Gå til innhold

Generell diskusjon rundt Norges hovedstad Oslo. En pryd for landet eller en forfallen rønne? Et fristed for kriminalitet eller en trygg by?


Hvordan synes du Oslo er utsendemessig?  

685 stemmer

  1. 1. Synes du Oslo er en fin by utsendemessig?



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke helt om jeg setter min lit til at 130 respondenter er representativt for alle Oslo-borgere, i hvert fall ikke når VG ikke informerer nærmere om hvilken metodikk som er brukt i undersøkelsen.

 

I artikkelen står det også skrevet at "sjansen for å bli utsatt for ran i Oslo fortsatt er liten", så man kan vel også da spørre seg om frykten er rasjonell og upåvirket av mediers fremstilling av Oslo.

 

Men på en annen side er det også mediene som setter lys på problematikken og som forhåpentligvis vil være med på å redusere ran i Oslo, som jeg totalt sett vil si er et steg i riktig retning.

 

EDIT: Tok en titt innom InFacts hjemmesider, og de jobber visstnok etter akademiske standarder. Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor de har hatt en landsdekkende undersøkelse om noe som er lokalt. Er det noen som har informasjon om hvordan den matematikken fungerer?

 

Hva skal egentlig til før du forstår alvoret?

Lenke til kommentar

Hvor skriver jeg at jeg ikke forstår alvoret?

 

EDIT: Dårlig formulert. Det er tidlig. Jeg skriver tydelig at det er bra det blir satt lys på problematikken. Frykten for at noe kan skje, og det som faktisk har skjedd, er det jeg ikke skjønner korrelasjonen mellom med mindre den kan begrunnes rasjonelt.

Endret av Tony Chu
Lenke til kommentar

 

Spør du en Somalier som er født i Oslo hvor de kommer fra så svarer de Somalia fordi de instinktivt vet at det er det svaret du var ute etter. Strengt tatt burde de ha svart "Grorud" eller "Stovner" dersom det er der de har vokst opp, så kunne folk fått opp øynene litt for at annen generasjons innvandrere faktisk er mer norske enn noe annet.

Det er kulturens skyld, ikke innvandrerns skyld at de svarer slikt. Den dominante kulturen ser ikke på andre etnisiteter som "norske"

Det med jantelov er selvsagt helt korrekt. Her i Norge skal man ikke tro man er noe. I USA _skal_ man tro man er noe - men det er faktisk en del av amerikanernes konformitet til den amerikanske kulturen det også. Du finner mennesker med en imponerende selvtillit og tro på sine egne egenskaper like mye i en trailerpark som du finner det på Wall Street.

Det er ikk konformitet å gjør og si hva du vill istedenfor å bry seg om hva andre mener. Det er det motsatte og det gjør det lettere for fremmede kulturer

Lenke til kommentar

Halvparten av Oslo-innbyggerne føler seg utrygge ute

 

 

Den siste månedenes daglige personran har gjort én av to Oslo-innbyggere utrygge på å bevege seg utendørs.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10136940

 

Denne byen går jo virkelig i riktig retning...

 

 

Det er flere ting med tallene i den artikkelen som ikke henger på greip.

 

1. "Mens i overkant av 22 prosent av mennene føler seg utrygge, svarer 30 prosent av kvinnene det samme."

Snittet av 22 og 30 prosent er 26 prosent. Altså 1 av 4 - ikke halvparten.

 

2. "Ifølge analysesjef Magnus L. Larsson i InFact er 130 av de 1008 respondentene i undersøkelsen bosatt Oslo."

8 av 10 responenter bor altså ikke i Oslo, men like fullt blir de regnet som Oslo-innbyggere. Merkelig!

 

Dagens situasjon er absolutt ikke holdbar, men jeg sår mine sterke tvil til at halvparten av byens innbyggere føler seg utrygge ute.

Endret av Solaris
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikk konformitet å gjør og si hva du vill istedenfor å bry seg om hva andre mener. Det er det motsatte og det gjør det lettere for fremmede kulturer

 

Hvis du kommer fra en kultur med jantelov, flytter til USA og kaster janteloven, så er faktisk det en slags konformitet. Du har tilpasset deg den amerikanske kulturen hvor man skal ha grenseløs tro på seg selv. Det er positivt ja (synes i hvert fall du og jeg) men likefullt en form for konformitet.

 

Dette kan være viktig i eksempelvis et jobbintervju, fordi en amerikansk arbeidsgiver vil legge vekt på litt andre egenskaper enn en norsk arbeidsgiver. Kommer du til USA som jobbsøker med norsk jantelov i bagasjen så tror jeg du stiller med noen handicap.

Lenke til kommentar

 

Hvis du kommer fra en kultur med jantelov, flytter til USA og kaster janteloven, så er faktisk det en slags konformitet. Du har tilpasset deg den amerikanske kulturen hvor man skal ha grenseløs tro på seg selv. Det er positivt ja (synes i hvert fall du og jeg) men likefullt en form for konformitet.

 

.

Amerikanere kan velge hvis de tro på jantelov eller ikke, det er ikke konformitet. En får velge selv. Det er når du føle deg du har lite valg

Lenke til kommentar

Jeg er en jente som føler meg trygg i oslo, tar taxi alene, går hjem på kvelden alene, opplever ikke noe spesiellt bortsett fra menn som "prøver" seg. Jeg har aldri blitt ranet eller noenting... og jeg har bodd i noen av de "værste" stedene...Folk er snillere mot hverandre enn det man tror og har fordommer for...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Oppfatningen av Oslo handler nok mye av egne erfaringer og hva man ser. En venninne er ranet to ganger i egen oppgang, andre er voldtatt. Samtlige ganger jeg er i oslo opplever jeg mer eller mindre grov kriminalitet rundt meg, fra åpenlys narkohandel og narkobruk til ran og tyveri. Selv om jeg ikke SELV har opplevd noe rettet mot meg, da hadde kun en gått levende fra hendelsen, så ser jeg nok dritt rundt meg til å virkelig hate byen.

 

Å si at dette er "typisk storby" er også tull. Har vært mye ute å reist i mange storbyer, og på flere kontinent og ALDRI følt meg utrygg noen steder UNNTATT i oslo.

 

Greia er også at svært mange ikke gidder å anmelde fordi de vet at saken bare blir henlagt eller at raneren kun får en skjennepreken før han sendes ut for å rane flere. Mørketallene er gigantiske på dette.

 

Det som også har skjedd de siste årene er at folk samler livet sitt i smarttelefonene, som er målet for mange ranere. Det er ikke verdien på selve telefonen folk beskytter, men innholdet og faren for ID tyveri.

 

Med BYOD mot jobben og alt mulig annet så skapes det mase problemer om man frastjeles mobiler, nettbrett og pcer.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ransoffer-nr-351_-Gronland-6702489.html
"Vi har tapt byen", sa de.

Riktignok en to år gammel sak, men det er ikke bedre nå og byen er like mye tapt.

Det hjelper ikke at man stadig møter en hær av politibiler og politimenn som har FARTSKONTROLL når tilstanden er som den er i oslo.

 

Oslo hadde galge i gamle dager, og det er forferdelig trist at den ble fjernet. Det er køer med folk som skulle havnet i den, og jeg skulle jammen meg påtatt meg bøddeljobben gratis for å få gleden av å ha gjort byen litt tryggere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...