Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC-en slår seg av midt i spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men jeg ser for meg at trykkluft er en midlertidig løsning, desverre ^^

En løsning som burde holde 6-12 måneder hvis du har det hvertfall minimalt rent i huset. En flaske burde holde til 4-6 ganger.

 

Andre tips: Ikke rist flasken, ikke hell på den og ta en kort sprut bort fra maskinen før du begynner å fjerne støv.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Roastbeef:

 

Trykkluft vil ikke fikse biffen. Det kan jeg praktisk talt garantere. Det er dog ikke en dum ide å holde ting rent der inne.

 

Her er en tråd som kan hjelpe deg godt på vei: http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/492354-all-g73jh-problems-solutions-here.html

 

Jeg vil anbefale å oppdatere Creative og Realtek softwaren først. Hvis det ikke funker, så sjekk hvilken bios og hvilken vbios du har, og så prøv å oppdatere de. Hvis du ikke er komfortabel med det, så er eneste løsningen å sende G73JH'en inn til ASUS på garantien.

 

Det er mulig at pc'en må repastes. Men med grunnlag i bildet du la ved, er jeg usikkerjeg på det. Den ene temperaturen var faretruende høy, men vet ikke hvilken sensor det var... Men da vil jeg ihvertfall anbefale å sende den inn til ASUS hvis du ikke føler deg veldig trygg på hva du gjør.

Endret av Hwoarang
Lenke til kommentar

Ja GPU'en er helt over styr. Misset den temperaturen først.

 

Uansett, med mindre han har sittet med pc'en i en sandkasse siden han fikk den, så tviler jeg veldig sterkt på at dette skyldes støv og andre partikler. Sannsynligvis er det enten vbiosen som trenger en oppdatering eller så må hele greien repastes. G73JH har såpass bra kjølesystem at dette nesten umulig kan skyldes støv. Det eneste andre jeg kan tenke meg at det er, er at han spiller på en ekstern skjerm og har laptoppen lukket. Det vil blokkere luftinntaket (gjennom keyboardet.) Men tviler på at han gjør det.

Lenke til kommentar

Noen som har peiling på eller erfaring med hvor lang tid det kan ta hvis laptopen må sendes inn til reparasjon? Jeg vegrer meg for å sende min inn, redd det kan ta opptil en måned. Derimot vil jeg jo selvfølgelig ha en fungerende PC, så om det er prisen man må betale, så..

Lenke til kommentar

Ok. Nei, jeg har ikke prøvd det enda, men jeg fikk registrert temperaturer opptil 103 grader, så jeg er usikker på om det vil funke?

Var en annen kar som rådet meg å prøve det, dog. Er litt ukomfortable med å flashe BIOS, men det er visstnok ikke så vanskelig. Skal få prøvd det ut i morgen :)

Lenke til kommentar

89 grader er ikke uvanlig i en laptop. Tviler på at han får medhold i en garantisak. En ide kan være å kjøpe en laptop cooler. Anbefaler Coolermaster Notepal Ergstand

 

Det er uvanlig for G73JH'er som ikke er defekte. Dette er en laptop som har to vifter; en for GPU og en for CPU. Det som har skjedd though, er at noen av modellene rett og slett har fått for dårlig applisert kjølepasta. Det er en garantisak. Og en temperatur som ligger tett oppunder 90 ved spilling tyder på at enten er det misconduct fra brukerens side (f eks. bruke laptopen primært i en sandkasse, eller spille med skjermen lukket (som hindrer frisk luft til kjølesystemet), eller at det er en feil i enten bios, vbios eller kjølepasta. Med tanke på problemer kunder har hatt med G73JH, vil jeg tro at feilen ligger hos ASUS; altså er det en garantisak. Å ikke sende PC'en inn, men fortsette å bruke den mens temperaturer ligger farlig høyt vil bare forkorte levetiden på GPU'en og være en veldig kjip situasjon for en kunde som har betalt en arm og et bein for en så potent laptop.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...