også noe i millitær press som bekymrer meg, når jeg ofte kommer oppi vekter som 45kg+ og når jeg løfter stangen overhodet (teknikken er veldig bra, flere folk som har dokumernt på dette) så kjenner jeg det strekker veldig i ryggen. Er dog ikke bare meg som har denne "strekkingen", men i hovedsak så er det ikke det som bekymrer meg. Etter jeg er ferdig med millitær press så har jeg en ubhagelig følelse i ryggen, og ved raske bevegelser så kan det gjøre litt vondt (tenker når jeg rotere ryggen kjapt..)

 

Jeg har ikke noe vondt å gå eller sitte, men når jeg roterer ryggen til en av sidene så gjør det vondt (oftes når jeg gjør en rask bevegelse med kroppen, så kjenner jeg det i ryggen), bøye ryggen bakover gjør også vondt.

 

Hva er det for noe tull jeg har klart å påføre meg og hva burde jeg gjrøe for å forebygge? Jeg må ogdå bare si at jeg har hatt slike smerter før, og ofte en periode i en uke eller noe. Avogtil bare kommer de av å løpe eller en vanlig dag på treningen. Jeg klarte fint å knebøye tunge vekter før uten å pådra meg noe som helst, smertene kom sist onsdag/fredag etter en helt vanlig lett treningsøkt.

Endret av Knife
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg pådro meg en strekk der som satt i igjen veldig lenge. Det jeg måtte gjøre var rett og slett ta det helt med ro i mark, knebøy gikk greit med god teknikk og ikke alt for stor belastning.

 

Men, du veit aldri hva det kan være. Så jeg anbefaler deg heller å dra til en kiropraktor eller fysioterapaut (ikke lege for de har normalt sett ikke noe spesielt greie på treningskader). Et annet tips er å slutte når det gjør vondt. Ikke press kroppen viss du begynner å få vondt. Det er lett å pådra seg skader viss man overser smertene og presser seg gjennom treninga (selv om teknikken er bra)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...