Gå til innhold

Katten kaster opp


Anbefalte innlegg

Hei..

Jeg og kjæresten min har hatt katten i nesten to måneder nå. Hun har fått kattungemat fra dyrebutikk og har bare vært ute på småturer i bånd. I dag da jeg våknet gav jeg henne mat som vanlig. Etter en liten stund så jeg maten ligge i en klump på gulvet og en slags "magesyre" som lå rundt. Jeg tørket det opp og tenkte ikke mye over det. Men ikke lenge etter hadde hun spydd på teppet i stuen og en annen plass i leiligheten også. Nå er jeg litt bekymret for hva det kan være.

Som sagt så har hun enda ikke begynt å gå ute, og hun spiser vanlig tørrfor og drikker vann. Hun virker frisk og rask som alltid. Hun hopper rundt og klatrer overalt. Hva er galt?

 

EDIT: Og forresten så er maten ikke fordøyd skikkelig, den er bare bløt men fortsatt i hele klumper.

Endret av Oostepopp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kaster hun alltid opp etter matinntak og problemet vedvarer kan katten din ha problemer med fordøyelsen sin. Det kan også være helt naturlige årsaker. Ute spiser de gress for å kaste opp ufordøyelige ting som hårballer og benrester fra byttedyr. Katter med invollsorm kaster mer opp enn katter fri for parasitter. Kattunger blir ofte smittet gjennom melken til mor og bør derfor bli satt på kur når de har nådd en viss alder. Om du ikke vet om katten har blitt behandlet for invollsorm kan du gå til veterinæren og få en resept.

 

Jeg har hatt katten min i ett år nå, men jeg har aldri sett den kaste opp.

Endret av 2die4
Lenke til kommentar

Med tanke på at maten ikke så fordøyd ut kan det hende at du har samme problemet vi hadde før..

Det kan hende hun 'glemte' å tygge maten, har hatt samme problemet med royal canin kitten siden det er så små biter. Vi byttet til royal canin digestive, det er sånne rundinger som katten MÅ tygge.

Etter en stund begynte vi å blande inn kitten igjen og da hadde hun 'lært' at man skal tygge maten. :)

 

Det kan selvsagt være noe annet også, men vet ikke hva..

Lenke til kommentar

Takk for svar :) Da jeg kom hjem fortalte kjæresten at hun hadde kastet opp ufordøyd mat to ganger til. Hun har aldri gjort det før, og har heller ikke spydd siden lørdagen. Da jeg kom hjem så løp hun fortsatt rundt, klatret på vegger osv. Det så ikke ut som om hun var noe dårlig. Jeg fikk litt panikk da jeg ikke hadde opplevd dette før :)

Lenke til kommentar

Katter kaster opp av flere grunner, ofte har en av jentene mine kastet opp på grunn av at hun har spist for mye for fort. Hun er grådig glad i bløtfor.. så nå tør jeg ikke gi dem mer enn litt om gangen.

 

Forøvirg har jeg også en langhåret jente som kaster opp i ny og ne, og det er helt normalt i og med at hun er langhåret og det da naturligvis vil gjøre så hårballene hun får i magen blir større enn hos de andre. Man kan forebygge dette ved å børste katten sin regelmessig med en god kam, jeg er glad i furminator, og du får tak i den på ebay til 50 kr. I butikk i norge koster det gjerne 150 kr og oppover.

 

Husk at pusen ikke trenger å være en utekatt for å få orm og parasitter, når du er ute og kommer inn så drar du med deg masse rart blant annet på skoene dine, så det å gi pus regelmessig ormkur er viktig, spesielt når det gjelder en kattunge. Bare husk å variere hvilket merke ormkur du gir, så katten ikke blir resistent til pillen. Hold pus nede, bruk ett håndkle hvis katten er glad i å klore etter alt og alle, bruk tommel og pekefinger og press munnen forsiktig opp ved å gå via ''siden'' av munnen. Slipp ned pillen i halsen, og hold munnen igjen så pus ikke for sjansen til å hoste pillen opp. Husk også å ikke gi ormkur for ofte, for en innekatt skal en til to ganger i året holde, også gir du selvsagt katten ormkur også når det er behov for det.

 

Så lenge pus ikke er slapp eller virker dehydrert så tror jeg ikke du har så mye å frykte :)

Lykke til!

 

Må også legge ved at det er bedre at pus kaster opp hårballene enn at de sitter igjen i magen og skaper problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...