Gå til innhold

Ny pc. 3 alternativer. Kan jeg få litt hjelp?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har tenkt til å skaffe meg en ny pc, jeg har sett på 3 stykker 2 bærbare og en stasjonær.

Skal kun brukes til å gjøre litt lekser, "surfe" litt og kanskje bruke den som et mediesenter.

 

Alternativene er:

http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/PRESCQ56118EO/compaq-presario-15-6-barbar-pc

http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/ENTK36AV541NC/packard-bell-easynote-15-6-barbar-pc

http://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/INS4107248/dell-inspiron-zino

 

Hva tror dere?

Og hva er forskjellen på 64 bit og 32 bit?

Er ikke så viktig om det er bærbar eller stasjonær.

 

Håper dere kan svare!:)

 

Mvh Sebastian

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

velg 64-bit mye kjappere, velg så stor skjerm som mulig, ikke handle fra elkjøp se heller på netonnet.no ellernoe

bruk kelkoo.no når du skal finne det billigste nettstedet hvis du velger stasjonær må du jo også ha skjerm etter dine behov ville jeg tatt bærbar intel prosessor og nvidia grafikkort helst ikke så viktig siden du ikke skal bruke det til gaming men nvidia er litt bedre enn ati bruk flere timer før du bestemmer deg kjedlig og komme se om en uke igjen så finnner du en bedre pc til 500,- billigereXD

anbefalte nettsider:

netonnett.no

cdon.no

dustinhome.no

mpx.no(litt dyr frakt)

komplett.no(litt dyr frakt)

lefdal.no

elkjop.no men bare hvis du er sikker på at du ikke vil handle andre steder

 

http://www.kelkoo.no/ denne nettsiden viser det nettstede der din vare som du søker på er

billigst:D kjempekjekt vær oppmerksom på frakt

lykke til og bruk god tid før du velger

 

og ja det kan hende noen pcer kommer på salg eller er på salg vær oppmerksom på reklamer kan spare deg masse penger:D

Lenke til kommentar

Når det kommer til valg av rett maskin for deg er jeg dessverre dårlig hjelp. Har lite til ingen kunnskap i akkurat det segmentet. Det jeg derimot kan fortelle deg er at du ikke må høre så altfor mye på Fatal1tyX, for noe av "informasjonen" han kom med i sitt svar var rett og slett sprøyt:

 

"velg 64-bit mye kjappere" - 64-bit windows kan prosessere en større mengde data kontra 32-bits; multitasking/flere programmer kjørende simultant. Det krever på den annen side at du faktisk har nok ram til å dra nytte av det. Tommelfingerregelen er vel alt under 4GB ram = 32-bits. Har du derimot 4GB ram, så klarer ikke et 32-bits OS å dra nytte av mer enn 3.25GB (ish). Mener jeg har lest et sted at for å kjøre win7 optimalt burde en ha minimum 8GB ram. Husker ikke hvor jeg leste dette, så det må tas med ei klype salt.

 

"velg så stor skjerm som mulig" - Da får du det du betaler for. Desto større skjerm, desto mer penger burde legges i den. Ellers ender man fort med en ekstremt stor pixelavstand (bildet blir FORFERDELIG kornete), siden oppløsninga ikke nødvendigvis skalerer sammen med størrelsen. Er også overhengende fare for at bakgrunnsbelysninga suger kamelsvette, noe som igjen gjør at det som SKAL være svart fort ender opp som lyseblått. Ikke særlig om man skal se film.

 

"nvidia er litt bedre enn ati" - nVidia har singelkjernekortet med høyest ytelse, that is true. Kortene deres er også gjevnt over en god del mindre effektive, noe som veldig fort gjør seg gjeldende i en laptop (gitt det samme gjelder i M-segmentene deres som i desktops). Det viktigste i denne sammenhengen er dog at AMD med HD54xx-serien og oppover utmerker seg i veldig stor grad når det kommer til bildekvaliteten under videoavspilling (link her).

 

Hvilket budsjett opererer(ererererer) du med? Du nevner mediesenter - skal du da bruke maskina til å se filmer på TV? Jeg tviler på at laptops i den prisklassen du linker til i din første post har noe annet enn de integrerte grafikkløsningene. Å prosessere noe i nærheten av 1080p-video via det blir litt sterk kost er jeg redd, men det blir ren spekulasjon fra min side. Om du derimot mener å streame filmer direkte til en PS3 eller noe i den duren, så er det ingenting å bry seg om.

 

Sikkert noen andre med mer peiling enn meg som kan hjelpe deg. Lykke til!

 

Edit: korrigering

Endret av gaasart
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forskjellen mellom 32bit og 64bit er liten de aller fleste praktiske hennsyn.

 

Det som er mest aktuellt å tenke på er at 32bit versjon ikke vil takle mer enn rett i overkant av 3GB ram på maskinen (egentlig 4GB teknisk sett men nærmere 3GB i praksis av diverse tekniske årsaker).

 

64bit versjonen takler så mye ram du orker å installere, men bruker også et touch mer ram for å kjøre i forhold til 32bit (det har med minneadresseringen å gjøre - vi snakker om kanskje 100-200MB ekstra avhengig av forhold).

 

Kort sagt er det rimelig enkelt: 32bit for alt opp til 3GB. 64bit for alt over 3GB. Forskjellene utover det er umerkbare i praksis og ved mindre du er en meget teknisk bruker som har helt spesifikke problemstillinger å takle så er de ellers rimelig identiske.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

jaja bare veit at 64 bit er best og uansett ikke mange pcer ute nå med mindre en 4gb ram.

"velg så stor skjerm som mulig" som jeg sa mente jeg velg så stor skjerm etter budsjett selvfølgelig

men hvis han skal ha det inn med teskje ikke velg 13" eller 14" burde du ikke velge minimum 15" og 16" er ganske bra men finner du en 17" som stiller kravene dine burde du vurdere den... du burde jo lære deg sjøl litt om pc før du kjøper siden du ikke vil ende opp med noe drit. og måtte kjøpe noe nytt etter et halvt år

 

problemet med ati er at de er varme som faen og tar billigere kort og overklokker dem sånn at det ser billigere ut.

med nvidia får du et mye bedre og kaldere kort selv om spesifikasjonene ikke slår ati sitt og hvis du vil overklokke er det masse å overklokke... nvidia er mest poplært verden de fleste spill fungerer bedre med nvidia

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...