Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

konservering av mat


Anbefalte innlegg

Hei jeg har en oppgave i natur fag der jeg skal lage en presentasjon om konservering, og vil vite om dere vet noe spesielt om konservering? forresten har der hørt om at i gamle dager hadde de en kasse med mat, nedi satt de et lys. lyset frigjort co2 slik at luften ble sur og bakteriene ikke kunne overleve. og hvilken konserverings metode er den først kjente?

på forhånd takk for alle svar!!!:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei jeg har en oppgave i natur fag der jeg skal lage en presentasjon om konservering, og vil vite om dere vet noe spesielt om konservering? forresten har der hørt om at i gamle dager hadde de en kasse med mat, nedi satt de et lys. lyset frigjort co2 slik at luften ble sur og bakteriene ikke kunne overleve. og hvilken konserverings metode er den først kjente?

på forhånd takk for alle svar!!!:)

 

Det er vel slik epler og slikt lagres sånn at de kan selges året rundt?

Lenke til kommentar

Salting(krydring), tørking, røyking og fermentering er vel de eldste metodene for konservering. (Nedkjøling/frysing i kaldere områder). Så kan du ta med at mat ble lagt i sukkerlake, oljer, eller eddik. Du kan kanskje ta med produksjon av ost som en metode for å konservere melk på. Det var vel dette som ble hovedsakelig brukt fram mot rundt rundt 1800 da man også fant ut at man kunne konservere mat ved å legge det på lukkede glass som så ble kokt.

Endret av Reg2000
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...